0 Läs mer >>
Skrämde upp en älg på väg till åkrarna idag. Hörde att det brakade till i skogen bredvid traktorvägen och när jag tittade upp var det en stor älg med horn och allt som tvärvände och sprang in bland träden. Vi var fyra som cyklade iväg för att plocka flyghavre, men bara två som såg älgen, de andra var helt enkelt för slöa på cyklandet. Vi skrämde upp en liten snok det sista vi gjorde innan lunch, men jag måste nog säga att jag föredrar att möta en älg mot att möta en orm. Trots att det var en väldigt liten orm, och en snok till på det. Det är många gånger jag tänkt att varför har jag inte med kameran på åkern?! (imorse när vi såg älgen, den där första dagen när vi överraskades av ett vildsvin, alla gånger jag fått för mig att åkrarnas böljande grönska eller skiftande grön/gul/lila skulle kunna bli en vacker bild...) Men sen kommer jag alltid på att jag jobbar och inte har tid att fota, och att kameran dessutom inte skulle må så fantastiskt i värmen, dammet och fukten.
Foto: AliceSaraLovisa, Maj 2013

Det kanske är lite fusk med tanke på att bilden är tagen på Skansen, när vi var där på fältstudie med skolan, men det är en älg iallafall...

Älg på språng

0 Läs mer >>
Foto: AliceSaraLovisa, Juli 2013
 
Vet att den andra är lite suddig, men jag gillar den ändå. Började dagen med en körlektion (haha, 07.15, mitt i sommarlovet) och har sen jobbat. Plockat flyghavre igen. Idag var värsta dagen hittils. Det har aldrig varit varmare (trots att solen inte ens visat sig) och flugorna har aldrig varit ettrigare och jobbigare. Bättre blev det inte av att det var kvavt och kändes ungefär som att syret i luften var påväg att ta slut. Men, men, såna dagar måste man kanske också ha. Det har iallafall inte varit så mycket flyghavre, så det ser ut som att vi var noggranna och fick bort det mesta när vi gick första gången. 
 
Inser att jag måste planera höstens dansgrupper!! Typ nu! Hade tänkt att jag skulle informera i sportklubbens tidning i nästa nummer, och det är deadline innan 1 augusti. Ahh! Jag har börjat fundera på hur jag ska göra, men jag vet inte riktigt hur många grupper jag vill kunna ha, hur jag ska göra med upplägg och avgifter och allt annat sånt. Haha, panikplanering nu kanske?!

Alltid är det något.....

0 Läs mer >>
Har till slut kommit igång med fältstudierna och tagit mig igenom tre pass, med tre timmar per gång. Herregud vad olika långa tre timmar kan kännas! Första dagen kändes de extremt långa, andra dagen väldigt korta och tredje dagen långtråkiga, men ändå inte så extremlånga. Tänkte att jag skulle utnyttja tiden till att fota en massa, men motiven tog på något vis slut efter två dagar. Eller kanske bara inspirationen. Har fått en hel del bilder på stutarna (eftersom jag var 10:e minut prickar av vad de gör och samtidigt ser till att fota alla så jag kan kolla efteråt) men bryr mig inte tillräckligt mycket om hur de blir och var skärpan hamnar så de blir ganska värdelösa allihop. Tyvärr. I förrgår hittade jag fjärilar, som dessutom var snälla nog att sitta stilla, och eftersom jag ansträngde mig när jag fotade fjärilarna är jag ganska nöjd med några av bilderna. Haha, har blivit dumförklarad för att jag gör skolarbete på sommarlovet (eftersom fältstudierna hör till mitt gymnasiearbete) men jag tycker ändå att det är ganska smart. På så vis slipper jag göra dem när skolan startat, och jag vet att jag kommer att ha nog att göra utan att behöva lägga en massa timmar på att titta på stutar.
Foto: AliceSaraLovisa, Juli 2013

