2 Läs mer >>
Det är lite galet. Nu sitter jag mitt i kaoset på mitt golv bland hälften av innehållet ur min garderob och det mesta som legat i mitt skrivbord och försöker sortera. I det rum som varit mitt de senaste åren. Om en vecka sitter jag troligtvis i liknande kaos, men inte för att sortera och packa utan för att packa upp. Nästa söndag får jag (om allt går som det ska) tillträde till mitt korridorsrum. Jag ska äntligen få flytta! Till 16 kvadrat med egen toalett men delat kök. 

När jag ställde mig i kö (tror att det var max 2 månader sen) hoppades jag att det skulle gå fort men var inställd på att det kunde ta låång tid innan något blev ledigt och ännu längre tid innan jag fick något, men lite flyt ska man ha ibland. Det kommer krävas en hel del disciplin för att kunna fokusera på plugg den här veckan, men med tenta på fredag kommer det behövas. Sen får jag flytta, när pluggandet är avklarat. Det känns ändå som att jag har ganska bra koll på allt jag dragit ut på golvet, och nästan lika bra koll på det jag inte hunnit dra i än. Vill bara få flytta in grejer direkt. Nu.

Disciplin var det ja... Sova kanske så jag klarar redovisningen imorgon?! 

Snabbspola! Eller kan...

0 Läs mer >>
Jag har en muskel i ryggen (latissimus dorsi, för alla som undrar och bara för att jag skrev tenta om det i torsdags) som gör ont lite till och från sen vi hade styrketräning i skola och när den känner för det strålar det ut i axeln och nyckelbenet, eller ibland större delen av bröstkorgen. Bara sådär ändå. Varken värmekudde, värktabletter eller salva hjälper. Gah! Det satt i förra veckan men den här veckan har det varit bra fram tills jag vaknade imorse. Bam! Eller, det började kännas lite i torsdags (så det där med att jag skulle på Body tone blev det inget av) och låg väl någonstans i bakgrunden igår men idag har det inte varit kul. Orkar inte!

Latissimus dorsi

0 Läs mer >>
Tentatid 9-13 betydde stor tenta, trodde åtminstone jag, men inte då. Klar efter en timme och det känns ändå som att jag kunde svara ordentligt på allt och tog den tid jag behövde. En väldigt snäll tenta måste jag säga, och vääldigt skönt att den är avklarad. Tror jag klarade godkänt som minst så omtenta borde jag kunna slippa även den här gången.

Sitter på tåget hem för att strosa lite på stan (kanske spåna lite julklappar, eller är det för tidigt för sånt?)innan det är dags för stepbräda-och-styrketräningsdöden på gymmet. Pushande instruktör, pumpande musik och lite tentastress som behöver släppas, det kommer bli ett hårt pass. Hej träningvärk, vi ses imorgon...

Har jag missat nåt el...

0 Läs mer >>
Känns lite som att jag gjort det mesta idag förutom att panikplugga inför morgondagens tenta. Lite skönt faktiskt. Lämnat in en kostanalysinlämningsuppgift, fått spontanbesök av en fin vän (väldigt random men minst lika trevligt), förhört syster på spanskaglosor, spelat gamla klassiska stycken på fiol för första gången på alltför många månader, varit på det sedvanliga R.I.P.P.E.D passet på gymmet (oj vad jag kmmer få träningsvärk, men kanske får jag lite starkare muskler också) och bebismyst på bandrep med HiHiats egen Buddha (och förstås repat, men kan inte låta bli att mysa lite när bebisen är där). Jag har kollat igenom föreläsningarna också, så lite har jag förberett mig inför tentan, men jag bestämde mig för att jag kan tillräckligt. Sen får vi se hur långt det räcker. 

Inget panikpluggande?...

1 Läs mer >>
Jag tror att jag bara har tänkt att jag ska dela den här, men annars kommer den helt enkelt igen. Den är helt enkelt bara så fantastisk att det inte går att få för mycket. 
På repeat. Hela dagarna. Nästan.
 
Nu har jag till slut bestämt mig för att min kostanalysinlämning är klar, och skickat in den, så jag ska försöka vara nöjd. Sen när jag får resultatet kommer jag bli irriterad på mig själv för att jag kanske kunde bättre, men just nu tar det tvärstopp så nu är det Good enough som gäller. Försöka plugga lite inför tentan på rörelseapparaten kanske? Imorgon smäller det, så det är nu eller aldrig. 

