0 Läs mer >>
Jag har spenderat hela dagen med näsan i en bok. Eller iallafall nästan hela dagen. Alldeles för länge sen jag läste något bara för att det är kul (och inte för att det är ett skolarbete) så det var härligt att bara låta tiden passera allteftersom jag vände blad i boken. En hel pocket har jag hunnit läsa ut och riktigt bra var den också, fast vääääldigt förvirrande. Jag har försökt bli klar med UF företagets hemsida också, det är bara sista detaljen kvar nu, men det går trögt. Tyvär. Målet är att vi ska publicera hemsidan på onsdag, och hela morgondagen är vi hos kusinerna i Katrineholm, så ska vi hinna klart är det ikväll det gäller. Gah!! Nu när vi är så nära är det irriterande att sitta fast. Men, men, UF-året ska vara på riktigt och då krävs motgångar. Har hunnit med ett träningspass också och tycker att det är alltför mycket löpning och alltför lite skidåkning just nu. Nog för att det är skönt att kunna sticka ut och springa, men om de där milen under Tjejvasan ska bli uthärdliga behövs ett visst antal mil på skidor innan dess. (jag vet att man kan åka rullskidor, men då ska man ha ett par sådana också)

Update

0 Läs mer >>
Hejsan! Här har det varit tyst ett tag. På tok för länge faktiskt. Sista veckorna i skolan hade vi galet mycket plugg, eller åtminstone mer än jag räknat med, så nu är det vääääääldigt skönt med jullov. Lyckades ju dessutom förstöra hela hemsidan jag bygger till mitt UF-företag för en sådär en och en halv vecka sen (bra där, verkligen vad vi behövde!!) men i fredags ringde jag vårt webhotel och på ett par minuter var problemet löst. Såå skönt, men lite jobbigt att lösningen var att avinstallera allt jag byggt och börja om från grunden. Jaja, nu finns sidan igen så nu är det bara att bygga på. Förhoppningsvis slipper vi liknande misstag i framtiden. Kommer hur som helst vara väldigt mycket försiktigare framöver.
 
Spenderade helgen i Umeå på möte med Sveriges Blåbandsungdoms förbundsstyrelse. Mycket arbete, men en hel del skoj också. I lördags var vi och spelade squash på det största träningsställe jag någonsin sett, IKSU. Bara gymmet var större än hela Campus, där jag tränar, och sen hade de dessutom en sådär tre normalstora idrottshallar, två simbassänger, fyra squashrum, ett enormt spinningrum, nån form av inomhuspowerwalkrum, kampsportsrum och allt möjligt och omöjligt. Sådär så man går vilse direkt om man inte tränat där i 9 år. Haha, riktigt häftigt! Juste, ett enorm beachvolleyrum fanns också, med sand inköpt från västkusten (eller något sånt), växter för rätta känslan och till och med solstolar. Kan inte låta bli att fascineras. Och bli lite avundsjuk. Med ett sånt ställe i närheten har man ingen ursäkt för att inte träna!
 
Ska försöka sova lite innan det blir julafton. Haha, om jag nu hinner somna på drygt 40 minuter. Tvivlar starkt på det, är nämligen inte det minsta trött, men försöka ska jag hur som helst!

Hej igen, jag lever f...

0 Läs mer >>
Inga lektioner idag, men mer plugg än jag gjort på flera dagar sammanlagt. Har skrivit nästan hela min biologiuppsats/rapport idag, iallafall nästan allt råmaterial som sen ska skrivas om, renskrivas och arbetas innan jag lämnar in. Nu kanske jag kan lyckas lämna in imorgon!! Jippie, för då kanske jag kan få vara leeedig på torsdag!! Jag tror att jag har en rubrik kvar (det kan vara så att jag förtränger en rubrik, men jag vill inte kolla upp det just nu) att skriva information under innan det (bara) är sammanlänkandet och arbetet med att få texten att bli sammanhängande, tydlig, intressant och snygg kvar. Ska förbereda morgondagens företagspresentation, fika med lillasyster så fort hon kommer hem, fixa lite kvällsmat och sen åka till Bälinge och KU:s julavslutning. Vi ska baka, leka, titta på film (ingen aning om vilken, så det blir spännande) och ha det allmänt nice! Systeryster är hemma, så nu är det fikatime!!

