1 Läs mer >>
Just hittat ett preliminärt schema för höstens kurs i humanbiologi, och det ser riktigt trevligt ut. En hel del 3 timmarsdagar, fler lediga dagar än jag har hunnit inse och en massa moment jag känner igen från Idrott och Hälsa och Biologi 2. Trevligt, trevligt!! Sen är det ju bara ett preliminärt schema, det riktiga kommer om en sådär två veckor, men ändå. En liten hum om hur det kommer se ut kanske man kan få av det preliminära schemat. Har hämtat ut en av kurslitteraturböckerna på biblioteket idag också, så nu har jag två låneböcker att läsa igenom. Det vore inte helt fel att hinna med dem innan kursstart...

Snaaart är det nära t...

0 Läs mer >>
I helgen har jag haft finbesök! Kusin vitamin kom hit, lite härligt spontant sådär, och vi har pratat, skrattat och bara haft det riktigt braigt. I lördags mötte jag upp på tågstationen i Sala och så åkte vi på roadtrip till Östa, bara vi två. En heldag i sanden med picnic, ett och annat dopp, lite risk för solsting, inte ett enda moln, catch-up på vad som hänt sen sist och vad framtiden har att bjuda på och annat skojsigt. Jag vet inte hur jag lyckades med att inte bränna mig, med tanke på att ryggen var det enda jag smörjt in med solskydd, men på något magiskt sätt gick det, trots att vi låg och pressade i solen väldigt mycket längre än jag brukar. Med våra gemensamma orienterarskills lyckades vi ta oss hem för att hänga med familjen, äta mat och fika, köra lite mer catch-up när alla var med, spela rund-badminton (väldigt kul, det är något att rekommendera helt klart, men det är liite bökigt om man bara har 4 racket och 5 spelare. Väldigt mycket spring och en hel del famlande med racketar...) och bara njuta. Igår var det inte superbadväder, iallafall inte på förmiddagen, så då gick vi igenom våra brädspel. Rappakalja, Cluedo, Med andra ord, lite kortspel och några omgångar kubb. Tror kusin vitamin vann allt, oavsett vilka lag vi körde. Efter lite sen lunch bestämde åkte vi en sväng till Vik för att bada, men medan jag och systeryster badade låg kusin och bror min och pressade i solen. Kvällen avslutades med Madagaskar 2 och blåbärspaj med vaniljsås. Mycket nice!! Vi måste helt klart göra mer såna här spontangrejer, nu när vi båda har körkort kan vi ju utnyttja den friheten lite!! Men kanske inte dagen innan jobb. I morse var det en aning kämpigt att gå upp för att åka iväg till jobbet, när jag visste att kusin vitamin som sov i samma rum skulle åka Harry Potter-utställning med systeryster och mama. Men, men!
 

Spontanhäng

0 Läs mer >>
Tre dagar i sträck med dryga 8 timmars arbetsdag, och imorgon börjar allvaret. Jag ska jobba helt själv och på egen hand!! Det är "bara" handling imorgon, så jag ska tyda notor, hitta rätt äpplen, mjölpåsar och brödsorter och sen köra hem det till kunderna. Inga duschningar, tvättningar eller städningar med andra ord. Skönt!

Har gått med på en ny rad idag, har gått hos samma tanter två dagar i rad och med samma personal, men idag var allt nytt. Supertrevliga tanter och farbröder, även om de förstås har sina egenheter och en väldigt pedagogisk, rolig och jordnära personal. Haha, som vi och tanterna skrattat idag!

Mycket nytt

0 Läs mer >>
Dag 1 inom äldrevården, eller hemtjänsten för att vara mer exakt, och en hel massa intryck att bearbeta. Har förvånats, förvirrats, förskräckts och förundrats. Tror jag hamnade på snälla-och-gulliga-tanter-turen idag, eller så är kanske alla så trevliga, hoppas kan man ju alltid! Började inskolningen idag så har gått dubbelt med en ordinarie personal och ska göra det imorgon också, sen får vi se vad som händer. Haha, vilken koll man har! Och sen känns det stabilt att det första jag reagerade på att jag inte kan var att rulla papiljotter. Det var en tant som skulle duschas och sen skulle hennes hår rullas upp på papiljotter. Meen, det såg inte såå svårt ut, så det ska jag nog klara. Det kanske snarare är stomipåsar man ska vara nervös över... Eller något så enkelt som att hitta rätt adress, och en parkeringsplats när man väl är på rätt gata...

Det ger sig med tiden, I suppose. Först soova så jag orkar vara trevlig mot mer eller mindre dementa kunder imorgon, och den kollega som får dras med mig hela dagen...

Nån gång ska vara den...

