0 Läs mer >>
Jag klarade det! Femte dagen i rad i Bälinge kyrka med fullt ös på konfirmanderna. Haha, trots att det inte varit särskilt ansträngande är jag helt slutkörd. Måste vara all kärlek man ger och får ta emot! Men herregud, hur ska jag orka med ett seriöst arbete när studenten är passerad och det är dags att tjäna lite pengar?! Haha, det löser sig när jag kommer dit. Har tre av de fem dagarna kört motorcykel till Bälinge (för övrigt helt otroligt hur lite bensin den maskinen drar) och börjar få upp farten ordentligt nu. Första kilometern är grusväg så där går det max 40, men sen är det 70-väg nästan hela vägen och nu kör jag faktiskt 70 där det är 70. Har alltid legat i 50 och tyckt att det går så himla fort (Hur kan någon vilja köra snabbare än så?!) men nu är det en baggis att köra 70. Förutom när det är en grävling på vägen och jag får en hjärtattack och kör lite långsammare någon minut. Haha, körde till och med 70 på en liten pluttig grusväg där jag annars kanske möjligen kan köra 50 (det är en raksträcka bland åkrarna så det är bra sikt och ingen som behöver irriteras över den hetsiga mc:n) men när jag körde där i fredags blev det alltså 70 innan jag insåg hur fort det egentligen gick. Stackars mamma fick känna av mina kurvtagningsskills när jag övningskörde bil med henne igår, samma väg som jag kört med mc halva veckan. Haha, med tanke på att jag övat upp precis hur jag ska ta kurvan med mc och kan jag förstå att hon inte riktigt uppskattade mina skills när jag körde bil. Hon trodde jag skulle köra i diket! Måste tänka på att jag har nästan en hel bil som måste få plats mellan mig och diket på min högra sida. Så himla lätt att hamna i motorcykelspåret annars, och då blir det ju diket för passageraren.

Kurvtagning

0 Läs mer >>
Är inne på fjärde dagen i rad med konfirmationsarbete och imorgon är det dags för den femte och sista. Torsdag-Fredag hade vi repetition och förberedelse inför konfirmationen, igår var det avslutningsfest och idag och imorgon är det konfirmationsgudstjänster. Under året har konfirmander och ledare varit uppdelade så att vi har varannan vecka och bara träffar hälften av alla konfirmander och ledare så det har varit lite förvirrande när alla är i kyrkan och församlingshemmet samtidigt, fast mysigt också. "Mina" konfirmander har sin gudstjänst imorgon, så egentligen hade jag kunnat vara ledig idag, men vi i bandet spelar under gudstjänsten så idag blev det lååång dag i kyrkan istället. Började vid 11 med att bandet repade och sen kom jag inte därifrån innan 17. Haha, det är tur att man trivs! Igår under avslutningsfesten hade ledarna spex (hehe, jag undvek att behöva vara med genom att agera fotograf, mycket smart tycker jag) för konfirmanderna. Otroligt nog blir spexen bara galnare, roligare, knasigare och mer spårade för varje år som går! Haha, fast en av sketcherna måste jag nog säga var bättre förra året. 50 minuter galenskap bjöds konfirmanderna på, men de ledare som inte var med i spexet skrattade nog mest. Vet i alla fall tre som skrattade så de grät! Nu ska jag samla krafter inför morgondagen. Inte nog med att det är "mina" konfirmander som har gudstjänst så är en av dem dessutom min kusin, så det blir uppvaktning deluxe i en sådär max en timme innan kyrkan och sen fullt ös hela dagen.

Hårdkörning

0 Läs mer >>
Har precis (eller, i söndags, men ändå) kommit hem från en veckas läger. Mellanlandade hemma för att packa om i torsdags mellan konfaläger och midsommarläger, men det var en ganska så sliten Alice som i söndags packade upp väskan. Haha, den är dessutom bara halvuppackad. Midsommarlägret hölls i Karlskoga och är lite av en tradition. Sveriges Blåbandsungdom håller alltid ett läger under midsommar där riksårsmötet är en av huvudpunkterna på schemat. Det är där vi beslutar om vilka som sitter på olika poster och lite hur nästa år kommer att se ut. Inte jättekul kanske, men riksmästerskapen i terräng och friidrott, (och naturstig såklart som jag var med och anordnade) folklekarna och alla underbara människor väger upp många gånger om. Just riksmästerskapen i terräng och friidrott har jag kanske inte alltid varit jätteentusiastisk över, (och friidrotten var jag inte med på i år) men jag lyckades vinna riksmästerskapet i terräng. Stolt tjej! Haha, vi sprang 2,5 km, så det var inte jättelångt, men jag tror att jag kanske slog mitt rekord. Sprang nämligen på 15.12, mitt rekord hemma är 17.något-jag-inte-kommer-ihåg. Brukar alltid komma tvåa eller trea (notera att det alltid är samma sak som att komma sist eftersom det är två eller tre deltagare) men i år var kusinen inte med så då fick jag en chans. Trots att det var två andra som tävlade i samma klass. Det känns lite som att allt var på min sida i helgen. Först gick jag och blev invald i förbundsstyrelsen, så nu är jag med och styr organisationen (haha, hur ska det sluta?!), sen vann jag RM i terräng och för att avsluta dagen på topp fick jag dessutom stipendium för Årets SBU:are ( vet fortfarande inte vem som är den vänliga själ som nominerat mig, men det är bara att tacka och ta emot!). Inser att det var lördagen allt gick min väg. Galet!