Fältstudier

1 Läs mer >>
Gaahh! Var och klippte mig häromdagen och bad frisören ta bort allt som är slitet, oavsett hur mycket hon behövde ta. Till en början kändes det inte kortare, men nu när jag har duschat och håret har lockat till sig känns det att hon tog en del. Fast när jag kollar kanske det inte blev så farligt ändå. Hursom, här kommer en bild iallafall!
Foto: AliceSaraLovisa, Juli 2013

Hairmonster

0 Läs mer >>
Har spenderat dagen med familjen på stan, utan att egentligen se någon ur familjen annat än när vi åkte bil dit och hem. Började hos frisören (har inte klippt mig på typ ett halvår, så det var välbehövt!!), fortsatte till en fotobutik i jakt på en kameraväska och avslutade med inköp av ny mobiltelefon. Passerade igenom alla klädaffärer som finns i denna stad där någonstans i mitten, men det gav inget vidare resultat. Köpte en precis likadan kameraväska som pappa har, vet att jag trivs med den och han i affären och jag bestämde att den var lagom storlek och rätt modell och allt vad det är som ska stämma. Lite knasigt att ha två identiska väskor kanske, men det är bra att ha en egen väska där man kan ha alla sladdar och liknande. Dagens köphysteri kom av att jag till slut vågade använda de pengar jag haft i ett kuvert i skrivbordet i kanske två år (har inte kunnat komma på vad de kommer ifrån, men ett kuvert märkt med mitt namn har legat där med 930 kr) och att päronen insett att de är skyldiga mig en massa pengar. Haha, de skulle vara smarta ekonomer och dela hela årets studiebidrag på alla 12 månader och inte de 10 man får bidraget, men det blev lite fel, så nu var de skyldiga mig en herrans massa pengar. Fick till och med pengar efter att de betalat min telefon. Sweet!! Fast nu lär jag inte kunna köpa något på ett tag bara för att jag känner att jag köpt en massa...
 
Har inte hunnit få fram kameran något idag (inte ens för att flytta över den till nya väskan) så det får bli en bild från igår istället. Jag, mamma och farmor diskuterade vilken sorts hus vi helst skulle vilja bo i när vi var inne i ett renoveringsobjekt vid alltiallo-handeln igår, och med sån här dukning skulle iallafall jag kunna tänka mig att bo. Trots all disk. (lite synd att jag inte hade längre skärpedjup så att även tapeten varit i fokus, den var så himla fin, men man kan inte få allt...)
 
Foto: AliceSaraLovisa, Juli 2013
 

Stadsbesök

0 Läs mer >>
Vi har haft min kära farmor på besök sedan i fredags, men idag var det dags att skjutsa hem henne igen. Fick övningsköra på väg till henne i fredags och påväg hem idag, så det har blivit några rejäla övningskörningspass eftersom det tar ca 2 timmar dit och lika många timmar hem. Jag, mamma och farmor tog vägen förbi Gysinge och deras alltiallo-handel för bygge/inredning/skötsel av hus. Passade på att fota gamla tapeter (eftersom de har gamla hus som de renoverar i stil med hur de såg ut när de byggdes på samma område som handeln), prydnader och, så klart, farmor. Trots att hon är ett något motvilligt objekt. Har du inget annat att fota? Haha, nej farmor, det har jag inte. Men jag fotade inte bara henne, så dagens bild är en på supersöta prydnader som stod på trappen till ett gammalt hus från kanske 1850 som de renoverar. Kunde inte låta bli att bli lite förälskad i de här träskorna och vedkorgen!
 
 

Biltur med farmor

0 Läs mer >>
Foto: AliceSaraLovisa, Juli 2013
Har under flera dagar tänkt att detta skulle kunna fungera som bild, men har inte gjort något för att faktiskt ta den där bilden förrän igår kväll. De torkade, röda rosorna har stått i köket sedan mamma och pappas bröllopsdag och fått samma färg som äppelskålen de stod bredvid och eftersom vi har både skålar och tekoppar i en gulgrön nyans tänkte jag att man kanske kunde leka lite med äppelskålen och rosorna. Farmor, som är på besök här hemma i backen, frågade efter ett tag om jag fotade med film, hon tyckte nog att det var slöseri med bilder att fota den skålen med äpplen och koppen med rosor så himla många gånger. Hade det varit med film hade det varit slöseri, så det är tur att jag fotar digitalt. Haha, eller så är det inte det. Det är lite charmigt med de gamla bilderna som är fotade med film där det är en eller max två bilder med samma motiv och det inte alltid är så att skärpan sitter på någon av dem.

