0 Läs mer >>
Överraskade mig själv och min kropp genom att springa i 45 minuter i sträck imorse. Det kändes ungefär som om jag hade kunnat springa lika länge till utan problem. Det var en otroligt häftig känsla, framförallt eftersom jag brukar vara helt slut långt tidigare. Förhoppningsvis är det så att jag faktsikt fått bättre kondition och alltså fått ut något av träningen, och inte bara att jag hade en bra dag. 5.7 km är inte heller helt fel. Jag bara flög fram, eller så fort gick det ju inte, men känslan var att jag bara flög fram helt utan hinder. Sen blir det ju en helt annan sak att springa ute eftersom det finns något som heter backar vilket man inte har om man inte ställer in att löpbandet ska vara lutat, men varje uppförsbacke innebär ju att det är lika mycket nerförsbacke innan man är tillbaks där man började springa... Hade det inte varit för att löpbandet bestämde att det var dags för calm down hade jag nog fortsatt ett tag till, men det var kanske tur att jag inte sprang dubbelt så lång tid som vanligt. Vill ju inte vakna någon dag när jag har en lite sämre dag och behöva känna att jag är tillbaks där jag började, tar man det ett steg i taget och i rätt takt kan man alltid köra på att man ju faktiskt orkade en viss tid gången innan och därför orkar lite längre just den här gången. Om man alltid får sig själv att orka, åtminstone, lika mycket som sist man tränade (förutsatt att det inte var alltför länge sedan för att räknas) kan man alltid orka lite till. Att styrketräningen efteråt inte riktigt blev så seriös trots att jag lovat mig själv att ta tag i just styrketräningen (och all träning allmänt såklart) bryr jag mig inte riktigt om, det kommer, det kommer.
 
Min träningskompis idag, det var gåshud och nästan så att jag ville sätta den på repeat. Grymt bra!

I believe I can fly

0 Läs mer >>
I morgon drar jag igång min dansgrupp igen. Bara en den är gången, inte två som i höstas. I den yngre gruppen var det för få anmälda för att det skulle bli någon grupp, men i den äldre gruppen är det 6 tjejer som har anmält sig så det blev en alldeles lagom liten eller stor grupp. Vi kommer bli grymma! Det ska bli så roligt!! Har fått en ny koreografi jag ska lära tjejerna (och den är awesome!!) så vi har lite att jobba med. Förhoppningsvis fungerar alla steg även om min grupp är lite yngre än koreografen tänkt att de ska vara. Mina tjejer är ju så duktiga så det ska nog inte vara några problem, och sen är ju gruppen inte så stor även om det skulle komma några som glömt anmäla sig, så är det något som är konstigt kan vi gå igenom det ordentligt. Och så får ju alla gott om plats att dansa fullt ut också. Sååå taggad!!! Kanske lite i sista sekund, men har precis bränt en skiva med musiken till terminen... Och uppvärmningen kommer jag planera det sista på medan jag åker buss ut till danslokalen imorgon. Eller medan jag håller i uppvärmningen... Inte alls oplanerat och i sista sekund. Jag skyller på att det har varit en hel del plugg att göra och att jag känt mig febrig i helgen. Fast jag borde egentligen ha planerat för ungefär en vecka sen.

Sista sekund, som all...

1 Läs mer >>
Har idag gjort en efterlängtad comeback i orientering. Har knappt rört en orienteringskarta sen förra våren, men idag var det inomhusorientering så det var inte så stor risk att man sprang bort sig och var lost någonstans i en mörk skog flera timmar. Inomhusorientering kanske låter helgalet eftersom orientera är något man gör ute med karta och kompass, men det fungerar faktiskt. Kompassen är helt onödig eftersom man ser alla de fyra väggarna och de inte är så svåra att orientera efter, men det fungerar mer som intervallträning. Och kartläsning för sprint. Man måste hela tiden hålla koll på att det är rätt kontrollsiffra eftersom det är väldigt många kontroller på en ganska begränsad yta och samtidigt ska man undvika med alla de andra orienterare som rusar runt på samma begränsade yta. Idag var det branter (bänkar) som man måste springa runt eftersom man inte fick hoppa över dem överallt i hela rummet, och överallt där det inte var branter var det kärr (mattor). Efter några intervaller med tre-fyra rundor över madrasser blir man ganska trött i benen. Det finns en risk att resultaten hamnar på hemsidan sen också, så man måste ju ta i allt man har. Riktigt kul var det men galet jobbigt. Eller hälsosamt. No pain, no gain sa idrottsläraren på dagens föreläsning, så har jag inte träningsverk imorgon har jag inte tagit i tillräckligt. Innan inomhusorienteringen var det några galningar som hade intervallpass eller något liknande utomhus, men eftersom det var ganska så många minusgrader hoppade jag utepasset idag. Det var nog tur eftersom jag annars hade varit helt slut redan innan vi kom in, får ta utepasset en annan dag. Nu ska jag sova och tagga inför Friskolekampen imorgon där jag (av någon anledning) har sagt att jag ska vara med och spela fotboll. Heja KG!!