En packad vecka

0 Läs mer >>
Känner mig inte riktigt levande efter de tre timmars sömn jag fått i natt, men vad gör man inte för sina fina konfirmander. Vi har varit på läger sen i söndags och kom hem idag, så natten som var bestämde de sig för att dygna. Är lite imponerad av att de orkade, men kanske ännu mer imponerad över hur två av dem konstant hittade på galna lekar, spred energi omkring sig och inte verkade påverkade alls av att de faktiskt varit vakna i ett helt dygn. Haha, en av konfirmanderna som var vakna hela natten var till och med piggare än de konfirmander som sovit. Förstår inte hur han bar sig åt, men jag utgår ifrån att han har en lång dejt med sin säng nu. Själv har jag packat upp efter konfalägret, duschat och packat om för att ikväll (eller så snart familjen kommer hem från arbete och fotbollsskola) åka till Karlsskoga för att fira midsommar och ha riksmöte med SBU. Känner att de tre timmarna sömn inte riktigt är tillräckligt för att jag ska kunna vara sådär jättesocial ikväll, men jag har två dagar på mig att ta igen det sen. Haha, pendlar mellan att tro att jag kommer bryta ihop eller svimma av trötthet och känna att jag kanske inte är så trött egentligen. Har förresten lyckats upprätthålla min träningsvana med två dagar löpning och en dag vila. Lekte duktig och gick upp tidigt måndag och tisdag så att jag hann springa en liten tur innan frukost. Det var en annan ledare som också var ute och sprang, så då blev jag också peppad att offra lite sömn för att hinna träna. Trots att vi inte sprang tillsammans. Sprang och vände så att det totalt blev lite knappt 4 km och våndades båda gångerna över den 1 km långa backe jag började med efter att jag vänt men när jag kommit upp för backen blev jag båda gångerna lika förvånad över att det kom en lång nedförsbacke efter. Kunde aldrig komma ihåg att jag sprungit upp för backen på väg till vändplatsen, men även om jag fortfarande tycker att det är lite konstigt att det är en backe där så måste jag ha sprungit uppför båda dagarna utan att tänka på det. Kanske för att den inte är så där extremt brant, men ändå. Tycker att jag borde märka att jag springer i en uppförsbacke.

Sömnbrist

0 Läs mer >>
Jag har de senaste tre veckorna lyckats få igång någon slags vana att träna kondition två dagar, vila en och sen träna kondition två dagar, vila en och så vidare. Det har faktiskt hållit i de tre veckor som gått sen jag hittade på att det vore en bra idé, men nu kommer min vana att brytas. Imorgon åker jag iväg på konfirmationsläger och eftersom jag sprang igår och idag har jag vilodag imorgon, men sen på måndag ska jag springa. Vilket jag tvivlar starkt på att jag kommer att göra. Detsamma gäller tisdag, troligen blir det alltså TRE dagar vila istället för EN. Sen på onsdag ska vi vandra 1,6 mil, så jag kanske kan räkna det som träning, men torsdag (när vi kommer hem) är jag bara hemma några timmar mitt på dagen innan jag åker på midsommarläger med Sveriges Blåbandsungdom. Kan garantera att jag inte är galen (eller tränad) nog att kunna träna kondition mitt på dagen, så då blir det genast ännu en vilodag. Jag som var så duktig och höll vanan i tre hela veckor utan att ge upp eller komma på någon ursäkt att slippa! Fast mamma har sagt att vi (notera VI, inte JAG) måste se till att jag hittar tillbaks till vanan efter midsommar, så jag kanske inte ska tro att det är kört än. Det värsta är bara att sommarjobbet drar igång senast två veckor efter midsommar, och eftersom det är relativt aktivt och fysiskt påfrestande kan man vara ganska så helslut när man kommer hem. Stor risk att slöa jag hittar på ursäkter för att inte träna med andra ord. Haha, man ska inte ta ut segern i förtid har jag hört, så detsamma kanske gäller förluster. Jag tänker komma in i min träna två dagar, vila en igen efter midsommar och jag tänker hålla igång det hela sommaren. Haha, nu om jag misslyckas måste jag erkänna det. Och jag är tillräckligt mycket vinnarskalle för att ogilla att misslyckas. Förhoppningsvis tillräckligt mycket för att lyckas.

