0 Läs mer >>

Såååå då var dagen här. Dagen jag har tränat för hela året. Lidingö tjejlopp, eller Rosabandetloppet som det heter nu. 10 kilometer Stockholmsterräng. Med backar som är bergväggar jämfört med Uppsalas slätter.

Ett helt team hade jag med, syster ville supporta eftersom det var hon som lurade dit mig, mamma var chaufför och pappa åkte med bara ändå han med (och snodde chaufförsplatsen...)

Målet var dels att springa hela loppet, alltså även upp för de där backarna, och dels att springa snabbare än förra gången. Sist tog det 1.09.58 (om jag minns rätt, hittar inte att jag skrivit ner det någonstans men det finns säkert i ett gammalt inlägg någonstans) och idag spurtade jag in på 1.01.53. Efter att jag sprungit varje meter av milen. Okej, jag gick två steg medan jag drack vatten efter halva vägen, men det räknas inte.

Sista kilometern är oförskämt lättsprungen, tänk om det gick så lätt hela loppet!

Nu är det bara att börja ladda och träna inför kortvasan i februari, även om syster min inte sprang idag tänker hon fortfarande genomföra tjejklassikern, så jag måste fortfarande följa med, och så springer hon nästa år istället. Då springer jag snabbare än idag. Under timmen ska jag. Men först kortvasan. Där körde jag på 3 timmar och 9 minuter sist. Det ska jag slå! Men först ska jag och min trötta kropp sova så att jag hänger med på laborationen och föreläsningen imorgon...

Rosabandetloppet

0 Läs mer >>

Idag är en bra dag. Punkt slut. Morgonföreläsning, rotmos och stekt lax till lunch (konstig kombination kanske, men gott var det vill jag lova), plugg och tvättstuga på eftermiddagen (det är vilda västern där förövrigt, ingen som respekterar bokningslistan så det var tre andra där under min tvättid...) och sen bästa avslutningen med Challenge på Campus1477 och västafrikansk dans på Uppsala DC. Bra dag som sagt!

Dun-dun-bah

0 Läs mer >>

Overhead-apparater är underskattade, bara så ni vet, och projektor-apparater är överskattade. Dagens föreläsare använde svarta tavlan och overhead och det var länge sen jag hängde med så bra på en föreläsning. Trots att föreläsningen var hela tre timmar (och efter lunch) istället för de två timmar före lunch vi är vana vid. Innan lunch hann vi med ett fallstart och att komplettera labrapporten vi lämnade in förra veckan. Det var slarvfel, vi tänkte rätt men skrev fel, så det gick snabbt att rätta och vi har redan fått det godkänt, så första labben är avklarad. Alltid lika skönt att få bocka av obligatoriska moment!

Efter skolan klämde jag in några timmar jobb på äldreboendet, jag menar vad gör man annars med en onsdagskväll?

Svarta tavlan

0 Läs mer >>

Jag skrev ett långt inlägg, så tröck jag på fel knapp så nu är det borta och jag orkar inte skriva om, så det blir en kortversion istället... Den här veckan har jag hunnit med att skriva och lämna in första labrapporten, men det kanske jag redan har skrivit... Hoppade in och jobbade kväll i tisdags och imorgon kör jag dag på jobbet, så får vi se om söndagen blir ledig (eller, jag menar heldag med skolböckerna...) eller om jag får jobba då också.

Efter mitt eget AFRO KD på Campus1477 idag - måste kanske göra min koreografi lite jobbigare?

Igår var jag och dansade västafrikansk dans igen för första gången på 4 år eller något sånt. Eller, jag har dansat enstaka gånger sen dess, men igår var jag på första klassen på en 12 veckor lång kurs. Med livetrummor. I Uppsala. Har tänkt att jag ska börja igen sen jag slutade, men helt enkelt skjutit på det av olika dumma anledningar. Nu var det dags iallafall, och oj vad det är roligt. Som jag har saknat djemberytmer och afrokicken! Bara grejen att dansa till livetrummor! Det var inte helt lätt att somna när jag väl kom hem, men det är sånt man får ta, och även om det inte kändes så jobbigt igår när vi dansade har jag nog lite träningsvärk idag ändå.

Nangalef

0 Läs mer >>

I lördags skulle jag ut till Örbyhus och hänga med Betty. Sen gick inte allt riktigt som det skulle, bara för att sådär. Först och främst var det banarbete, så tåget var ersatt med buss till Vattholma. Direktbuss, sådär så det bara är att sitta kvar till slutstation även om man inser innan man lämnat Uppsala att nyckeln sitter kvar i cykellåset. Nyckelringen med både cykelnyckel och hemnyckel... Hemskt dum grej att göra!

Japp, charmigaste bilden någonsin...