0 Läs mer >>
En vecka, det är så lång tid jag behöver för att ställa in min "inre väckarklocka". Det verkar iallafall så. I veckan har jag gått upp 06.00 varje dag för att sommarjobba och både igår och idag har jag vaknat precis innan 6 trots att väckarklockan är avstängd. Lite knasigt!! Fast lite skönt att kroppen är inställd på att gå upp i tid. Det skulle vara aningen skönare om kroppen kunde vara lite förutseende och somnade lite tidigare på nätterna, men ändå. Imorgon är det jobb igen, och då kommer jag vara glad att jag inte har supersvårt att komma upp på morgonen.

Om att vakna

0 Läs mer >>


Oj vad jag är fånigt stolt över den där randen, den som blivit av armbandet och på något sätt bevisar att jag minsann fått lite färg. Sen räcker det att jag sätter mig bredvid bror min för att jag ska inse att jag inte har blivit särskilt brun, men den där randen finns ändå där! Äntligen en vecka med flyghavreplock när jag lyckas bli lite brun!!

Så fånigt stolt, men ...

0 Läs mer >>
Så trött att jag skulle kunna somna här och nu. Idag har det tagit på krafterna att jobba, kan man väl säga. Inte för att det var mycket flyghavre eller så, det var bara väääldigt varmt. En förmiddag har vi kvar innan vi är klara med första omgången!!
 
Jobbar med lillasystern till en gammal klasskamrat (som jag hängde med en hel del några år) och hon undrade om jag har kvar en film vi spelade in då, vårt lilla "gäng". Haha, våra skådespelarskills är inte på topp kan man väl säga... Eh, fast våra kameramansskills är nog nästan snäppet sämre... Kul att titta på iallafall, om man inte tittar på varje liten minut av våra låånga inget-händer-eller-leder-frammåt-scener. Alla knasiga idéer vi hade!! Allt från Carola-extra (med lite kidnappning av hennes son och sen bröllop mellan Carola och hennes livvakt, som var den som kidnappade sonen) till mord, resereportage från Afrika, familjefilm där de tre små barnen tittade på TV och någon form av byggprogram. Ingen aning om hur vi kom på allt, men kul hade vi iallafall medan vi gjorde det! Och när vi hade kändisfest med premiärvisning av vår fantastiska film. Tror till och med att någon fick ett exemplar som pris för bästa utklädnad. Hoppas inte hen har kvar den!! Åh, saknar den tiden lite, våra galna upptåg och helknäppa idéer, alla skratt. Om man ser oss tillsammans idag kan man nog inte föreställa sig att vi en gång hade så kul ihop, på busshållplatsen står vi åt varsitt håll med lurar i öronen och undviker att titta på varann, och skulle vi av någon anledning mötas kanske vi eventuellt hälsar. 

Good old times

0 Läs mer >>
Har man jobbat en heldag på gården så är det okej att titta på film, det har jag bestämt, så med svullna fötter, trött huvud och värkande ben har jag just tagit mig igenom "A walk to remember". Igen. Jag kommer titta sönder den, om det ens är möjligt, om jag inte passar mig. Inte ens en vecka sen jag köpte den och jag har redan sett filmen två gånger... Plus den gång jag såg den för något år sedan. Men eftersom det är en så fantastiskt fin film tror jag inte att man kan titta på den för många gånger! Den har på något vis allt, inklusive snyftkalas på slutet. 
 
Det går så rysligt fort att plocka flyghavre i år, så om det helt plötsligt dyker upp supermycket flyghavre på de åkrar som är kvar är vi klara med första omgången senast på fredag. Efter en veckas arbete! Nu sa bonden idag att vi ska gå de åkrar där vi hittat flyghavre en andra gång, nästa vecka, men det blir ändå inte särskillt mycket jobbat i år kan man väl konstatera. Haha, idag gick vi och diskuterade att vi varit väldigt skonade från konstiga grejer på åkrarna, sånt som att någon helt plötsligt är påväg att kliva på ett dött djur (eller en del av ett dött djur), att ett vildsvin kommer springande mot oss eller att en kvinna ropar åt oss att vi inte har någon rätt att gå på "hennes" bondes åker (det var inte bonden vi jobbade åt, men "vår" bonde ägde och äger åkern vi gick på så vi gjorde rätt även om hon inte trodde det), men det skulle vi förstås inte ha tagit upp. 1 minut hann gå innan en tjej skrek rakt ut, då hade hon nästan klivit på en orm, och max 20 minuter hann gå innan nästa skrek, men då var det mer i stil med "Men är du seriös?!". Då var det ett vildsvin som flög upp ur sin förmiddagsvila och hopp-sprang över åkern, bort från oss som tur var, och vidare över åkrarna intill för att sen springa upp i skogen. Snacka om att vi var aningen skakis efter det. Mitt ute i ingenstans var vi, säden var tung att gå i och eftersom många djur vilar på åkrarna eller går över åkrarna var det öppningar efter viloplatser och stigar efter djuren överallt, så varje märke var vi rädda för. Inte blev det bättre när ett rådjur helt plötsligt bestämde sig för att flyga upp när jag gick förbi, bara en meter från mig. Vanligtvis brukar de ge sig iväg när det är kanske 10 meter kvar mellan oss och dem, men inte den här gången. Och vanligtvis brukar det inte skapa några större reaktioner hos oss, mer än att man rycker till lite, men när jag nu var nojjig över att det kanske fanns något mer vildsvin på åkern fick jag sån hjärtklappning så jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Jaja, lite spänning ska man väl ha där ute på åkrarna! 
 