Leeeeedig

0 Läs mer >>
Hade tänkt börja den här veckan med det vanliga spinningpasset, men efter gårdagens huvudvärk och (möjliga) vätskebrist kände jag att det kanske var lika bra att ta en vilodag. Att sen resten av veckan kommer att bli en enda lång viloperiod kan vi låta bli att prata om. Fast med tanke på att det inte ligger någon snö än kan jag ju faktiskt sticka ut och springa hemma, eftersom jag ändå kommer att vara vääldigt mycket just hemma den här vecka. Har max en lektion per dag, om man inte räknar idag när jag har tre lektioner. Imorgon är det inga lektioner alls, bara att skriva på biologiuppgiften och rädda UF-företagets hemsida (och springa, om väder och temperatur tillåter det), på onsdag är det bara företagspresentation, alltså ungefär 5-10 minuter skola, på torsdag har jag kanske en lektion, men där ska vi jobba själva (med biologin) så om jag är riktigt effektiv imorgon och hinner klart innan torsdag kanske jag inte ens behöver vara där på den lektionen och sen är det fredag och dags för avslutning. Jag är inte sådär jättetaggad på två timmar avslutning (vad hände med en evighetslång timme i kyrkan?!) men det blir säkert kul. Vet att ett sociala utskottet har planerat lite skojjigheter, att några musikaliska lärare ska uppträda och att kåren säkert vill säga god jul. Och vad rektorn hittar på att säga blir intressant, eftersom vi har en ny rektor den här terminen. Har seminarie om 10, så kanske ska läsa igenom texten en sista gång...

Jullovet har nästan b...

0 Läs mer >>
Jag vet inte om jag är galen eller om jag bara har gått och blivit träningsfreak, men idag var jag på spinning, ett distanspass på 120 minuter. Dum som jag är tog jag bara med mig min vanliga vattenflaska, som är 0,5 l, så självklart drack jag på tok för lite. Jag drack ändå en hel flaska till direkt efter passet, och jag tycker att jag druckit hyfsat tidigare idag också, men tydligen inte. Mitt huvud berättar det för mig på ett väldigt effektivt sätt, men rejäl huvudvärk. Förutom det var det ett lyckat träningspass, trots att det var 120 minuter, istället för 45 som det oftast är, var det inte på-väg-att-kollapsa-jobbigt, bara härligt-att-träna-jobbigt. Resten av dagen har gått åt till att försöka bli klar med religionsrapporten/uppsatsen, och lite takbygge på vårt garage. Kan bara konstatera att jag inte kommer att jobba med något som kräver klättring på stegar och ännu mindre kommer att jobba med något som kräver klättring på branta stegar med ett gäng takpannor i handen. Ska ta och vila huvudet lite, kanske se om lite choklad hjälper och sen grädda lite Belgiska våfflor till familjens kvällsmat. 

Söndagsträning

1 Läs mer >>
Förlåt, men hur i hela friden kunde Kevin Walker vinna IDOL?! Jag ska inte påstå att jag har följt årets IDOL, men de kanske två avsnitt jag sett har han sjungit falskt heela tiden, och nu på musikhjälpen låter det inte bättre. Vad är problemet? 
 
Jaja, jag var ju på Steppass (med ett Corepass efter) för en stund sen, och jag måste säga att jag är helt värdelös på att förstå kombinationer på en stepbräda. Tror att det inte kommer att bli så jättemånga steppass för mig i framtiden. Inte mitt favoritpass. En spinningcykel, lite afrorytmer eller egen tid i gymmet slår step med hästlängder. Core brukar vara trevligt, men idag kände jag hur extremt svag jag är, så jag måste kanske jobba lite på min styrka framöver. Inte kul när axlarna ger sig direkt när man ställer sig i en planka. Det är inte ens axlarna man fokuserar på. Jomensåatte... Styrketräning kanske behöver prioriteras lite mer... Meen, det är så tråkigt! Framförallt innan man hunnit bygga upp styrka, precis som jag tyckte att det var trist att springa fram tills jag kände att jag kanske faktiskt kunde orka springa en bit. 

Steppass - inget för ...

