2 Läs mer >>
Nu är det slut med teoribok, övningskörningsskylt och handledare. Klarade både teoriprov och körprov idag, så nu väntar jag bara på att körkortet ska komma med posten. Så himla skönt att kunna ta bilen när man ska någonstans. Kunna dra upp volymen på radion och sjunga med utan att bry sig om hur det låter. Kidnappade mammas bil hem från stan och möttes av syskonen och en nybakad Grattis-äppelkaka (de bara förutsatte att jag skulle klara det, haha). Firade med att köra till repan med Hihats nu på kvällen. Så härligt med frihet!! Haha, sen krävs ju en tillgänglig bil för att man ska kunna utnyttja den friheten, men bara möjligheten är awesome!

Watch out!!

2 Läs mer >>
Har överlevt Lidingö Tjejlopp idag. 10 långa kilometer, fler riktiga backar än jag kan räkna. Ett steg i taget. Har tränat för det här hela sommaren, eller egentligen större delen av det här året. Och nog har det gicit resultat allt. Sprang på bättre tid än när jag i somras spran Blodomloppet hemma i Uppsala, och då var det ändå väldigt mycket jobbigare kupering på Lidingöloppet. 1 timme och 8 minuter tog det idag, 1 timme och 19 minuter på Blodomloppet i somras. Det kommer nog kännas i kroppen imorgon, men det gör inget. Träningsvärk är skönt, och (vet inte hur mycket jag tjatat om det, men det bara är så) det är ett tecken på att träningen ger resultat. 

Stolt

0 Läs mer >>
Har varit ledig från skolan idag för att alla lärare har utvecklingssamtal, men detta till trots har jag varit i skolan några timmar. "Min" utbytesstudent (italienskan som gick i min klass förra året) är på besök i Sverige den här helgen och ska spela Rugby SM, så då passade hon på att hälsa på i skolan idag. Kändes ungefär som att vi var tillbaks innan sommaren igen, tillbaks i tvåan. Lite som att hon bara varit ledig några dagar (max en vecka) och att det var helt vanlig skola. Men så är det förstås inte. Lite jobbigt att jag var tvungen att springa till bussen, men å andra sidan var hon tvungen att gå ungefär samtidigt så jag missade ingen tid, egentligen. Är imponerad över att hon inte glömt någon svenska sen hon åkte hem till Italien i juli! Tänk att hålla igång ett främmande språk när man kommer hem igen! Nu ska jag hålla tummarna hela helgen för att det går bra för dem i SM, heja, heja, heja. 

Återbesök

0 Läs mer >>
Har 12 minuter kvar till mitt utvecklingssamtal, utan förälder närvarande den här gången. I år fick vi välja själva (förutsatt att vi är över 18) om våra föräldrar får följa med, men jag har inte ens förbjudit dem att komma. De har bara inte tid helt enkelt. Haha, ska ha ett något längre ph samtal med andra ord. Antar att vi ska gå igenom betygsmål, kanske vad jag vill göra efter studenten (AAHHH, snart är vi ju där) och säkert något annat också. Lite kul det här, hur utvecklingssamtalen utvecklas från år till år, och hur stor eller liten skillnad det är i innehållet från gång till gång. Efter utvecklingssamtalet ska jag ner på stan, fixa någon form av mellanmål, ta mig igenom en körlektion (haha, varning Uppsala!!) och sen åka ut till Åkerby och DANSA!! Har roundabout ikväll och kanske att det blir ännu fler tjejer idag, har hört ryktesvägen att det kan vara fler intresserade än de som kom förra gången. Tänkte att vi ska köra lite lekar och övningar, börja på koreografin ordentligt, kanske köra kyrkans klassiska "Laurentia" (med 63 knäböj) och ha allmänt kul. Kan hända att det blir lite avslappning som avslutning (efter att vi strechat), fast jag tror att det var någon lek jag lovade förra gången att vi kanske skulle ta idag istället. Om det är så påminner de mig nog ganska fort om löftet, man kan inte lyckas glömma sånt utan att dansarna glatt påminner en nästa gång. Oups, nu har mina 12 minuter redan gått. Måste springa!! 

