0 Läs mer >>
Nästan halva ansökningsperioden till universitet och högskolor har gått och jag vet fortfarande inte vad jag vill söka i första hand. Eller, kanske snarare, den utbildning jag vill gå kanske inte kommer att gå och än så länge har inte högskolan brytt sig om att svara på om de kommer att ge utbildningen nästa vår eller inte. Man måste läsa en förberedande kurs under hösten för att vara behörig, och den kan jag hitta och söka till, men den utbildning jag sen vill gå under våren kan man inte hitta något som säger varken att den upphör eller att den fortsätter. Gah! Jag vet inte vad jag vill göra!! Har ju fortfarande 17 dagar kvar innan jag måste ansökningen stänger, men ändå!! Ska man kanske läsa till fotograf? Eller lärare? Eller arkitekt? Eller kommer utbildningen till Personlig tränare att gå, så jag kan gå den? Argh!! 

Vad gör man sen?

0 Läs mer >>
Nog för att första cykelturen till bussen är minst lika tung varje år, när alla cykelmuskler är bortblåsta och man har glömt hur mycket det alltid blåser längs vägen, men när cykelsadeln är på tok för låg blir det lite extra jobbigt. Jag är ganska säker på att min sadel inte var för låg för att mina ben har växt en sådär 2 dm under vintern, utan snarare att någon har lånat min cykel och sänkt sadeln. Hm. Inte helt okej! Framför allt inte eftersom vi har massor av andra cyklar som man kan välja om min sadel är för hög. Det kan ju förstås vara så at jag var med och sänkte sadeln för att typ mamma eller lillasyster skulle låna cykeln i höstas och att vi aldrig höjde den igen, men jag har inget minne av det. Hursomhelst insåg jag iallafall inte att sadeln var för låg innan jag hoppade upp på cykeln en sådär 10 minuter för sent, och då var det bara att acceptera situationen och trampa iväg till bussen.

Samma varje gång

1 Läs mer >>
När klockan ringde imorse var min första tanke "Men, varför satte jag igång klockan igår, det är ju lördag idag" så jag stängde av larmet och bestämde mig för att sova ett tag till. När telefonens alarm startade 3 minuter senare och jag insåg att det stod tisdag på telefonen kunde jag svära på att telefonen fått fnatt och försökte lura mig att det var tisdag trots att det var lördag. Haha, vad man kan vara borta ibland! Har iallafall tagit mig igenom hela skoldagen, så förhoppningsvis kan jag vakna lite mindre förvirrad imorgon... Nu ska jag soooooova!

Inte lite förvirrad i...

0 Läs mer >>
Min gamla körlärare (som jag körde MC med) ringde och undrade om inte vi är intresserade av att sälja den där fina motorcykeln jag körde på förut. Alltså den motorcykel jag kör. Som tur är vill inte pappa sälja den, så jag får köra ett tag till. Lagom sådär när våren börjar komma och jag längtar som en tok efter att få ut och känna fartvinden, leta efter de perfekta kurvorna och uts årets favoritsträckor, mn det kanske var ungefär det min gamla körlärare också kände. Satt igår och fantiserade om roadtrips och semesterresor med den där motorcykeln, medan jag åkte hem från Sälen efter planeringshelg med (delar av) bästaste förbundsstyrelsen i SBU. Med lite övermod och dumdristighet kom jag fram till att det kanske till och med kan bli en resa till Fjällgården i Sälen till sommaren, för mig och mc:n, men vi får väl se hur det blir med den saken om man ska se till vad som är genomförbart och inte.

Nehej du, den behålle...

0 Läs mer >>
Att man aldrig gör saker och ting i tid! För exakt en vecka sen hade jag panik för att jag trodde att jag skulle skriva kemiprov dagen efter. Det visade sig att provet inte var i onsdags, det är imorgon. Så bra, då har jag en hel vecka på mig att lära mig mina två kapitel kemi! Om det ändå varit så väl att jag tagit min vecka och pluggat ordentligt... Inte mycket kemi har jag försökt pressa in i huvudet under veckan, så nu sitter jag här, igen, med panik över provet som den här gången på riktigt är imorgon. Jag och organisk kemi går inte riktigt ihop. Jag tar upp boken, öppen för ny kunskap, men hinner inte särskillt långt innan hjärnan säger Stop, nu är det nog dags att göra något heeelt annat, som typ sova, eller leka med bilder i photoshop, eller spela mobilspel. Så, ja, någe massa mer kunskap om den där organiska kemin ska jag inte påstå att jag har fått sen förra tisdagen. Sista rycket en stund nu kanske? Vore ju skönt om jag iallafall lyckas kunna nåt smart imorgon...

Kemiprov, på riktigt ...

0 Läs mer >>
Har varit hemma från skolan den här veckan, men idag ska jag minsann tillbaks! Det har hänt mycket sen sist, och jag ska inte ens försöka komma ihåg allt jag inte skrivit, men förra veckan var det mycket arbete med UF-företaget eftersom vi hade besök från Belgien och Norge (lite payback för att vi fick åka till Belgien i höstas) tisdag-torsdag och det dessutom var mässa för alla uppsalas UF-företag i torsdags. I fredags drog jag och fem andra danssugna tjejer från SBU till Schweiz för att vara med i ett av deras ledarutbildningar. Det blev kanske inte så mycket dans, men det var ett väldigt lärorikt läger, många intressanta disskusioner med trevliga människor och vädret var underbart. 15 grader och sol varje dag!! Haha, inte blir det sämre av att vädret här hemma varit lika bra den här veckan! Lite väl mycket på lite för kort tid (tyckte min kropp) så feber (min typ av feber som bara känns som feber men inte visar sig på termometern), huvudvärk och illamående. Jaja, har tittat på hela första säsongen av Prison Break (grym serie, men varför måste de förstöra, precis som alla andra, just som jag tror att jag ska få som jag vill?!), legat på soffan halva dagarna, eftermiddagsfikat med lillasyster och pluggat så lite som möjligt (vilket betyder ingenting om man inte räknar igår). Idag har jag kompledigt halva dagen för UF-mässan, så det blir skola 13-16 idag, känner att det är lite lagom, haha. Tog en promenad med kameran igår (första gången jag använde den bara för att det är kul på evigheter!), våren är häääär!
 
Vår fina katt är en duktig modell, när hon känner för det. Hundra bilder, eller något sådant, och bara typ en där hon inte ser arg ut, springer för nära så att kameran inte kan fokusera, gömmer sig bakom en buske eller vänder sig bort...

Våren är hääär!