0 Läs mer >>
Hela dagen (väcktes vid 8 av takbyggandet på vår carport/garage) har jag suttit i hörnet på mitt rum, med musikhjälpen på radion och min religionsuppsats uppe på datorn. Jag har väl kanske kommit liiite frammåt, men det är inte mycket. Förstår inte att det ska behöva vara så svårt att bara göra klart den! Istället tittar jag till och från på musikhjälpen på svtplay, kollar vilka skojsiga träningspass jag kan boka in nästa vecka när jag ändå inte kommer att gå så mycket i skolan (och inser att det inte är något pass som verkar extra kul) eller plockar med min telefon. Gah!! Det är två uppsatser kvar den här terminen, en biologirapport jag knappt börjat på och en religionsrapport jag är nästan klar med, men ändå gör jag det inte. Det vore så himla lätt att bara lägga en fokuserad timme och bli klar med den ena, sen lägga en eller ett par fokuserade timmar på den andra och kunna ta ett tidigt jullov. Men ändå gör jag det inte. Nu ska jag iallafall trotsa snön och ta mig in till stan för att gå på det enda Corepass jag kan hitta. Tycker att det är liiite dumt att de bara har ett Corepass, och det ligger direkt efter ett Steppass. Men men, nu ska jag se hur det är. Kommer säkert känna mig lite smådum under Steppasset, men om jag har träningsvärk imorgon är det värt det. See ya!  

Lite lätt disträ

0 Läs mer >>
Fredag den trettonde, min monsterexaminationsmaratondag. Snart är den förbi, och jag har klarat av alla de examinationer jag haft idag. Sen kanske inte resultatet blev vad jag önskat, men jag är ganska säker på att jag klarat mig igenom dagen med godkänt i allt iallafall. Började med spinning, (man bra måste älska instruktören som kör morgonpasset på fredagar, hon är bara bäst!!), och det är nog tur att jag tog mig en ordentlig genomkörare imorse för att orka med dagen. Nu på kvällen har jag krönt dagen med att söka lite jobb, ska man kunna hitta på något kul efter studenten (eller ha lite mer pengar att leva på fram till dess, det är väl aldrig fel med lite extra cash?!) måste man ju börja samla på sig snart. Förhoppningsvis resulterar det i något spännande till slut!! Tror att det är dags att krypa ner under mitt härliga täcke, kanske läsa något kapitel i en bra bok och ta en välförtjänt natts sömn. Imorgon har jag två uppsatser att skriva, en hemsida att lappa ihop och om inte annat ett tak att hjälpa till att lägga. 

Fredag den trettonde

0 Läs mer >>
Lång dag idag, med på tok för mycket panikförberedelser för imorgon. Men imorgon kommer att bli en tuffare dag än idag. Kamratrespons första lektionen på en uppsats som helst ska in imorgon (religion), sista provet för kursen på andra lektionen (psykologi), lunch lite snabbt innan det är dags för dagens tredje lektion och presentation av ett grupparbete vi (skulle ha) gjort (engelska) och sen som kronan på verket är det dags för tre timmar nationellt prov. I fysik. Ska göra nationella för att kunna höja mitt betyg, men jag sitter och tvivlar på hur det ska gå till. Meen, tänker jag så är det ingen poäng att göra det, så det kommer att gå asbra! Tar jag det lugnt, tänker igenom vad jag gör innan jag gör det och använder tiden, miniräknaren och formelsamlingen ordentligt ska det lösa sig. Nu ska jag göra så mycket icke-skolrelaterat jag bara kan så att jag kan somna ordentligt ikväll. Jag kommer att behöva det imorgon. 

Dagen före examinatio...

0 Läs mer >>
I mitt UF-företag bygger jag en hemsida. Nästan allt bygger jag på chans och bara testar mig fram, och i 99% av fallen går det alldeles utmärkt. Men självklart kommer den där 1% också nån gång, så idag förstörde jag heeela hemsidan. Så mycket att jag fortfarande inte vet hur jag ska rätta till det. Och tillräckligt för att jag inte ens ska kunna varken titta på sidan eller logga in på administratörsidan. Inte nu!! Är väl kanske bättre nu än om en månad, men måste få ordning på det på en gång. Jag vet precis vad min lördag kommer användas till!! Och i framtiden MÅSTE jag ta reda på vad som ändras INNAN jag ändrar det...

Våga chansa?!