Vanor

0 Läs mer >>
Sista seriösa skoldagen imorgon. Vi ska sitta hela dagen och arbeta med förberedelser inför gymnasiearbetet (tror jag det heter, det har bytt från vad det hette förut i alla fall) och inför UF. Vet inte riktigt vad vi ska göra, men vi lär inse det när vi kommer dit imorgon. Bara för att lärarna vill att vi ska sakna skolan så lite som möjligt börjar vi en halvtimme tidigare än vi brukar göra på måndagar (haha, stackars oss som börjar 8.30 istället för 9.05), eller så är de bara lite omtänksamma och vill att vi ska få så mycket tid som möjligt på oss. Lite svårt att känna att det ger något att sitta nu och planera vad vi ska göra efter sommaren, framför allt eftersom vi garanterat inte kommer att följa planen när det väl blir höst, men vi har ju planeringen att utgå ifrån när vi står där i augusti, så det kanske är givande ändå. Gymnasiearbetet har vi ägnat en timme varje vecka i typ en månad åt att förbereda, så det börjar bli lite genomarbetat, men det är första riktiga introduktionen till UF (bortsett från en mässa och redovisningar av de UF-företag skolan haft senaste året) så det ska bli spännande. Haha, ska bli intressant att se hur mycket knasiga idéer man kan spåna fram. Och hur stora grupper de tänker dela in oss i. Årets UF-företag kändes lite som om de ansträngt sig för att hitta titlar åt alla i gruppen. De hade produktansvarig, inköpsansvarig, försäljningsansvarig, marknadsföringsansvarig, personalansvarig, ekonomiansvarig... Jag tycker att det känns som att försäljningsansvarig, inköpsansvarig och produktansvarig borde kunna vara samma person. Eller att de tre tillsammans med ekonomiansvarig borde kunna vara två personer, en produktansvarig (som kanske sköter marknadsföring) och en ekonomiansvarig (som ansvarar för inköp och försäljning). Eller något sånt. Men jag kanske ändrar uppfattning efter morgondagen, vi får la se!

Sista skoldagen i två...

0 Läs mer >>
Haha, jag är värdelös på att vara ledig. Det gick bra fram till lunch, klippte nämligen gräset så länge, men så fort jag var klar och hade ätit lunch hade jag inget att göra och det blev helt plötsligt väldigt jobbigt att vara ledig. Herregud, kan inte ens göra ingenting några minuter innan jag blir rastlös!! Egentligen är det väldigt skönt att bara kunna göra vad som helst, när som helst men jag kan inte riktigt uppskatta det, av nån anledning. Fast det var väldigt skönt att kunna sticka ut och springa på kvällen, när det blivit svalare igen, utan att behöva tänka på att man måste få tillräckligt med sömn innan väckarklockan ringer. Det är så himla varmt nu så ska man (eller kanske bara jag?!) orka träna är det bara att gå upp tidigt (alldeles för tidigt när man är ledig, även om man frågar mig som är relativt morgonpigg) eller vänta tills det blivit svalt igen. Brukar tycka att det är jobbigt att springa när det blåser, tycker att det blir svårare att andas i motvind, och när jag har solen i ögonen, men nu på kvällen var det skugga nästa hela vägen och så gott som vindstilla, så det hade inte kunnat vara mycket bättre förhållanden. Ska bli bättre på det här med att njuta av att vara ledig. Haha, eller så utnyttjar jag bara tiden till att göra precis vad jag vill och slipper bli rastlös.