You don´t have to try...

0 Läs mer >>
En timmes frågestund i skolan idag inför tentan på torsdag. Måste säga att det är lite tungt att pendla vissa dagar... Fyra timmar, minst, på tåg och buss, cykel och till fots för en timme i skolan. Fick inte egentligen ut så mycket av frågestunden, mer än att jag och läraren har lite tolkningar av en del av det som kommer upp på tentan. Hur i hela friden kan man ha olika tolkningar av naturvetenskapliga fakta?! Så länge man förklarar sin tolkning får man förstås rätt försäkrade han, men tänk om jag inte inser att det är en fråga man kan ha olika tolkningar av? Måste kanske förklara min tolkning av alla frågor. Alternativt göra mitt yttersta för att enbart svara sånt han sagt på föreläsningar. Bara det att jag inte får mycket högre betyg än E om jag inte drar in saker från boken, som han inte tar upp...

Vissa dagar

2 Läs mer >>
Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden

Tycker att den är väldigt bra, oavsett om man är troende eller inte. Vi tar upp den ibland på andakter med ungdomsgruppen i kyrkan bara för att vår ungdomsledare gillar den, så kanske är det därför jag också gör det. Det är mycket man skulle vilja ändra på som man helt enkelt inte kan påverka. Stort och smått, nära och långt borta. Det är så mycket bättre att fokusera på allt man faktiskt kan påverka, även om det kan vara svårt att se skillnaden.

Förvirrande? Kanske. Jag är lite förvirrad så det vore inte så konstigt. Behövde bara få ur mig något. Imorgon är en ny dag, hoppas den är bättre än idag.

Sinnesrobönen

0 Läs mer >>
Jag är dagvill. Och inte bara lite heller. Idag är det fredag, men i mitt huvud kunde det lika gärna vara onsdag eller måndag eller vad som helst. Än så länge har jag inte missat nåt (vad jag vet) men om jag inte passar mig kommer det snart...

Rörelseanalys stod på schemat idag. Vi gick igenom vilka muskler som arbetar när man utför olika rörelser med andra ord. Till exempel när nan reser sig ur en stol, kastar en boll eller gör en situp. Det känns som att jag kan musklerna, deras namn och placering och vilka muskler som gör vad. Nu är det bara vävnaden runt musklerna kvar. Alla olika typer av brosk och bindväv. Smådetaljerna som gärna glöms bort. Mindre än en vecka till tentan. Bara plugga.
Bara för att den är lite fin.

Rörelseanalys och för...

0 Läs mer >>
Just nu är vetekuddar mina bästa vänner. I skolan skulle vi, lite pedagogiskt och praktiskt sådär, träna på muskler, deras fästen och vilka rörelser de ger genom att skapa ett träningspass. Två och två hade vi en rörelse som vi skulle hitta på en styrketräningsövning och en stretchövning till och sen la vi ihop alla grupper så att vi gick igenom kroppens alla rörelser, ungefär. Ett superbra upplägg i teorin, men det kunde väl kanske ha genomförts bättre. Vi gick rakt på styrketräningen, efter att alla grupper förklarat sina övningar och muskler, utan att värma upp innan. Kanske inte superbra, men å andra sidan skulle vi köra tre varv på den cirkelträningsrunda vi skapat så man kunde ta det lugnt första varvet för att väcka musklerna. Efter de tre varven hade vi en liten rast i en sådär 10 minuter innan vi satt ner på golvet i idrottshallen och körde lite feedback på styrkeövningarna. När vi sen var sådär härligt kalla och stela körde vi igenom stretchövningarna lite hastigt innan det var dags att sluta, och promenera iväg till tåget i kylan. Inte optimalt kanske.
 
Vet inte riktigt hur jag lyckades, men bröstkorgen och övre halvan av min rygg gör tväront så fort jag rör mig. Måste ha dragit för mycket i lite muskler när vi stretchade eller något sånt. Har gått runt med uppvärmda vetekuddar konstant sen jag kom hem vid 15, men det blir helt enkelt inte bättre. Gah!! Vad skulle det vara bra för?! Håller alla tummar och tår att det ger sig inatt. Hoppas, hoppas, hoppas...

Det kunde ha varit så...