0 Läs mer >>
Musikhjälpen 2013 har startat!!!! Önskar att jag kunde följa sändningarna dygnet runt hela veckan, men det finns en viss konflikt mellan den önskningen och min ambition att göra bra ifrån mig på mina fyra examinationer på fredag, och all den skoltid som är kvar innan dem. Sova är ju lite nödvändigt för att man ska fungera, att närvara och vara aktiv och uppmärksam på lektionerna är en annan sådan grej som gör att det inte går att följa musikhjälpen dygnet runt. Sånt bra initiativ och så inspirerande med alla innovativa insamlingar!! 

Musikhjälpen 2013 - A...

0 Läs mer >>
Foto: AliceSaraLovisa, December 2013
 
Lite bilder från i fredags. Grym kväll!! Har försökt hitta några bra bilder, tog ju trots allt väääldigt många... Har gått runt hela helgen och sjungit på Lilla Lady, Precis som jag, Gryningspyromanen, Svart, Redo att dö... Haha, snart har nog familjen tröttnat på mig, men de är ju så bra!! Daniel Adams-Ray är så bra! Ett musikaliskt geni.

Svart, vitt och allt ...

0 Läs mer >>
Fysikplugg. En söndag. Inte det bästa jag vet, men när jag förstår uppgifterna och reglerna är det helt okej. Och om provet på fredag går så bra som jag vill kommer det vara väldigt värt det. Har räknat ungefär 1.5 kapitel idag och har 6.5 kapitel kvar innan fredag. Nu känns det ändå som att det fungerar, det mesta är logiskt när man hittar reglerna. Försökte baka pepparkakor med lillasyster nu på kvällen, men när hon och mamma bakade degen blev det lite knas, så den uppförde sig inte riktigt som den skulle... En plåt var allt vi orkade, men det tog ändå en timme och det blev ungefär 10 pepparkakor. Bättre lycka nästa gång!

Logiskt

0 Läs mer >>
Idag har jag haft uppvisning med min Roundaboutgrupp. Lite avslutning på terminen. Fjärde terminen. Vi har verkligen redan dansat i två år!! Jag bokade stora salen i Idrottsgården i Börje, en väldigt mycket större lokal än den vi dansar i vanligtvis, för uppvisningen, men det hade blivit dubbelbokat så vi fick vara i källaren istället. En riktigt mysig lokal, men mindre än vår vanliga lokal och väldigt trång när 9 tjejer ska få plats att dansa och deras familjer ska få plats att titta på. Lite tråkigt, men så kan det gå. Det blev iallafall bra uppvisning, vi körde först hela koreografin med hela gruppen och sen delade vi gruppen i två och körde var grupp för sig en gång. Det var ett förslag från gruppen, de ville synas ordentligt och kunna ta ut stegen. Tror det blev bra! Hade pappa med som kameraman så han spelade in alla tre gångerna med min kamera och tog en massa bilder med sin egen. Än har jag inte hunnit kolla, men jag ska gå igenom allt imorgon. Däremot har jag gått igenom Adams-Ray-bilderna. Ungefär 960 stycken!! Sorterade lite och valde ut 86 som har en potential att vara bra, men måste titta lite noggrannare, klippa bort lite publikarmar och publikhuvuden (och kanske ändra lite färger och liknande, vem vet) men imorgon kommer de upp. 

Inte som jag tänkt...

0 Läs mer >>
Daniel Adams-Ray på Svandammshallarna. Galet bra!!! Kommer troligen inte ha nån röst imorgon, men det är det värt. Har fotat så mycket att nån bild bara måste vara bra, så det kommer upp under helgen. Alla som inte var där missade nåt!

Daniel Adams-Ray

0 Läs mer >>
Vägen är glashal ikväll, riktigt läskigt att köra hem i mörkret efter konfirmationen. Jag körde 30 km/h hela de 1,5 milen, men jag kom åtminstone hem. Utan större missöden. Tror att det släppte en gång, i en brant uppförsbacke med en inte allt för trevlig kurva, men annars gick det bra. Usch, ser inte alls fram emot att köra bil i vinter... Vi får väl se vad natten ger oss, om det är snövallar över vägarna och helt omöjligt att ta sig till stan eller om det bara är lika halt som nu ikväll...

Vinterväglag