0 Läs mer >>
23.58 inatt skickade jag in mitt gymnasiearbete. Varför jag inte gjorde klart det under veckan eller under påsklovet istället för att förtvivlat kämpa in i det sista igår är en mycket bra fråga, men klart är det iallafall. Vet inte riktigt om det är skönt att inte kunna göra något mer på rapporten eller om det mest är stressande att veta hur otroligt mycket jag hade kunnat förändra och förbättra. Kanske lika 8mycket av båda... Alla tabeller som inte ville samarbeta, alla formuleringar som vägrade skrivas ner, alla självklarheter som måste förklaras och alla processer som skulle beskrivas. Förhoppningsvis står allt det förhoppningsvis i den där rapporten på omkring 19 sidor text, och runt 30 sidor bilagor. Gah! Klart är det iallafall, till slut.

Klart slut!

0 Läs mer >>
Haha, jag har lätt världens bästa engelsklärare! Bara sådär ändå, lite spontant, gav han mig ett pepptalk. Precis vad jag behövde! Svenska nationella (skriftliga delen) avklarat imorse, gymnasiearbetet ska in på söndag (och är nära att vara klart) och jag har just kommit hem efter konfirmandpass med massa sång, lite afrikansk dans och underbara konfirmander och ledare. Visa dagar är det bara bra, helt enkelt!

En rätt bra dag

0 Läs mer >>
Vaknade imorse lyckligt till en varm och solig dag. Trodde jag iallafall. Soligt verkar det fortfarande vara, och jag kan slå vad om att det är varmt överallt utom just i min skola. Ballerina på, tjocktröjan lämnad hemma och varenda element i hela skolan är iskallt. Förstår inte att det ska behöva vara så kallt!! Det kan ju bero på att vi är så få att man kan sitta två-tre personer i ett normalstort klassrum och vara de enda där, att persiennerna är konstant fördragna eller att vår skola i stort sett bara har glasväggar inne i skolan, men kallt som tusan är det. Argh!! 
 
Jag försöker bli klar med gymnasiearbetet, men som vanligt har det blivit så mycket text att det är svårt att överblicka vad som saknas, vad som ska bort och vad som ska formuleras om. För att inte tala om allt som säkert står tre eller fyra gånger, helt i onödan. Får förhoppningsvis gå igenom arbetet med en ansvarig lärare imorgon, men sist jag gick igenom det med henne sa hon mest bara "Du har gjort så mycket så du behöver ju inte oroa dig", utan att ens veta hur mycket jag hade gjort. Den andra läraren läste igenom halva arbetet (en version där jag inte källhänvisat något över huvud taget) och den enda kommentaren var "Har du någon källa på den här meningen?". Jaja, har iallfall läst igenom hela arbetet en gång igår och en gång idag och försökt strukturera upp, så det ska nog hinna bli bra innan deadline på söndag. Vore bara så skönt att kunna skicka in det innan helgen!

Ute skiner solen m...

1 Läs mer >>
Nog för att jag har spenderat större delen av denna påskafton i solen, men att gå och bränna sig var väl lite att ta i? Har lovat mig själv att inte få någon ojämn, ful bränna inför studenten, men jag är redan på väg att misslyckas... Solskyddsfaktor 30 från och med nu då så fort jag ska ut om jag ska lyckas! Samtidigt vill jag ju inte vara lika blek som den vita studentklänning jag inte hittat än, så jag har en del att jobba på...(hatar den här appen om bilden blir så liten som det ser ut...)

Det var ju bara så skönt i solen idag!!

Vi har firat påskafton med kusiner och mormor idag, istället för det traditionella påskbordet körde vi korvgrillning och kakbuffé. Riktigt trevligt! Det var länge sen jag pratade ordentligt med mina kusiner, så det var kul att umgås ordentligt. Tror vi hann igenom alla viktiga ämnen, vi spårade iallafall in på en hel del oviktiga ämnen (som t ex hur viga vi är, vem som är havregrynsmästare, om vi blir röda/bruna av solen...). Skojsigt!

Solbränd

0 Läs mer >>
5 km på 30 minuter är facit efter dagens löptur. Har försökt komma framåt med gymnasiearbetet, och det gick framåt ett tag, men när det tog stopp gick jag ut och sprang en runda istället. Ganska skönt! Det är första gången jag är ute och springer på evigheter, så det var lite extra skönt, och jag tror att jag kanske drog till med personligt rekord på 5 km när jag höll på. Trots att jag varken hade musik i öronen eller pulsklocka med mig!

Mina fingrar är inte lika snabba. Det är minst ett år sen sist, men idag tog jag fram fiolen och mina gamla notböcker igen. Huvudet vill spela lite snabbare än fingrarna klarar av, så lite mer fiolspelande vore kanske inte helt fel. Vet dock inte riktigt vad familjen tycker, det kan ha varit hemskt oljud snarare än trevliga harmonier som kom ur fiolem idag...

Snabbt ska det gå

0 Läs mer >>
Ojoj, sista lovet någonsin och vad gör jag om inte PLUGGAR. Ja, vad säger man?! Började med att åka in till skolan och labba i måndags, en kemilab jag missat som vi inte lyckats få in på någon "riktig" skoldag, och idag har jag försökt göra framsteg med mitt gymnasiearbete. Det har väl gått sådär, helt ärligt. Jag hade kommit en bra bit innan idag och målet med idag var att skriva klart den teoretiska bakgrunden, men jag tror inte jag har fått ner ett enda ord på pappret. Fyra forskningsrapporter har jag hittat som håller med om den teori jag redan har hunnit skriva, men inte en enda som kan bidra med den del jag fortfarande måste skriva. Bara fortsätta leta!
 