Färg

0 Läs mer >>
Jag har tänkt att jag ska ta så himla mycket kort nu under sommaren, jag menar sommarlov betyder ju att man har all tid i världen för sådant, men det har väl gått lite sådär med den saken. Sen har jag också tänkt att jag ska haka på de som kör konceptet med att lägga upp en bild varje dag, så nu tänker jag göra ett försök att bättra på fotograferandet och varje dag lägga upp en ny bild. Jag vet att det kommer att komma dagar när jag inte har tid eller lust att fota, men å andra sidan kommer jag att fota måånga bilder de dagar jag fotar, så jag satsar ändå på en bild per dag. Har fotat lite idag (Hehe, 238 bilder på en sådär 30 minuter), men de bilderna får vänta till imorgon eftersom jag inte gått igenom dem och sorterat ut om det finns någon bra än, så jag börjar helt enkelt med en bild från tidigare i veckan.
 
Vi gjorde en liten nostalgitripp (för mamma) till Hedesunda (där hon och familjen spenderade alla sina lediga dagar när hon var liten) i veckan, men halvvägs dit var vi påväg att vända. Det var lite småmulet hemma och ju längre vi åkte desto molnigare blev det. Efter mycket om och men åkte vi hela vägen fram, och tur var det för där var det soligt, varmt och perfekt för en härlig dag på stranden.
Foto: AliceSaraLovisa, Juli 2013

Fotoprojekt

0 Läs mer >>
Har tillfälligt ledigt från sommarjobbet i en och en halv vecka innan vi ska gå över en del av åkrarna en andra gång.  I år gick det galet fort med första omgången, bara 5 dagar!! Förra året var jag inne på vecka 4 innan jag var klar, men då kaske det var så att jag gick två gånger direkt efter varandra. Passar på att fokusera lite på körkortet genom att köra så mycket som möjligt och plugga teori (hehe, den där teorin kan jag kanske inte påstå att jag har rört, men jag har tänkt att jag ska göra det...). Det vore så himla skönt att fixa körkort för bil innan det blir alltför ruskigt väder för att kunna (eller vilja) köra motorcykel. Har lagt lite tid på mitt gymnasiearbete också. Ska göra en hel del fältstudier och tänkte att jag skulle hinna med dem innan skolan börjar igen så i förrgår satt jag i drygt tvp timmar för att förbereda och planera fältstudierna. Haha, för det är väl sånt man har lov till, eller? Ska hårdköra nästa vecka med 9 pass på tre timmar per pass. Är tanken. Blir det för mycket får jag helt enkelt tänka om. Men med lite tur är det hyfsat väder så att kameran kan vara med och jag kan få lite tid till fotografering. Ska studera kossor, men bara var tionde minut under de tre timmarna, så resterande 90% av tiden kan jag kanske hinna få någon bra bild, antingen på mina studieobjekt eller på vår fantastiska natur. Vi får väl se! Har jag lite tur kanske jag kan lägga upp någon bild från gårdagens familjeutflykt till Hedesunda, men då måste jag hitta någon bra och det blev inte sådär jättemånga bilder tagna...