Utvecklingssamtal

0 Läs mer >>
Har kidnappat alla pappas nya skivor (moahahahaha) för att uppdatera min musiksamling lite. Jag ska lämna tillbaks dem (allihop) så fort jag lagt in dem på datorn, men ändå. Håller på och lägger in träningsmusik på en gammal MP3-spelare så jag slipper släpa runt på telefonen när jag springer (har slarvat bort min minililla ipod) och då är pappas musik (eller möjligen lillebrors, men pappas är lättare att kidnappa eftersom lillebror har allt på telefonen) det bästa stället att leta. Tror att jag kanske hittat bra musik, men ska provspringa ikväll så snart vet jag om den är bra eller inte. Jag är sådär så jag bara måste ha musik i öronen när jag springer, eller åtminstone om jag ska orka ta i, och det måste dessutom vara rätt musik. Dels måste det vara musik jag gillar och dels måste det var musik med tydligt tempo. Och såklart rätt tempo. Sist jag uppdaterade min träningsmusik råkade jag ta bort all musik jag hade på ipoden utan att spara den ens på datorn, så då förlorade jag den låt som hade perfekt tempo. Har fortfarande inte lyckats hitta den, på min dator finns den tydligen inte och på den andra dator jag har tillgång till här hemma verkar den heller inte finnas. Får helt enkelt hitta en ny perfekt låt att springa till, eller bara se till att orka springa i samma tempo som de låtar jag springer till nu. 

Musik+springa=bättre ...

0 Läs mer >>
I torsdags startade jag upp höstterminen med roundabout, min lilla dansgrupp. Hade 5 anmälda tjejer när jag kom dit, men 2 till dök upp när vi var där och jag har hört talas om att det är en till tjej som kanske är intresserad. Vi kan alltså bli hela 8 tjejer, och så jag då. Det är ett kanon i koreografin, så jag tänkte att det kanske skulle bli ett lite tomt kanon eftersom det inte blir så många när man delar 5 tjejer i två grupper, men med 8 (med eller utan mig får vi helt enkelt se) kommer det att bli bra. Torsdagens pass var väldigt kul, tjejerna är intresserade och entusiastiska och bara man har en klar plan för hur man ska lägga upp kvällen så blir det ett ordentligt pass. Vi avslutade med kyrkans klassiska lek "Laurentia", där man sjunger en visa med väldigt många Laurentia och så hela veckans dagar, och för varje Laurentia och veckodag ska man göra ett knäböj. Det blir 63 knäböj totalt, räknade jag ut. Träningsvärken sitter fortfarande kvar i benen. Haha, men tjejerna klagade inte ens när jag tvingade dem att göra alla de 63 knäböjen. Jag är imponerad! Vi kommer att få sjukt starka ben om vi gör det till en tradition att avsluta med "Laurentia". Man kan ju alltid lägga in styrketräningen som något lite roligt istället för att bara göra styrkeövningar, för stark är det ju bra att vara när man dansar. Eller egentligen är det väl alltid bra att vara stark. Tog mig en löptur idag, för första gången på hur länge som helst, och benen kändes väldigt trötta trots att jag inte sprungit på länge. Har dansat en hel del istället, men om en vecka ska jag springa Lidingö Tjejlopp, så jag tänkte att det kanske kan vara bra att springa lite innan dess. Kan tala om att det kändes sådär. Konditionen klarade dagens pass, men sprang bara 3 km idag så det säger egentligen inget. Benen däremot, AH!! Den där milen nästa helg kommer att kännas, så att säga...

Finslipning

0 Läs mer >>
Ännu en skolvecka har passerat men än har jag inte pluggat klart för den här veckan. Tanken är att jag ska genomföra två fältstudier i helgen, plugga en massa körkortsteori, skriva en engelskaanalys, förbereda ett psykologiseminarium, göra lite grejer för UF-företaget (som nu är halvregistrerat, vi ska bara betala in avgiften) och plugga fysik. Såå, där har vi vad jag ska göra i helgen. Eller, jag ska städa mitt rum också. Igen. Förstår inte hur det kan bli så stökigt när jag aldrig är där, fast det kanske är just det faktum att jag bara är där när jag vaknar och när jag går och lägger mig som är problemet.
 
Av någon anledning har jag helt plötsligt väldigt mycket mer plugg att göra än jag haft tidigare den här terminen, men jag börjar inse att det kanske är så att jag helt enkelt bara tänkt att det inte är så mycket och allt det där jag borde ha börjat med direkt kommer ifatt nu. Jag kommer att hinna klart med allt i tid och jag kommer att hinna arbeta igenom allt också så att uppgifterna blir ordentligt gjorda, men det är lite stressande att jag har slappat bort en fjärdedel av terminen redan. Jag menar, då är det bara tre fjärdedelar kvar till jul, och alltså sju åttondelar kvar till studenten. Helt galet, även om sju åttondelar är ganska mycket. Kommer gå så himla fort, framför allt nu när man måste plugga mycket!