Lite komiskt är det att vi, just vi, skulle se vildsvinet igen. När vi såg det (bryr mig inte om ifall det var samma eller inte) förra året sa alla att det var lite smått fantastiskt, ingen hade sett vildsvin här ute på minst 5 år, så att just vi ska lyckas träffa på det ännu en gång är ju liite knasigt. Tycker att någon som faktiskt vill se de där djuren kan få äran nästa gång...

A walk to remember

0 Läs mer >>
Jag brukar skratta lite åt dem som bränner axlarna på sommarjobbet, jag som aldrig ens får bondbränna trots att jag går i kortärmat hela tiden när vi jobbar. Men gissa vem som gått i linne och bränt axlarna den här gången... Jag!


Så vacker bränna...

I övrigt går det läskigt fort på åkrarna i år, inte bara tack vare trevligt sällskap utan också för att åkrarna är sprutade. Det är lite sådär att man undrar om vi missar ovanligt mycket eller om det är ovanligt lite att plocka... Det är skönt att vi kanske är klara snart, men rent ekonomiskt vore det skönt att jobba lite längre, om man säger så.

Eh, ja, jag har bränt...

0 Läs mer >>
Note to self - spring inte extra långt när det är varmt ute, det är galet jobbigt...

Har träffat Moa idag för lite catch up. Var förbi deras lilla lägenhet vid midsommar, men oj vad vi hade att prata om ändå. Mys!! Lite fika, lite bokhandelsfyndande (jag kan uppenbarligen inte hålla fingrarna borta från filmhyllorna, har en film med mig ut därifrån nästan varje gång) och lite promenerande i den varma staden, hela tiden med något nytt att prata om. Känner att det kommer bli trevligt på sommarjobbet imorgon, vi jobbar nämligen tillsammans! Oj vad vi kommer hinna prata!

Sommarhäng och sommar...

0 Läs mer >>
Brasilien ligger under med 0-5 mot Tyskland en halvtimme in i semin i fotbolls VM. Vad hände där?! Nog för att mittbacken och kaptenen Thiago Silva, som vanligtvis håller ställningarna och lugnar brasilianarna, är avstängd och nog för supermänniskan, brasiliens frontman Neymar är skadad, men ändå!! Hade sett fram emot en jämn, kämpa-till-sista-sekunderna match, men det verkar inte bättre än att det blir kross. Total utklassning...

Utklassning

0 Läs mer >>
Idag har jag hunnit med ovanligt mycket, trots att det är första dagen (tror jag) sen studenten jag inte ställt någon väckarklocka.
Frukost på sängen, och sen lite planering i nya kalendern. Ja, jag kanske är lite skadad som måste ha någonstans att planera mitt liv, men sån är jag.... Sen hann jag och systeryster lagom hem efter en tur till biblioteket för att lämna tillbaks hennes böcker och hämta ut en av böckerna jag behöver som kurslitteratur i höst innan vi blev meddragna till Ulva kvarn för lite bad. Inga bilder därifrån, men jag är inte någon hoppa-från-bron-badare så jag låg mest i vattnet och tittade medan de andra hoppade i gång på gång. Slog tån i marken gjorde jag också så att det började blöda...
 
Frukttårta bakade jag sen, innan mormor kom på kvällsmat. Helt utan laktos, gluten och nötter! Haha, om man inte äter den med glass till förstås! Belgiska våfflor bjöd vi på innan vi högg in på den här...
Och innan far min tog fram sina fotograftalanger. Det må vara jag som höll i kameran, men det var han som såg motivet och propsade på att jag skulle fota innan jag åt...
 
Snyggt att matcha gamla balklänningen från nian med plåster på foten, men det kanske inte syns?
 
Ingen träning har det blivit idag, förutom enstaka simtag, så jag har några kilometer att springa imorgon om man säger så... 6 eller 7 tror jag min planering säger, om jag inte minns helt fel... 

Vardagslyx