Jag i ett nötskal

0 Läs mer >>
Helt otroligt hur slut man kan bli av tre dagars arbete. TRE DAGAR!! Haha, hur ska jag klara av verkligheten om ett år? Tycker ändå att jag sovit hyfsat, men jag ar haft lite svårt att sova så jag kanske inte sovit så bra som jag tror. Jag, lillasyster och mamma satt och skrattade så vi grät vid kvällsmaten åt allt och inget, till sist förklarade lillebror att likheterna mellan honom och oss lyser med sin frånvaro. Ouch!! Idag har jag iallafall varit ledig vilket firats med semesterdag vid Stendörren. Klippor, segelbåtar, sol, picnic och häng, ungefär så jobbigt har jag haft det idag. Vi hade stämt träff där med faster, farbror och kusin så trevligt sällskap har vi också haft. De har varit där många gånger förut, så nu vet vi direkt vilken plats som är den bästa att sola/hänga/ fika på och var man ska hoppa i respektive ta sig upp ur plurret, utan att själva behöva välja fel och lära oss den hårda vägen. Om det skulle råka bli någon till tur dit, liksom. Lite väl långt kanske med två timmar i bil, enkel resa, men å andra sidan är det trevligt med lite klippbad som omväxling, så det kan vara värt det. Har tagit en del bilder, men har inte hunnit kolla igenom eller lägga in i datorn, så bildbomb kommer en annan gång. 

Stendörren

0 Läs mer >>
DAMPINLÄGG!! Allt jag skrivit försvann just när jag publicerade.. Kanske är någon som försöker censurera vad jag har att säga, vem vet? Haha, har överlevt en heldag på åkrarna i stekade sol. Och såklart bränt mig lite, men det är smällar man får ta om man vågar sig ut i solen med mitt piment. Har inte sett några större mängder flyghavre (mer än bredvid åkrarna, där vi i och för sig plockade ändå för att undvika att det sprider sig in på åkern, men men) och inte har vi mött några skräckinjagande djur heller. Bara väldigt många fåglar, lite nyfikna kalvar i en hage bredvid åkern och (vilket jag inte berättade för de andra plockarna) en huggorm som blev så rädd att den flydde ut i skogen när 8 jättar kom klampande. Borde ut och springa för att hålla igång min lilla vana att springa två dagar och sen vila en, men å andra sidan har jag gått omkring en mil på åkrarna. Får se om jag orkar med en liten tur när temperaturen har sjunkit något ute eller om jag gör ett undantag och låter bli att springa idag. Nu ska jag maratona mig igenom andra halvan av första säsongen av Downton Abbey. SÅ HIMLA BRA!!

Sommarjobb dag 2

0 Läs mer >>
Nu har allvaret börjat igen. Flyghavreplockning på heltid ett par veckor. Måste ändå säga att årets arbete ser ut att kunna gå relativt fort, det är inte sådär jättemycket flyghavre på åkrarna, överraskande många flyghavreplockare och vi har redan gått 6 (eller 8, beroende på hur man räknar) åkrar av totalt många fler. Lite över en mil har vi gått, enligt GPS:en på någons telefon. Haha, nog för att jag har stött på mycket djur på åkrarna, både levande och döda, stora som små är det inte mycket som går upp emot ett HOPPANDE vildsvin. Det hoppade, helt seriöst, fram över åkern vi gick på. Känslan när ett stort svart djur kommer hoppande mot en! Vet inte hur många olika förklaringar jag hann gå igenom innan jag bestämde mig för att det var ett vildsvin. Började med att tänka att det var en stor hund (jag menar, det vore inte så konstigt om någons hund kom och ville hälsa eller busa), sen gick jag vidare till varg (varför nu den skulle hålla till här?!) och tänkte till och med att det var någon sorts magisk varelse (kanske trodde att jag drömde, eller så var fantasin bara slut) som typ grymmen i Harry Potter eller någon form av skepnadsskiftare, inspirerad av True Blood och Twilight. Haha, man hinner ibland tänka väldigt mycket på väldigt kort tid! Hursomhelst var det iallafall ett vildsvin, och det kändes inte helt bra att gå omkring på åkrarna efter vårat lilla möte... Släppte som tur var allteftersom tiden gick, så vid lunch en timme senare hade jag redan glömt vildsvinet. Nu ska jag ta och slappa till lite Downton Abbey, känns som år och dar sen jag såg första säsongen.

