0 Läs mer >>
Jag tror att det kanske gick lite väl bra för mig igår. Jag kände mig i fas med tentaplugget (aka pluggade kanske egentligen för lite igår eftersom jag känner mig hyfsat säker inför tentan), jag fick mina glasögon så att jag ser världen lite skarpare igen och jag skrev på kontrakt för lägenheten (även om säljaren var en sådär en halvtimme försenad till mötet). Så igårkväll kraschade min telefon helt oprovocerat, bara sådär ändå när den låg i min väska. Eller jag kan inte svära på att det var helt oprovocerat men ändå, jag har inte tappat den eller slagit i den eller något. Men å andra sidan har den betett sig lite konstigt ett tag och cencurerat vilka samtal som når fram genom att ibland bara slå igång telefonsvararen när någon ringer, så det kanske var lite väntat, men tycker ändå att det var lite oförskämt av den att lägga av helt plötsligt sådär innan jag hunnit skaffa en ny. Det finns ju roligare saker att lägga pengar på än en ny telefon... Så länge har jag lite påtvingad sociala medier-fasta eftersom min gamla reservtelefon inte riktigt vill släppa in mig på apparna.

Obalans i universum

2 Läs mer >>

Sen nyår har jag letat lägenhet för att kunna flytta från Arken och få ett ordentligt kök, lite mer plats och någonstans att bo som lite mer är mitt än bara ett studentrum. Kravlistan har ändrats inte bara en gång och vi har varit på fler visningar än jag kan räkna just nu. Två gånger har vi varit med och budat men fått ge oss. Men så igår var vi på visning lite sådär fusk innan den riktiga visningen på en mysig liten etta och nu har vi redan skrivit kontrakt, så med väldigt mycket flyt flyttar jag ifrån mina 20 kvadrat till något större om en sådär 2 veckor. Sen är det väl mer rimligt att tro att det kommer dra ut på tiden och att jag snarare får flytta om en månad, men nu är det inom räckhåll! Jag kommer inte bo riktigt lika mitt i stan, men det gör mig inget.

Plötsligt händer det

1 Läs mer >>

Idag händer det grejer ska ni veta. Har väntat på den här dagen väldigt länge känns det som. Jag ska börja övningsköra tung motorcykel (pappa råkade köpa en i våras och i sommar får jag börja övningsköra) men för att få körkortstillstånd måste man ju göra en synundersökning. Jag såg precis tillräckligt för att klara mig utan glasögonkrav i körkortet, men jag kunde ju helt klart ha sett bättre. Sen började jag inse på repen med orkestern att jag inte kan läsa noter längre för att jag inte ser raderna och det är lite extra utmaning att spela efter noter om varje ton skulle kunna vara ungefär åtta olika toner. Hursomhelst var jag tillbaks till optikern för två veckor sen och gjorde en ordentlig synundersökning och tydligen har jag brytningsfel och ser dåligt på alla håll och kanter och avstånd. Så idag har jag äntligen fått hämta ut mina glasögon. Just nu är världen lite läskigt skarp och jag lär väl få ont i både huvudet och ögonen men det löser sig sen tänker jag. Det kommer ta ett tag att vänja mig vid att se mig själv med glasögon också, får väl se om lillasyster tycker att jag ser ut som en fluga (hon mobbar mig för det varje gång jag har solglasögon).

Nu ni...

0 Läs mer >>

För några veckor sen fick terminen under oss veta var de har sina placeringar i höst och sen dess har vi gått och väntat på att på att även placeringarna för termin 6 ska komma (vi skulle önska senast 1 april) så att vi får veta var vi ska spendera hösten, men nej. Så kul ska vi inte ha. I förrgår mailade jag kursledningen och fick ett sådär lite lagom trevligt svar att den här veckan och nästa kommer det iallafall inte. Nehepp, men när får vi veta då? Runt midsommar, räknar de med. Så inga löften, det kan lika gärna komma i augusti när alla kommer tillbaks från semestern. Kuul! Jag hade velat veta för några veckor sedan så att jag kan berätta för gymmet att jag vill instruera i höst, men jag får helt enkelt vänta ett tag till. Vet inte riktigt vad det är med universitetet och att vara långsamma just nu, vi väntar samtidigt på att terminens enda inlämningsuppgift ska bli rättad. Det var deadline 20 april och det var viktigt att vi lämnade in i tid (som alltid). Men nu har fortfarande inte ett enda arbete rättats (av totalt 78 arbeten a 4 sidor eller så) och om en vecka är sista dag för att komplettera (och också sista dagen innan vi tar sommarlov, slutar läsa vår mail osv...) men det löser sig säkert. Orkar inte vara den som mailar och tjatar om det också.