Lite annorlunda inter...

0 Läs mer >>
Nejdå, jag har inte alls svenska jag ska göra. Och det är bara ett påhitt att jag ska hålla min föreläsning imorgon. INTE! Nu går det frammåt iallafall så det är ju alltid något. Har läst igenom min föreläsning några gånger till, tagit tid på den, klockat ljudklippet jag ska ha med och nött in orden något. Det kan faktiskt gå det här! Är tyvärr så trött att jag inte vet hur mycket som faktiskt fastnar i längden, men det ska inte vara någonting som påverkar prestationsförmågan har vi fått lära oss på idrotten. Hade världens mardröm inatt. Eller det kanske är att överdriva, men det är lite obehagligt att vakna av att det är trafikolycka runt en. En ganska så stor och allvarlig olycka dessutom. Tror att det var någon variant av seriekrocken i Skåne, bara det att det bara var motorcyklister och tåg inblandade. Sen när jag väl vaknade och slapp undan var jag så trött att jag halvsomnade om och hamnade påväg från olyckan jag just vaknat från till en annan. Där hann jag iallafall vakna innan jag fick veta vad som hände, så det var ju tur det iallafall. Bara så ni vet så åker ambulanser (i min dröm) väldigt intressant när de åker fort. De liksom lutar upp motorhuvsdelen och trycker ner skåp/rumsdelen ungefär som om ambulanserna vore lyftande flygplan samtidigt som alla fyra däck är i marken. Jag har fortfarande inte klurat ut varför det skulle gå snabbare eftersom jag tycker att lyftmotståndet borde bli större på så vis, men min hjärna tyckte tydligen att det var fullt logiskt imorse så det finns kanske någon form av förklaring...

Mardröm

0 Läs mer >>
Tog en tur ner till fotbollsplanen och deras elljusspår där det finns ett något mer kuperat skidspår än det vi dragit upp på åkern utanför för att träna lite i riktiga spår. Spåret var kanske inte jätteimponerande, men jag behövde backarna. Kom nog nästan lika långt bakåt som frammåt varje gång jag sköt ifrån, men det blir ju lite mer utmaning på så vis. Sen får man fördel i nerförsbackarna om man har bra glid och eftersom varje uppförsbacke innebär att man måste åka lika mycket neråt efteråt jämnade det kanske ut sig i längden. Det var skönt att komma ut och röra på sig lite oavsett hur själva skidåkningen gick. Hela förmiddagen ägnades åt att plugga, eller iallafall åt att försöka plugga. Jag har nog aldrig varit så dåligt förberedd inför en svenskaredovisning som jag är nu, men jag orkar helt enkelt inte ta upp talet och plugga in det. Grammatik är så tråkigt! På den ljusa sidan har jag hunnit klart med spanskan som ska in imorgon och om jag bara lägger till några citat är jag klar med den spanska som ska in på fredag. Kemilabrapportsutkastet som ska in på torsdag är också klart, så det är nog bara plugga inför proven i kemi, fysik, biologi och matte (och så den där svenskaföreläsningen jag ska hålla på tisdag) som är kvar. Förstår inte riktigt hur jag ska hinna med allt jag vill göra i vår om helgerna ska bestå av pluggande, pluggande och ytterligare lite pluggande, men så kanske det är när man går tvåan och läser natur. Har inte ens hunnit ut med kameran idag. Bjuder på en bild från igår i brist på nya.
 