När allt kommer ikapp

1 Läs mer >>
Vecka 43 ska jag tillsammans med 5 andra elever och 2 lärare från min skola delta i ett utbyte genom Ung Företagsamhet med Belgien och Norge, i Belgien. Tanken är att vi ska träffas, knyta kontakter, utbyta erfarenheter och skapa samarbeten mellan UF-företag i olika länder. Det ska bli väldigt roligt, galet knasigt, otroligt spännande och enormt lärorikt (haha, inga låga förväntningar här inte). Ändå är det enda jag hört att de andra pratar om angående resan huruvida det kommer att finnas tid att flörta med snygga norskor och det faktum att man får dricka öl och vin på restaurang från det att man fyller 16. Och såklart att Belgien tydligen inte har någon åldersgräns för när man får köpa öl och vin i affärer. Det kanske är fånigt av mig att reagera på en sån sak, men det stör mig ändå. Inte att Belgien har andra regler än Sverige, men att den (där) tillåtna alkoholen är vad som är roligast med hela resan dit. Hallå, det är ju ändå ett skolarbete?! Vad andra gör är upp till dem men jag tycker att det är sjukt provocerande att alkohol ska vara så himla häftigt. Att jag går i trean och det ständigt pratas om studentskivor (där man tydligen inte ens är välkommen som nykter, mer än på middagen, enligt en klasskamrat (nejdå jag är inte långsint och det var inte alls så att jag fick den kommentaren för en sådär ett halvår sedan)) och studentkryssning (där det idag diskuterades vilka som skulle vara aspackade) gör inte saken bättre. Jag orkar inte! Att alkohol ska behöva vara en så stor grej!! 

Det kanske är fånigt ...

0 Läs mer >>
... kan gå, jag har inte träningsvärk, jag kan gå, jag har inte träningsvärk. Försöka kan man ju alltid. Sanningen är att jag har galen träningsvärk i hela kroppen efter underbart dansläger i Skellefteå i helgen. Har ont i alla muskler jag har och några till!! Det är egentligen ganska skönt att känna att jag kört ordentligt och att det har tagit, vore surt att dansa hela helgen och sen inte känna av något efteråt. Har redan slutat skolan för dagen så nu ska jag iväg till gymmet och nöta på koreografierna vi lärde oss i helgen. Hann inte riktigt lära mig dem och min dansgrupp (där jag ska lära ut dem) börjar på torsdag, så nu är det bara att dansa järnet all tid som är ledig. Hoppas bara det inte är någon instruktör/personlig tränare som tänkt använda spegelsalen nu. Har kollat upp att det inte är några pass, men de kan ju vara där och öva/träna/repetera/skapa pass.

Jag kan gå, jag har i...

0 Läs mer >>
Vilken skillnad det är på lektion och lektion. Vad olika två timmar kan kännas. Idag har vår ekologikurs börjat på riktigt och vi hade första lektionen i Lunsenskogen. Hatar den skogen för att jag alltid springer vilse när jag orienterar där, men på ekologin har man som tur är inte en karta utan bara en stig, och då är det av någon anledning mycket lättare att komma rätt. Vi ska göra ett helårsprojekt där och har idag valt en plats för projektet, tror det kan bli kul. Men de två timmarna i skogen går mycket, mycket snabbare än två timmar i skolan. Och det är mycket lättare att kommapå frågeställningar vi vill besvara under en fältstudie när vi faktiskt är på den plats vi kommer genomföra fältstudien på. Vi bestämde att vi var de coola så vi satt längst bak i bussen och flummade både ut och tillbaks, eftersom det tar typ en kvart med buss. Läraren åkte buss, så hon fick inte vara med och vara cool, haha, eller så var det just därför vi var de coola och satt längst bak. Det är skönt att kurserna på allvar börjar dra igång nu, även om det fortfarande känns som att det mest bara är mindre uppgifter. Vill ha de där stora monsteruppsatserna!! Haha, fast kvalitet går ju före kvantitet, så det är bäst att fokusera redan från start. 

Lektion på en sten i ...

0 Läs mer >>
Börjar inte skolan förrän 11 på tisdagar, men sen har jag fullspäckat med lektioner fram till 14 (haha, stackars mig...) så jag måste äta innan jag börjar. Och eftersom det tar ett tag att åka in till skolan är det enklast att helt enkelt bara komma till skolan till 10.30 och äta direkt när lunchen öppnar. Bara för att la jag in ett pass på gymmet innan lunchen så jag hade något vettigt att göra (eftersom jag inte orkade göra något så vettigt som att plugga). Tänkte att jag skulle köra lite halvjobbig löpning så det blev backpass på löpbandet, och sen lite armhävningar och situps efteråt. Och en massa strech! Körde backintervaller hemma i förrgår och måste ha slarvat med strechningen för det kändes att musklerna var ömma när jag strechade idag. Har dubbellektion på körskolan där vi ska öva på- och avfart på större landsväg, så ska snart börja röra mig ner mot staden och sen fortsätter jag till Bälinge där det är träff med ungdomsgruppen ikväll. 