Kanske är lika bra att jag inte kan säga att jag vill instruera, med tanke på att min fot strular till och från och gör det lite svårt att lova att jag kan dansa Afro med 110 % energi och entusiasm varje vecka. Men lite kul hade det varit, oavsett om jag fick ett Afro-pass eller ett boxningspass eller ett cirkelfys pass, att instruera igen... Ikväll ska jag iallafall gå på cirkelfys (med bara den extrememare instruktören, så jag kommer avlida, på ett bra sätt) och sen försöka kickboxas lite. Fördelen med att bara vara deltagare är att jag kan hoppa över sånt som gör ont i foten.

Vad har de gjort s...

0 Läs mer >>

Tentaplugg i två veckor till, sen är det sommarlov. Eller, sommarjobb och så, men ledigt från skolan. Just nu räknar vi dagar, eller föreläsningstimmar lite beroende på vilket humör vi är på, och tentapluggar. Har lite svårt att fokusera på leversjukdomar, hjärtfel och blodgivning någon längre stund åt gången, men på trappan ute på landet gick det riktigt bra ändå.

Kan det regna någo...

0 Läs mer >>

Jag skallade en kettlebell igår. Jag vet, inte särskilt smart men så blev det. Kettlebellen vann, så idag har jag en härlig men relativt osynlig bula i pannan som känns när jag böjer mig ner eller tar i eller kommer åt den eller så. Tanken var att jag skulle göra en burpee men så råkade jag vara för nära min kettlebell såatteh, ja. Känns som att hela jag är ett vandrande blåmärke, men det kanske går över? Haha burpees och kettlebell och kickboxning är inte optimalt när det är sommar och man vill kunna gå runt barbent!

Var ute och hjälpte till med kyrkkaffe i gammelgården på Kristi himmelsfärd i torsdags, med Börje Blåbandsungdom aka mormor och mamma, och så Folke och hans Eva som försöker hjälpa till men som bara blir insläppta i köket om de är riktigt snälla (min mormor kan vara väldigt tydlig när hon vill det) xD Vi har en rutin för hur det där fikat ska förberedas och varje år är det precis samma sak. Mormor är där tidigare än hon sagt och kokar kaffe, jag och Elsa brer mackor, lägger på ost och staplar dem på serveringsfat och mamma plockar fram stolar (tillsammans med alla andra som råkar vara där) och hjälper mormor med kaffet och gör lite allt möjligt. Mormor bossar och plockar fram kakor och fortsätter koka kaffe och fylla det i termosar. Sen när Eva för tredje eller fjärde gången kommer till köket och frågar om hon kan göra något så låter mormor henne skära gurka. Och sen är det snart gudstjänst och allt är förberett och framställt så att vi kan gå ut och lyssna på prästen och kören (som helt ärligt sjunger hellre än bra men som lät ovanligt bra i år) och mormor förklarar att det är säkrast att hon sätter sig så ingen tror att hon är med i kören, för om hon sjöng skulle alla gå hem på en gång hävdar hon. Precis så var det i år, och förra året, och det kommer säkert vara precis likadant nästa år också, men det är ändå lite mysigt där i köket när mormor kokar kaffe och bossar.

Är det ens okej at...

0 Läs mer >>

Är det nu man hoppar av läkarprogrammet och satsar på en karriär som modell istället? 😂

Vi instruktörer på Campus1477 träffades en dag förra året för att fotograferas till en egen bildbank åt Campus, att använda i marknadsföring och på sociala medier och whatnot. Av alla bilder de fick är det kanske 10 de kunde använda (för att de andra var fel ljussättning/inte kan användas med text på/har konstig skärning så att någon saknar halva kroppen/andra konstiga anledningar) och av dem är jag med på 3. På hemsidan finns bland annat en bild där min icke-existerande biceps ser ut att faktiskt existera...

"Fitnessmodell"