Foto: AliceSaraLovisa, Januari 2013

Kupering

0 Läs mer >>
Himlen var fantastisk, alldeles klarblå och jag, syster och mamma började dagen med en ut-och-fota-promenad trots att termometern visade -20. Jag hade dock (uppenbarligen) glömt att ställa om inställningarna på kameran sen jag fotade sist, så den var inställd på självutlösare med 10 sekunders fördröjning och svartvitt. Insåg att självutlösare var på efter tre kort men svartvitt var det ungefär hälften av alla bilder. Riktigt jobbigt när man tänker sig att ljuset och färgerna blir perfekt och sen inser att det egentligen blev gråskala av allt. Lyckades få några bilder med färg också, men jag måste bli bättre på att återställa inställningarna till auto när jag är klar.
Foto: AliceSaraLovisa, Januari 2013

Svartvitt

0 Läs mer >>
Den här helgen borde bli en plugga-hela-dagarna-helg, men om vädret är som idag måste jag nästan ut och både åka skidor och fota. När vi åkte till stan imorse hade jag väldigt gärna stannat halvvägs (med kameran som låg hemma) och fotat utsikten jag hade från bilfönstret. Det var precis när solen var påväg upp så himlen var en mjuk skala av blå, röd och gul och det mesta däremellan, träddungarna på åkrarna var vackert inbäddade i dimman och det såg inte alls ut som åkrarna precis utanför industriområdet i vår ände av staden. Man kunde skymta topparna från Domkyrkans torn också om man ville. Å vad jag skulle kunna stå där och fota så länge batteriet klarade kylan! Men nu är det ju så att jag går i gymnasiet och inte kan välja att inte vara hemma bara för att det är fantastiskt ljus och ett perfekt bildmotiv utanför fönstret. Lite dumt att inte ha med kameran så att man kan försöka få någon bild när möjligheten ges, men genom fönster blir det inte lika bra och i skolan ska man plugga, inte fota. Får hoppas på bra väder imorgon och på söndag helt enkelt. Både för fotograferingen och för träningen. Måste hitta lite ordentliga backar att träna i eftersom spåret utanför mest är platt. Det kan iförsig bli intressant att försöka åka imorgon. Tror att det kan bli lite svårt att röra sig för all träningsverk efter dagens hårdpass för magmusklerna. Vi hade idrottslektion med tema styrka och det känns som att majoriteten av alla övningar var för våra stackars magmuskler. Skulle försöka visa en av dem för mamma, men jag kan seriöst inte spänna min mage. Musklerna är så slut att de gör vääldigt ont när jag ens försöker spänna dem.

Life´s a bitch

0 Läs mer >>
Ser att det var ett tag sen sist, men så brukar det vara. Har fått väldigt mycket längre dagar i skolan den här terminen så nu är det bara att plugga hela skoldagen och sen finns det lite kvar att göra när man kommer hem. Efter att man tränat eller hängt med underbart sällskap i kyrkan, förstås. Egentligen är nog den största skillnaden att vi har fått lektioner som ligger sista passet istället för att ha egentid de två sista timmarna, men sen har vi en extra kurs också så det spelar nog också in. Vi ska läsa en helårskurs i biologi på en termin och nu de första veckorna går de flesta lektioneran bort dessutom. Bara att plugga begrepp, cellens delar, läsa alla sidor i boken och göra alla uppgifter. Diskuterade några av frågorna imorse och imponerade mig själv genom att faktiskt ha fått in något under mina timmar läsning igår kväll. Kanske faktiskt ligger något i att man tjänar på att skriva upp det viktigaste. Nu har jag skrivit recension och läslogg till en bok vi läste på spanskan i höstas. Är långt ifrån klar, men en bit påväg iallafall. Skönt att komma någonstans med någon uppgift iallafall. Annat är det med svenskaföreläsningen till på tisdag, men den tar jag imorgon. Nu ska jag skynda mig till bussen för att åka ut och träffa alla konfaledare och våra konfirmader för första gången efter juluppehållet. Film står på schemat. Nice!!

Nej men plugga är ju ...

1 Läs mer >>
Foto: AliceSaraLovisa, Januari 2013
Foto: Mamma, London 2008
 
Haha, räcker det att säga att det har hänt en del de senaste 5 åren?