Yet another day

0 Läs mer >>
Jag låtsas vara duktig och sitter kvar i skolan för att plugga, trots att min sista lektion slutade för fyra timmar sen. Vet inte riktigt om jag fått ut något vettigt av de senaste timmarna, men jag har iallfall försökt. Har en religionsuppgift med deadline om två veckor (och med seminarium på fredag) som jag behöver komma igång med. Haha, för att inte tala om den lite lätt kaotiska poesianalysen på engelskan. Jaja, har iallafall börjat fundera på hur jag ska få ordning på religionen, så det går framåt. Har hjälpt en klasskamrat med lite matte (matte 5, vilken motsvarar matte E) och insett att jag faktiskt saknar matten lite. Var helt färdig med matten i våras, men nu när jag satt här och räknade blev jag nästan lite sugen på att läsa den där sista mattekursen. Tänker inte göra det, måste ju klara mig igenom det här året och med ännu fler kurser som ligger utöver ordinarie studieplan kan det kanske bli lite körigt eftersom jag redan har 200 poäng utökad studieplan. Men det är ju egentligen så roligt! Och lektionerna ligger så att de inte krockar med några andra lektioner på mitt schema. ÅH! Varför kunde man inte ha ett sånt där vändglas som Hermione har så att man kan gå på alla (och då menar jag ALLA) lektioner man vill? Haha, skulle hinna med så himla mycket mer på fritiden också med ett sånt. Det får lov att bli mitt mission när jag är klar med gymnasiet, uppfinna ett tidvändarglas så att man kan mixtra lite med tiden. 
Överlevde skolfotograferingen imorse, men jag vet förstås inte hur bilderna blir förrän man kan gå in på fotografernas hemsida och beställa, så det kan vara så att bilderna inte blev någe bra. Känns alltid som att man är missnöjd med skolfotona, men förhoppningsvis kan årets bilder bli bra. Tror att jag bara har varit nöjd med skolfotona en gång hittils och det var när jag var så liten att jag gick i en sådär tredje klass. 
 
Ska ner på stan och skaffa mig något att äta till kvällsmat innan jag har körlektion (ska öva på backning och parkering) och sen avslutar jag dagen på bästa sätt med konfaplanering i Bälinge. Haha, lillasyster undrade igår varför jag inte bara flyttar dit med tanke på hur ofta jag är där. Hon tyckte att det ju bara är att ta med en luftmadrass och pumpa upp i församlingshemmet. Haha, det var väl kanske en motiverad undran med tanke på att jag var där i lördags och ska dig tre dagar den här veckan (hehe, och dessutom ska ut och äta med kören från Bälinge på lördag). 

Hermione-vändglas

0 Läs mer >>
Den här veckan har varit galen. Först en helt vanlig måndag (trött som alla andra måndagar), sen heldag i Stockholm med UF/Microsoft tävling (haha, vårat lag var kaos), vanlig tisdag, ledig torsdag eftersom den enda lärare jag har på torsdagar var på kickoff med ettorna och sen en vanlig (väldigt låååång) fredag. Gårdagen bara försvann eftersom jag var på Alborgen och lekte med alla konfaledare och idag har jag mest varit irriterad för att jag städat mitt rum. Det är något med att städa som får mig på vääldigt dåligt humör. Tog en löptur för att göra av med lite av irritationen, och genast blev humöret mycket bättre. Tror jag ska försöka undvika att skapa något nytt kaos på rummet, ju mindre kaos desto mindre städning och alltså bättre humör på lilla mig.
Ska bli skönt med en riktig skolvecka (eftersom det var lite varannan-dag-skola förra veckan) så att jag kanske kan få de där småuppgifterna gjorda. Har hemskt svårt att fokusera och få ordning när det är för luddigt och ledigt, tyvärr, men jag ligger i alla fall i fas än så länge.
Nu ska jag försöka få tillräckligt mycket sömn för att slippa den där typiska måndagströttheten imorgon, vi har skolfoto direkt på morgonen så det vore trevligt att se lite pigg ut.

Varannan-dag-vecka