0 Läs mer >>

Nu har jag, klockan 10 på kvällen, till slut packat färdigt inför Ålandsresan med samling 07.00 imorgon. Eller ja, jag måste packa om i en annan väska, men nästan klart. Suck, jag är så trött att jag knappt orkar tänka eller göra något men det ska bli riktigt kul.

Imorgon bär det alltså av till Åland. Jag och en grupp andra ledare ska under fem dagar hålla koll på och ta hand om mellan 50-60 konfirmander och schemat för lägret är fullt av aktiviteter, musik, planering inför konfirmationen och redovisningen och mycket annat kul. På torsdag kväll när vi kommer hem kommer vi vara så trötta att vi behöver större delen av fredagen för att ta igen oss om man lyssnar på vad de ansvariga säger.

Panik

0 Läs mer >>

LOOOOOV!! Äntligen! Har inte gjort mycket annat än att vänta på att lovet ska börja den senaste veckan så det är riktigt skönt att det är lov. Lite trist med vädret, men jag har hört att det är sånt man får räkna med i april, även om det inte är förrän på söndag.

Hade hoppats få gott om tid för att köra motorcykel på lovet, men som väderprognoserna ser ut kan det bli lite svårt. Om det blir regn och snö hela lovet får jag satsa på teorin istället. JAG VILL KÖRA!!

Lite framgång på fiolen idag iallafall. Igår lät min lärare som att jag inte kan spela alls, men idag fick jag spela solo. Ibland undrar jag vad hon egentligen menar. Varannan vecka är jag duktig och varannan vecka är jag helt värdelös. Förvirrande.

Give me a minute

0 Läs mer >>

Har verkligen inte gjort något idag. Jag har sparat ner alla dokument jag skickade till mig själv i slutet av nian, dvs alla skolarbeten jag skrev under årskurs 8 och 9, så att de nu är vackert inplacerade under fliken Skola, respektive ämne och Kunskapsskolan. Tid tog det men inte var det nödvändigt egentligen. Kan meddela att jag nu sammanlagt bokat 15 motorcykellektioner och att jag verkligen hoppas att jag inte behöver alla eftersom jag kommer att bli helt ruinerad annars! Jag tycker att läraren kan vara lite snäll och lära mig allt utan att använda så himla mycket tid för att göra det. Jag menar, 15 lektioner är 17,5 timmar. Jag måste kunna lära mig det som är kvar efter mycket övningskörning på mindre än det... Kan man tycka...

Ikväll är det ridning, så nu sitter jag och väntar på min kompis medan hon skriver prov så ska vi äta tillsammans innan ridningen. Riktigt najs, än finns det hopp om att detta blir en bra dag. Hoppas bara jag får rätt häst, det var så himla många som var halt förra veckan!

Mylo Xyloto

0 Läs mer >>
Foto: AliceSaraLovisa, Oktober 2011

Heaven or hell

0 Läs mer >>

Ikväll är det träning som gäller. Riktig träning, orienteringsträning. Jag ska alltså släppas ut på stigarna i stadsskogen och hitta alla kontroller på en bana utan att springa vilse eller försvinna så att det hinner bli mörkt. Det går säkert jättebra. Tänkte få en bättre start än förra året eftersom jag första träningen förra våren sträckte ena ljumsken (ett väldigt skumt ord att stava för övrigt, ser lite läskigt ut...) och sen inte fick springa på några veckor och inte fick gå nära en orienteringsbana eller skog på hela vårsäsongen. Det känns som att det vore bortkastat att göra om det. Behandling med elstötar till muskeln är inte såååå lockande.

Skönt att komma igång iallafall, trots att jag måste stanna länge i skolan för att ta mig dit, helt klart en nackdel med att inte bo i stan eller ha körkort...