Som tur var satt nyckeln kvar i cykeln när jag kom tillbaks, så jag behöver inte betala för byte av alla lås till gemensamma utrymmen på huset och hann till och med till nästa buss till Vattholma. Sååå till slut kom jag ut till Örbyhus, med nyckel och blåbärskaka och alldeles för varma kläder (det var inte alls jeans och stickad tröja väder, jag bara tyckte att det skulle vara det). Precis vad jag behövde första lediga dagen på flera veckor - prata om högt och lågt, stekas i solen lite, busa med barn och fika gott (japp, trots att det var jag som bakade tänker jag hävda att det var gott).

Raw blåbärstårta - lite som cheesecake men ändå inte alls cheesecake

Igår var det jobb hela dagen, delad tur och totalt 10 timmar. Vanligtvis har jag inget emot att jobba, men just igår var det i stort sett bara jag som hade delegering och det kändes som att jag var mest ordinarie (det var en ordinarie personal, som har jobbat nästan lika länge som jag, men ändå) så det var lite rörigt. Alla fick sin medicin i tid, kom upp ur sängen som vanligt och fick frukost, lunch och middag, så allt rullade på, men ibland är det bara rörigt och igår var en sån dag. Sen blir det inte bättre av att de andra vikarierna var minst 10 år äldre än jag och tittade på mig (och pratade med mig) som att jag är den orutinerade timvikarien utan någon som helst koll... Idag spenderade jag 10 timmar i skolan, bara för att kompensera för allt plugg jag inte gjorde i helgen. Fallstart, labrapportsskrivande, laboration, föreläsning och ännu mer rapportskrivande... Nu är det bara att sova och ladda om för imorgon!

10 timmar om dagen...

0 Läs mer >>

Jag har hittat ett nytt favoritpass på gymmet. BodyCombat är beroendeframkallande, på riktigt. 55 minuter luftboxning och kickboxningssparkande och allmän slutkörd ingen av kropp och ändå står jag och ler som en idiot hela passet. Nästan, bortsett från när jag grimaserar och önskar att refrängen ska ta slut så vi får byta övning från runningman till jab-armbåge-dubbelknä, för att runningman (tror jag det heter) är så galet jobbigt så man vill inte vara med längre men man tar i lite till ändå. Typ så. Sen skadar det ju inte att instruktören gav mig beröm för mina slag och sidosparkar igår. LYCKA! (Japp, kunde inte låta bli att säga det...) Inte för att hon behöver smöra, jag kommer vara där varje vecka (så ofta det går) ändå. Igår fick vi "The hard facts" - att bara 20 procent av oss kommer vara kvar om några månader för att resten slutar pga det är för tufft. Good news, jag tycker om att träna när man vill lägga sig på golvet i en blöt pöl en stund när passet är klart. Så mig blir hon minsann inte av med så lätt!

Tänkte att jag behövde lite skojiga träningskläder till mina Afroklasser, därav de fantastiskt fina/fula tightsen...

80 - talet ringde ...

0 Läs mer >>

Varje dag tänker jag att jag ska skriva något här, men sen kommer något emellan och det blir inte av, men jag skrev ju för någon dag sen så det är lugnt. Bara det att det är två veckor sen den där dagen när jag skrev något. Vilken koll jag har... Jaja, här händer inte mycket nytt, jag pluggar, pluggar lite mer, tränar, sover och så passade jag på att jobba drygt 20 timmar i helgen. Man bara måste älska delade turer! Börjar bli några dagar sen jag hade ledigt sist, inte för att vi går så mycket i skolan (det är kanske 2, max 4 timmar om dagen) men det är undervisning varje dag och är jag inte i skolan är det bara att läsa. Sen har jag jobbat en del, så sist jag var ledig var 21 augusti. Gaaaah! Meeen, sen är jag kanske arbetsnarkoman och plugg fanatiker, med en släng av träningsberoende?

Såå pigg när klockan ringer vid 7 på helgen...

Idag har vi gjort vår första laboration för den här terminen, eller, första delen av tre av vår första lab. Idag var uppgiften att blanda 5 olika lösningar i ett rör, så ska vi rena lösningen imorgon och sen analysera en DNA-sekvens (som vi blandade i lösningen idag) för att leta efter mutationer. Lite spännande att se hur det går - om vi blandade rätt och får ut vår sekvens. Det var en droppe av varje lösning, så vi har inte så stora marginaler om något blev knas. Hahaha, sen var det en av mina kursare (som inte haft lab på många år) som blandade, jag fick nöja mig med att titta och heja på (och påminna om viktiga moment som att byta spets på pipetten...) så det blir dubbelt spännande...

Tataa-boxar, snurpar, snipar, lines, sines... Lite snurrigt just nu!

No rest for the wi...