Det slutade iallafall med att jag åkte in till stan och tränade, mitt favoritpass (R.I.P.P.E.D.) med min favoritinstruktör. Riktigt nice! Det märktes att det är påsk, istället för att vara ett fullt pass var vi kanske hälften så många som man kan vara. Ganska trevligt med lite extra utrymme! Haha, mindre risk att man råkar "åsnesparka" eller smälla till någon under Kick-box delen... 

Påsklov aka Plugglov

0 Läs mer >>
Beslutsångest deluxe!! Just skickat in ansökan till högskola/universitet tills i höst, men oj vad mycket det finns att välja på och sortera bland! Och oj vad det ska vara svårt att prioritera utbildningar/kurser i rätt ordning. Känns som att det är en hel vetenskap att få till det så att jag får lagom mycket kurser att läsa (samtidigt som det finns så mycket jag vill läsa!!) men man måste ju inte komma in på allt, och man måste ju inte läsa allt man kommer in på. Så kanske gör jag det till en större grej än det behöver vara. Kommer nog ändå logga in några gånger för att kika på ordningen igen, flytta runt lite, kanske flytta tillbaks igen, fundera på om det inte är någon kurs jag egentligen borde lägga till eller om det är någon jag borde ta bort... 10 kurser ligger iallafall där just nu. Än så länge i en ordning jag är nöjd med. Åh, det ska bli så spännande!! 31 skoldagar kvar av gymnasiet, 10-15 arbeten att slutföra och en heldag av kaos (aka STUDENTEN) så är jag klar med gymnasiet sen. HELT GALET VAD TIDEN GÅR FORT!!

Oh the beslutsångest

0 Läs mer >>
Kaos många gånger om i skolan idag... I söndags fick vi mail om att en lab vi skulle göra igår flyttades till på torsdag för att läraren vabbade igår. Idag fick vi mail om att labben är inställd, eller åtminstone uppskjuten på obestämd tid. För min del lät det väldigt bra, jag har en lab jag missade för länge sen som jag och läraren bestämt att jag ska göra på torsdag så när måndagens lab flyttades till torsdag ville läraren att jag skulle göra min "gamla" lab måndag eller tisdag nästa vecka. När vi har påsklov!! Men trots att måndagens lab blev inställd (och vi alltså inte ska göra den på torsdag) får jag inte göra min "gamla" lab på torsdag, för då har läraren bestämt att vi ska jobba med våra gymnasiearbeten. När jag frågar om vi inte kan få göra den "gamla" labben förklarar hon bara att hon inte kan lägga in den där eftersom hon ju ställde in den lab hela klassen skulle göra på torsdag för att alla behöver jobba med gymnasiearbetet. Vad jag absolut inte förstår är varför det är bättre att hon tar tid av vårat lov för att göra labben än att vi får göra den när vi redan är i skolan. Själva labben kommer att ta lika lång tid att genomföra oavsett när vi gör den (så vi missar lika mycket tid där vi skulle kunna jobba med gymnasiearbetet oavsett) men om vi ska göra labben på lovet måste vi ju ta oss in till skolan en extra gång, SÅ DÅ GÅR 2 HELA TIMMAR EXTRA ÅT TILL LABBEN!! Argh!! 
 
Oups, lite förvirrat, men så kan det gå när mina lärare leker smarta...
 
Dagens andra kaos i skolan är att vi inte fått möjlighet att förbereda oss inför nationella proven i svenska, som är på torsdag, så rektorn har bestämt sig för att skjuta upp det två veckor. Får man ens göra så?! Som om det inte vore illa nog hamnar provet dagen före gymnasiearbetets deadline nu när det är uppflyttat. Har vi flyt idag? Nej, verkligen inte!!
 
För att göra saker och ting ännu värre slutade skoldagen på akuten för en av eleverna i skolan. Stolar flyttades runt, en lampa slogs sönder av en lite klumpigt lyft stol, stackaren som satt under lampan fick den sönderslagna glaskåpa som utgör lampskärmen över sig och lyckades skära sig ordentligt i handen. Ren tur att det inte var huvudet, halsen eller handleden eller så! Och tur att akuten ligger precis på andra sidan vägen! Han var okej, vi som var åskådare hade lite svårt att fousera på plugget en stund och förhoppningsvis flyttas stolarna försiktigare i fortsättningen.

Kaos x3

0 Läs mer >>
Heldag i kyrkan idag. Det är exakt 40 år sen ABBA vann Eurovision, i Brighton, med Waterloo och vi passade på att ha en stor ABBA-konsert. Hi Hats ("mitt band") spelade, barnkörerna, konfirmanderna och damkören sjöng och AKO, Uppsalas egen sångfågel, gästade. Det lät så bra!! Vi har repat i månader på olika håll, men aldrig alla tillsammans så det var häftigt när allt sattes ihop idag. Och att ha med ett proffs som AKO gör det ju inte sämre. Liten aning trött såhär efteråt, men det är det värt!

Sådär exakt på dag...