Run to the hills

2 Läs mer >>

Varför ska det vara så värdelöst tema på nationella proven för svenska 1? Relationer. Helt omöjligt att skriva ett tal på temat relationer. Även om jag lyckas skriva något kommer jag aldrig lyckas skriva ett bra tal eller hålla talet. PANIK! Varför kunde de inte vara slöa och ta samma tema som på skriftliga delen av nationella i svenska i nian förra året, ett ljus i mörkret? Det här går inte! Hur jag än gör handlar talet om kärlek istället för relationer...

Slutklagat för idag. Kanske. Känner att jag inte gör så mycket vettigt i skolan, typ som att skolan tagit lite ledigt en vecka för tidigt. Det är liksom inget som ligger på och tvingar mig att plugga, men om jag inte skriver talen i svenska och engelska innan lovet får jag panik efter lovet eftersom det är deadline v. 15 respektive 16... (tycker för övrigt att "insert"-knappen på tangentbordet bara är onödig och orsakar problem, appropå ingenting...)

To win my love

0 Läs mer >>

Jag har sprungit idag. SPRUNGIT!! Hela 5 km till och med. (Eller, ja, jag joggade och gick, men sak samma) Genom skogen, utan att mina fötter gjorde oöverkomligt ont eller att mina knän gjorde ont. Ganska nöjd med mig själv faktiskt. Sprang en stig i skogen så det var en hel del rötter, stenar, kullar, gropar och allt möjligt som gjorde sitt bästa för att vricka mina fötter, men jag kan fortfarande gå.

Mitt rum har även förvandlats från rejält kuperat till plant och RENT, efter alldeles för lång tid med fusk-städning som inte egentligen gör något bättre. Riktigt skönt när man kan hinna städa och träna samma dag när man vanligtvis skjuter upp båda.

Rocks

0 Läs mer >>

Idag har jag kört motorcykel. Eller först skjutsade pappa mig så jag ska känna hur man ska köra och sen fick jag köra på en övergiven väg. Trodde pappa iallafall. När jag körde fick jag instruktionen att jag skulle bromsa två gånger i 30 och sen två gånger i 40. Andra inbromsningen kom det helt plötsligt en bil och körde om mig för att sen köra framför mig i typ 20 km/h blandat med att bromsa in och stanna hela tiden. Jag skulle köra tills vägen tog slut (en raksträcka över åkrar) för att sen vända och köra tillbaks. Hela vägen bort fick jag köra efter bilen, men sen kunde jag iallafall dra på lite. Så himla kul att köra igen, nu börjar det komma tillbaks och jag litar allt mer på mig själv för varje gång jag kör. Kanske kan hinna ta körkort i sommar!

Innan vi tog en tur med motorcykeln körde jag ner till bondgården med ena bilen och bytte däck, även denna gång med pappa. Helt enkelt en dag med mycket körning och körkortsfokus. Tänkte lägga upp en bild på vår fina Honda, men jag har visst ingen, så den kommer senare helt enkelt. Jag briljera lite med att säga att det är en Honda CBF 125, vilket egentligen inte säger något...

Ready to fly

0 Läs mer >>

Idag har jag gjort ungefär lika mycket som igår, om inte ännu mindre. Dagen har varit onödig eftersom jag suttit av en massa tid inne i skolan istället för att vara ute och njuta av att våren äntligen är här på riktigt. Dagen har varit onödig eftersom jag blivit onödigt irriterad på min klass, igen, efter att de återigen haft papperskrig i klassrummet, sure, det var innan lektionen men ändå. Dagen har varit onödig eftersom de två lektioner jag hade inte gav något nytt. 

Lite mysigt sällskap jag saknat under vintern. Hoppas de kommer tillbaka snart!

Foto: Alice Sara Lovisa, Oktober 2011

Timeless

0 Läs mer >>

Idag har varit min mist produktiva dag på längre än jag kan minnas. Sen nio i morse har jag inte gjort mycket vettigt. Inget alls faktiskt. Eller, en spanskalektion, men vad är 40 minuter på en hel dag egentligen...