0 Läs mer >>
Nej men kul! Gjorde just misstaget att dubbelkolla morgondagens schema (eller om misstaget egentligen var att jag inte gjorde det tidigare) och insåg att jag börjar 8.30 imorgon. Inte 9.00 som jag trodde... 6.09 går tåget. Myys! Schemat är verkligen inte lagt efter oss pendlare vissa dagar. Och det skulle inte förvåna mig om vi slutar 10 (senast) istället för 12 som det står på schemat. Vad ska vi då börja tidigare för?! Jaja, bäst att försöka sova så jag är utvilad (who am I kidding, kommer vara galet trött oavsett hur mycket jag sover) när klockan ringer imorgon...

Jomensåatteh

0 Läs mer >>
Spännande att ha en så strukturerad och välplanerad arbetsplats! Imorse när jag kom till jobbet (07.30, söndag morgon) hade jag inte något schema för dagen. Det var helt enkelt inte inplanerat att jag skulle jobba, trots att de ringde förra söndagen och bokade in att jag skulle jobba idag. Sen visade det sig att en som fått schema för halvdag inte alls skulle jobba idag, men ändå blivit uppskriven på halvdag, så då hade jag iallafall jobb fram till lunch. Och sen var det förstås en annan som skulle jobba till lunch men som hade schema för heldag, så till slut fanns det jobb för mig hela dagen trots att jag inte hade något alls att göra när jag kom. Måste bara älska det! Ingen särskilt stressig dag annars, så jag ångrar inte att jag ställde klockan tidigt imorse och tog mig in till stan och jobbet, men just när det såg ut som att jag skulle få åka raka vägen hem igen kändes det lite sådär. Som om det inte räckte med en planeringsmiss var det dessutom en för mycket som ringts in till kvällspasset, så där var de tvugna att dela ett schema på två personer även om en person hade räckt, och det lät som att det varit samma problem igår. För många som jobbar. Kan det vara en av anledningarna till att företaget inte har råd att ha hemtjänst kanske? Får hoppas att det blir bättre i fortsättningen, samtidigt som lugna scheman betyder att vi kan vara hemma hos våra äldre längre. Det kanske helt enkelt inte är för många som arbetar utan bara för många äldre per schema, eller "rad" som det så fint heter...

Nejdå, inget kaos där...

1 Läs mer >>
Begrepp på latin, musklers ursprung och fästen och vilken rörelse som styrs av vilka muskler har jag försökt lära mig idag. Det går framåt men det går inte fort. Har gjort begreppslistor och vändkort, med det latinska ordet på ena sidan och det svenska på andra, och för varje gång jag går igenom dem är det något nytt som har fastnat. Lite skönt att känna att jag kommer någon vart, och lite skönt att en del ord liknar spanska. Med lite tur kan man gissa sig till vad olika saker betyder. Sen finns det ord jag aldrig någonsin skulle gissa rätt på, latinska muskelnamn som inte ens har en svensk översättning och muskler som inte finns i kurslitteraturen men som vi ändå ska kunna. Lite sömn på det här och nya tag imorgon, om jag hinner och orkar efter ett pass på jobbet. Annars får jag plugga desto mer på måndag...

Latin är rena rama gr...

0 Läs mer >>
Hade molande värk i bakhuvudet imorse, blandat med lite förvirrande lyckopirrellerbubbel i bröstkorgen. Ingen aning om varför, kanske bara en bra dag, men det kändes som att jag borde försöka få utlopp för det på något sätt. Typ dansa eller något sånt. Knas!

Pluggade jag på tåget idag? Nej, jag försökte läsa lite på väg till Gävle, men när jag för femte gången halvsomnade mitt i en mening gav jag upp.

Vi grupparbetade i skolan, diskuterade musklernas namn och funktion och förberedde en styrkeövning och en strechövning till ett litet grupparbete nästa vecka. Kul! Vi har 4 tillfällen i skolan kommande 2 veckor, sista är tenta. Skönt att inte behöva pendla så ofta, men tentan närmar sig ju samtidigt...

Vi fick tillbaks förra tentan idag, stämningen i labsalen när läraren kom med tentorna var lite smått fascinerande. Stress, nervositet, oro. Jag blev godkänd, så det är skönt. Hade några saker jag inte kunde, andra jag slarvmissade men det mesta hade jag koll på.

Avslutade dagen med lite äppelmoskok med en fin vän, myys! Systeryster kunde inte förstå varför vi skulle koka äppelmos just, men nu var det väl kanske mest för att göra något medan vi hängde.

Varför ska man koka ä...