Me, myself and I

0 Läs mer >>
Jag vaknade imorse och insåg att det krävdes lite viljestyrka för att sätta sig upp. Efter gårdagens styrkepass på idrotten har jag nämligen träningsvärk i mage, rygg, axlar och armar. Det är alltid lika härligt med träningsvärk, man känner väldigt mycket längre att man tränat än om man inte får träningsvärk. Några varv med längdskidor kan möjligen ha bidragit lite till träningsvärken, men enda sättet att bli av med träningsvärk är att träna, så några varv skidor har det blivit nu på förmiddagen också. Är värdelöst dålig på att räkna varv så under varje 750 meter långt varv hann jag glömma bort hur många varv jag åkt. Är ganska säker på att det blev 10 till slut, men eftersom jag glömde bort antalet varje varv efter varv 2 kan det vara fler eller färre. Efter några varv har man varit på samma ställe så många gånger att man inte kommer längre kan bestämma exakt hur många gånger det är. Spåret är inge vidare nu efter den nya snön, även om det är bättre än innan snön kom i torsdags. Det är fel sorts snö för att man ska få upp ett tydligt spår, så förhoppningsvis åker vi till fotbollsplanen där de spårat ordentligt och åker lite i eftermiddag. Vore skönt att ha ett spår att ta hjälp av och inte bara ett nästan-spår som går på skare och har lite mindre pudersnö än resten av åkern.

Träningsvärk, here we...

0 Läs mer >>
Jag har överlevt de två första skoldagarna. Trots att gårdagen enbart bestod av låååånga naturlektioner och dagen innehöll idrottslektion (med styrketräning!!), jättehål och biologilab. Och engelska, men det är inte så jobbigt. Jättehålet kommer jag säkert hylla senare, det är två timmar långt och ligger efter lunch, men idag var jag inte så taggad på att sitta och vänta två timmar innan biologilabben. Tur då att labben var inställd! Ingen lab = inget jättehål. Har alltså gått i skolan fram till lunch idag och då hunnit med ett styrkepass där tränade 15 minuter av den 1 timme långa lektionen och en engelskalektion där vi skulle prata om lovet, det spårade... Även om vi bara tränade aktivt i 15 minuter och spenderade resten av lektionen genom att gå igenom vad vi skulle göra, träna rörlighet och strecha var iallafall jag helt slut i kroppen efteråt. Helt galet vad jobbigt det kan vara när man kommer till den tredje magstationen i rad! Trots styrkepass utnyttjade jag den snö som föll igår och som fortsatt falla idag och åkte några varv på åkern utanför vårt hus. Det blåste så mycket att snö hann blåsa ner i spåret så att det hela tiden var ett tunt lager snö ovanpå den packade snön i spåret. Och så hade det såklart yrt igen eftersom vi inte åkte något igår, så halva spåret var det bara att spåra om. Vore egentligen bra med lite kramsnö på spåret nu så att det blir lite hårdare än den snö som ligger nu, men jag ska inte klaga så länge det finns snö att åka på.

Träna, träna, träna

0 Läs mer >>
Eftermiddagen har ägnats åt SBU och diverse administrativt, men inte för den skull tråkigt, arbete. Har försökt nå de som är ansvariga för lokalen jag har dansgrupper i med hopp om att kunna boka samma tid som förra terminen, men de vill inte svara. Tänkte att jag skulle boka så fort jag fått okej från skolan att ha kvar dansen trots att jag egentligen har egenplanerad skoltid just då så att jag inte skulle få problem därifrån senare och eftersom det var okej med min handledare skulle jag boka när jag kom hem. Bara det att jag inte kan få tag på de ansvariga... Om jag kan boka och skicka ut information till mina fina dansare idag kan jag komma igång om lite drygt två veckor och det vore vääldigt bra. Har försökt ordna inför kvällens möte med SBU:s aktivitetsråd också. Vi ska hålla i en återskapandeverkstad om knappt en månad och har inte planerat denna än, så det är dags att göra det nu.