Sommarjobb dag 1

0 Läs mer >>
Nu kommer de som utlovat, lyckades hitta några där hon faktiskt tittar in i kameran.
"Händer det något mer spännande där borta?"
"Hej, vad kul att det är någon mer än jag som är ute så här dags! Klappa mig lite nu så blir jag nöjd"
Haha, typ "Men sluta tjata någon gång, jag tittar på vad jag vill och det finns inget du kan göra för att ändra på det!"
Väldigt suddig, jag vet, men annars hade den helt klart varit min favorit bland gårdagens bilder, så den får vara med ändå...
Foto: AliceSaraLovisa, Juli 2013

Efterarbetat

0 Läs mer >>
18 år. Myndig. Herregud vad tiden går. Känns som att det inte var alltför länge sen jag gick i högstadiet, eller mellanstadiet för den delen. Kommer fortfarande ihåg mitt 10-årskalas som om  det inte var alltför många år sen. Och när vi flyttade hit, vilket är 10 år sen i vinter. Var tog alla de åren vägen egentligen?! Börjar på riktigt känna att det är hög tid att planera vad i hela friden jag ska göra när jag tagit studenten. Fast kanske har jag en plan, sort of. Måste bara utveckla den något. Haha, kan avslöja att det innehåller jobb, resa och foto. 
 
Började dagen med att sjunga med kören på gudstjänst, fortsatte sen med lunch och fika tillsammans med familjen och två gånger mormor, övningskörningstur när mormor generation äldre skulle skjutsas och avslutade med badminton med lillasyster och en löptur. Har ätit väldigt god mat och farligt gott fika, i alldeles för stor mängd... Trodde jag skulle spy innan jag sprang och var väldigt tveksam till om jag skulle kunna springa, men det gick. Blev faktiskt bättre av att jag sprang, till och med. Fick en massa nya träningskläder, precis som jag önskat mig, och premiärtestade ett par tights och ett funktionslinne. Riktigt skönt, framförallt eftersom det varit lite över 28 grader idag. I skuggan!! 

Myndig

0 Läs mer >>
Var och hälsade på bästa Betty i hennes nya (eller okej, kanske inte så nya längre) lägenhet igår. Haha, så stort att jag nästan gick vilse några gånger. Mycket trevligt var det att falla in i simsnördandet (som alltid, haha, vi har suttit klistrade vid datorn varje gång vi träffas sen Sims 2 släpptes, typ) och bara snacka om allt och inget. Och spåna fram våra gemensamma framtidsplaner. Som sen aldrig blivit av, men det gör inte så mycket. Det är kul ändå att bara spåna fram galenskaper. Haha, fast det är nog mest Betty som är den kreativa idésprutan. Vore kul att kunna genomföra allt vi (eller Betty) hittar på. Ett tag skulle vi åka till Skottland så fort jag tagit studenten, plugga någon random kurs i programmering, utveckla det ultimata Sims 4 (ser ut som att andra slog oss där, rackarns!), gifta oss med förmögna skottar (mamma protesterade förskräckt att de är RÖDHÅRIGA, haha ska hon säga, rödhårig som hon är) och sen tror jag att planens slut var att vi skiljde oss från de stackars skottarna men behöll en del av deras pengar så att vi blev förmögna, moahahahaha. Vi borde ju, i och för sig, ha blivit förmögna av det ultimata Sims 4, men det är ju alltid bra med lite buffert.
Ja, vad säger man. Planer är till för att ändras. Det vore hemskt tråkigt om man bara skulle gå efter vad som var planerat och aldrig våga lita på käslan och vara lite spontan. Fast det kanske är bra om jag ändå kommer på någon plan för vad jag skulle kunna tänka mig att göra efter studenten. Herregud, folk har frågat hela våren vad jag ska göra efter studenten, men jag har inte riktigt brytt mig om att försöka bestämma vad jag faktiskt vill göra. Börjar inse att nästa år kommer att gå sjuukt fort och att det kanske är bra om jag börjar tänka på vad jag vill göra så att jag inte står där i början av juni och framtiden bara är ett tomt vitt papper utan några som helst tankar. Fast det kunde ju vara lite intressant det också, förstås!

Framtiden