Okej, jag skrev om anteckningarna om Nelson Mandela från en föreläsning jag höll förra året så att de blev ett tal om en "Famous freedom fighter". Men, det hann jag innan nio, så det räknas inte. Min fiollärare sa imorse "Nu när du kan tekniken kan vi ju faktiskt börja musicera!" Är det en komplimang eller en förolämpning efter att ha spelat en sådär 10 år?

Nu gör jag uppenbarligen inte heller något vettigt eftersom jag kan skriva ett inlägg om hur extremt oproduktiv jag varit idag. Hoppas ridningen ikväll blir lite bättre än resten av dagen, att inte ha något att stressa över eller jobba med och framför allt att inte jobba med något gör mig väldigt rastlös, inte särskillt kul...
Framförallt hoppas ridläraren mår bra, hon hade så hemskt ryggskott förra gången att hon inte kunde stå upp utan att må illa och när hon trots detta gick trodde hon att hon skulle svimma, inte bra alls.

Shooting the moon

0 Läs mer >>

Ett klassiskt stycke jag bara älskar. Väldigt glatt och extremt roligt att spela. Allegro av JH Fiocco, även känt bland suzukielever på Åkerby Stråk som Fiocco.

Hur som helst har det varit en väääldigt slapp dag i skolan idag. Först fysik och för tillfället förstår jag faktiskt vad vi gör, sen låååång lunch/WS och så tema (=samhällskunskap/historia/religion/svenska), där vi skriver en uppsats om konflikter. Var klar igår och lämnade in min uppsats det sista jag gjorde innan jag lämnade skolan idag. Hela förmiddagen satt jag och stirrade på min dator och spenderade tiden med väldigt onödiga saker som att läsa allt jag missat på facebook. Okej, jag ändrade start och mål efter min tränares önskemål på de orienteringsbanor jag lägger, men det borde jag inte göra på skoltid hursomhelst.

Jag måste bara få klaga lite också. Senast igår läste jag i körkortsboken att när man kör på landsväg ska man hålla så långt till HÖGER som möjligt i kurvor med dold sikt. På vägen hem från bussen finns en perfekt sån kurva där man kör runt en tomt med buskar och träd som gör att man inte ser om det kommer någon från andra hållet. När man cyklar hem har man innerkurva och just idag var det ganska lerigt längs kanten på vägen, framförallt i den kurvan. Självklart kom det då en taxi som inte såg mig, även om jag såg honom långt innan vi möttes, som precis som alla andra taxichaufförer körde alldeles för snabbt på vår lilla 40-väg. Speciellt med tanke på att det var en kurva med dålig sikt. Hursomhelst möttes vi mitt i kurvan, där han körde så långt till VÄNSTER som möjligt och nästan tvingade mig att köra ner i diket. Trodde att jag skulle krocka med hans backspegel eller sladda in i bilen för att jag fick sladd när jag precis passerat backspegeln. Hur svårt kan det egentligen vara?! Fick lust att "råka" ramla ner i diket eller skrapa styret mot bilen, men jag lät bli och muttrade istället hela vägen hem.

Allegro - JH Fiocco

0 Läs mer >>

Okej, idag har jag varit riktigt effektiv.

Jag har skrivit klart den enorma samhäll/historia/religion uppsatsen och så länge inte läraren imorgon säger att den är för lång (18 sidor är väl inte så farligt?! Okej, jo det är långt...) kan jag lämna in den. Hoppas, hoppas, hoppas!! Sen har jag haft spanskaredovisning som faktiskt gick bra trots mina tvivel och direkt efter var det fysikprov som gällde. Waaaaa! Vad gör man nu liksom när allt är klart?! Jo, juste skriver tal. Ett på engelska och sen svenska nationella. Inte tid att ta det lugnt än...

För att vara ännu lite duktigare har jag bokat in ännu fler motorcykellektioner, snart (eller ja, om typ två månader men ändå) smäller det! Hoppas jag hinner lära mig tillräckligt så jag inte behöver så många lektioner..

Dynamite