Rastlös

1 Läs mer >>
Dagens outfit. Eller, nej, bara skoja. Dagens fotoshoot-outfit. Lite irriterande att datorn konverterade bilderna till svartvitt när jag la ihop dem i Photoshop, men jag orkar inte bråka så det får vara. Bara älskar klänningen, trots att den är lång och har en tight innerklänning som gör det omöjligt att gå normalt. Lite synd att jag inte använder den oftare, men den är ju som sagt omöjlig att gå i och sen är den lite för fin för att jag ska kunna använda den bara sådär ändå. Skulle fota på temat "känsla" (lite kul att utmana sig själv med tema) och tänkte lite "Sense and sensibility". Blev inga bra bilder av de jag tänkt ut, den enda bra var ur fokus, men kunde inte låta bli att ta lite egobilder-i-spegel-bilder. Haha! Men, men här är den i alla fall...
Foto: AliceSaraLovisa, Juni 2013

Känsla

0 Läs mer >>
Tänkte jag skulle utöka min extremt begränsade sommargarderob idag eftersom jag slutade redan vid halv tolv, men det gick väl sådär med den saken kan man säga. Tror att jag har varit för mycket i samma affärer den här våren för att se vad de har som jag faktiskt skulle kunna tänka mig att köpa. Haha, ser bara samma gamla saker om och om igen, och att de har flyttat om allt. Hittade en enda klänning att prova, och den var något skumt mellanting mellan alldeles för kort klänning och helmysko linne. I alla fall när jag provade den. På galgen såg den ut som en väldigt mysig klänning som inte var varken för uppklädd eller för slarvig för att ha i skolan samtidigt som den skulle kunna vara perfekt att dra omkring i här hemma så fort det blir lov och varmt. Haha, inte för att jag kommer att ha så mycket tid att dra omkring här hemma, men ändå. Jaja, fick åka hem utan något tillskott till garderoben helt enkelt. Haha, köpte ju faktiskt två klänningar förra gången, så man kan väl kanske inte tro att det ska gå lika bra varje gång.

Ännu en tur på stan

0 Läs mer >>
Sitter i skolan och väntar in ett fysikprov. Hade jag varit lite smart hade jag gått och tränat nu och sen kunnat åka hem när jag var klar med provet, men jag är inte så smart så jag har spinningpass inbokat efter provet istället. Hade kanske kunnat vara lite intressant att skriva prov efter ett hårdkörarpass, men det har gått förut. Det ska bli skönt att träna inomhus, konstigt nog. Brukar vilja ut i naturen och andas frisk luft, men just nu är syrehalten i luften så dålig att jag får huvudvärk av att ens tänka tanken att träna ute, så det blir skönt med luftkonditionering, nån som pushar och lite galen musik som bakgrund. Igår var det ännu värre med syrehalten i luften men jag bestämde att det gick att springa hem efter systerysters fotbollsmatch ändå. Hade bestämt att jag skulle springa i elljusspåret mellan tjejernas samling och matchens start, men det åskade så mycket att matchen riskerade att bli inställd. Hade varit lagom kul att bli kvarlämnad när de åkte hem och sen, i åskvädret tvingats springa hem. Nu hann det dra förbi inan jag sprang så det var ingen fara. Tror aldrig jag blivit så fullständigt genomblöt av att springa. Haha, dels var det varmt, dels var det inget syre i luften och alltså sjukt tungt att springa (jag kan iallafall skylla på att det var därför :P) och dels var det så fuktigt i luften att det kändes som att man sprang i ett regnmoln. Haha, trots allt var det ganska skönt och jag fick inte ens ont i fötterna av alla typ 5 km på asfalt. Inte förrän jag vek av och sprang sista km på grusväg. Haha, mamma såg lite missnöjd ut när jag staplade runt hemma, men det gick över fort, så jag kör på idrottslärarens regel "No pain, no gain". Ska försöka tagga till lite inför provet, det är ju faktiskt det näst sista vi gör i tvåan så slutet är nära.

Inte långt kvar

0 Läs mer >>
Har av någon anledning huvudvärk, nackont och är vääldigt trött. Känns hemskt dumt. Vet inte riktigt vad det är för något men skulle kunna gissa på spänningshuvudvärk eller snart-kommer-åskan-huvudvärk. Eller kanske migrän, fast det vet jag inte hur det känns. Har i alla fall haft det sen i torsdags, när vi på konfan pratade om mitt favoritämne (läs hatämne) döden. Känns dumt om det gav spänningshuvudvärk som fortfarande sitter i, men kan skylla på det så länge. Skulle egentligen plugga fysik idag, och det har jag faktiskt gjort (liite) också, men orkar inte riktigt sitta upp och fokusera på fysiktalen, så jag skiter i det nu. Har fysikprov på måndag, men jag hinner plugga resten imorgon. Och fysikrapporten som ska skrivas har inte deadline förrän "innan sommarlovet", vilket betyder skolavslutningen den 12:e, så där är det över en vecka kvar. Och inte så särskilt mycket arbete.

Vertikalt läge