Planering

0 Läs mer >>
Imorgon börjar skolan. För de flesta iallafall. Vi som går på Kunskapsgymnasiet har hemstudiedag och utvecklingssamtal imorgon. Lite tidigt för utvecklingssamtal, kanske någon tycker, men vi sätter upp mål för terminen, planerar hur vi ska ta oss dit och kollar hur vi ligger till just nu. Det kan vara intressant och det kan också vara väldigt ointressant. Förra terminen kom vi i stort sett dit, sa hej och kollade att det gick som planerat och sen var vi klara. Förhoppningsvis är det lite mer givande den här gången, men jag känner inte något större behov av att styra upp min skolgång tillsammans med min handledare och mina föräldrar. Helt ärligt trivs jag bäst med att göra det själv. Iallafall sen jag slutade nian och inte har min gamla handledare till hjälp längre. Fast lite diskusion kring hur jag ska nå mina mål i kemi/biologi/fysik kan jag nog må bra av. Om jag känner min handledare rätt kommer det resultera i att jag ska sätta upp egna strategier för hur jag ska nå mina mål, men det är alltid bra att ta upp det så jag måste fundera över det.

Skolstart

0 Läs mer >>
 
Helgen spenderades på läger i Undersvik med Kyrkans unga. Lägret i sig var väl kanske inte riktigt någon höjdare, men sällskapet gjorde det toppen. Har sjungit så mycket att jag är förvånad över att jag har någon röst kvar. Lite drygt att jag skulle känna mig febrig bara för att jag var på läger, men med lite alvedon och envishet funkar det mesta. Hade min nyinförskaffade kamera med mig för att kunna praktisera lite av de tips jag lärt mig i en videokurs för fotografering, men vi hade nästan ingen egentid, så det blev inte så mycket fotograferat. Några bilder blev det, vädret var vääldigt intressant och utsikten från huvudbyggnaden mycket vacker.
Foto: AliceSaraLovisa, Januari 2013

Läger

0 Läs mer >>
Sitter och laddar inför möte med SBU:s aktivitetsråd. Vi ska hålla i en verkstad på ett ungdomsläger om en månad så det är dags att planera nu. Jag börjar inse att jag inte alls har någon koll på vad vi har för förutsättningar, om vi har tillgång till köket till exempel, så det kan tänkas bli lite intressant det här... Sen är det inte säkert än om det blir läger eller inte, men jag utgår från att det blir så vi är förberedda. Hellre planera och ställa in än att ställa in för att vi inte planerat. Det är inte helt lätt att komma på saker man kan göra på återskapandeverkstad, men något ska vi nog kunna hitta på. Har kollat runt på internet för att se vad andra hittat på och bara man börjar leta finns det en hel del. Dock är det mycket som kräver en spis eller en ugn. Så jag hoppas att vi får låna köket. Borde kanske ha kollat upp det, men jag har inte ens tänkt på det...

Pysselplanering

0 Läs mer >>
Det är nu man ska avlägga nyårslöften man sen bryter om ungefär en vecka, önska att 2013 blir minst lika bra som 2012 eller att 2013 är året då allt man önskar sig inträffar och allt blir perfekt. Tänker dock vara realist och strunta i nyårslöften och önskningar om att någon högre makt ska göra allt perfekt just detta år. Hur man än vänder och vrider på det tror jag att vi aktivt måste göra något för att det ska bli så där bra som vi önskar. Vi försökte lova varandra att ta det lugnt och ge oss själva tid att andas även i vardagen (och inte bara när vi är lediga) vid tolvslaget, men jag vet av erfarenhet att jag inte kommer att ta det lugnt när skolan drar igång, så jag har redan givit upp det löftet. Nyårsfirandet var traditionsenligt med släkt och vi hade sådan tur att även kusin vitamin på Nya Zeeland kunde vara med när vi gick in i 2013, när hon redan haft 2013 i 12 timmar och fått en natts sömn efter sitt eget firande. Trevligt!! Vi satt och spelade spel, pratade och fikade fram till 1 inatt och någonstans mitt i natten låg humorn på nivån att vi alla skrattade så vi grät åt "Är glasögonen aggresiva?" "De är bara för syns skull!". Det är egentligen inte alls kul när det tas ur sitt sammanhang, men det kom av att faster satt och läste en fråga och nickade för att hon växlade mellan att läsa genom glasen i glasögonen och över dem. Haha, pappahumor mitt i nattten är helt underbart!

Nyår