0 Läs mer >>

Det första jag ser på morgonen och det sista jag ser på kvällen är kurslitteratur. The molecular biology of the cell (aka The Cell) närmare bestämt. Igår drog höstterminen igång, så nu är det bara att läsa dygnets alla timmar. Eller kanske inte riktigt, men jag har bestämt mig för att plugga ordentligt från start den här terminen, se till att faktiskt läsa litteraturen och hänga med på föreläsningarna. Inga mer precis-på-gränsen-tentor och okej-med-tveksamhet-blir-du-godkänd-duggor. Så nu byter jag jobb jobb jobb mot plugg plugg plugg. Och det känns faktiskt kul, jag läser The Cell hela dagarna för att det är intressant, inte för att det är något jag absolut måste (eller borde) göra. Lite träning (trots att jag dragit på mig en klassisk förskoleförkylning, eller om det är den ännu mer klassiska variant jag alltid åker på när jag jobbat klart, pluggat klart eller allmänt blir ledig...) mellan omgångarna så blir det perfekt!

Jag ser ut som en dränkt katt för att jag var just dränkt, typ. Det tokregnade hela dagen igår men inte satte jag på regnkläder för det när jag cyklade till gymmet...

Det första och sista ...

0 Läs mer >>

Jobba, träna, äta, sova, jobba, träna, äta, sova, jobba, träna... Inte nödvändigtvis i den ordningen, men det är ungefär det jag hinner med nu, och har hunnit med i sommar. På måndag börjar skolan, den här veckan har jag hittills jobbat två dagar på äldreboende och en på förskola, imorgon är det förskola igen, På fredag är det förskola och äldreboende och lördag och söndag är det äldreboende som gäller. Sen ledet jag Afro på gymmet imorgon också. Och så ska jag göra en helt ny koreografi till Afron nästa vecka. Så fullt ös medvetslös med andra ord!

En av mina lediga dagar förra veckan åkte jag ut till landet och hängde med mamma och lillasyster och bara njöt av att ta det lugnt, så lite vila och sommarchill har jag haft också. Vi pallade bland annat äpplen - kan man ens kalla det så när det är i skogen och inte egentligen på någons tomt? - för att göra äppelkaka. Så himla vilda och galna vi är... Har tänkt att jag ska skriva en hel massa mer, men jag kommer somna innan jag blir klar i så fall så jag gör inte det. En annan gång helt enkelt!

Kan man palla äpplen ...

0 Läs mer >>

Igår jobbade jag långt kvällspass, 12-21, och nu är jag någonstans mitt i ett nattpass, 21-07, bara sådär ändå. Vad hände där egentligen? Jo, en nattpersonal blev sjuk och eftersom vi inte fick tag i någon vikarie var någon av oss tre som jobbade kväll tvungen att stanna över natten också. Och eftersom jag ska på bröllop imorgon och därför inte börjar jobba 7 eller 7.30, som båda mina kollegor igår kväll, blev det helt enkelt jag som fick stanna. Av någon konstig anledning är jag inte trött än, men det kommer väl snart... Om inte annat kommer det ikväll när jag vill vara pigg och glad och fira med brudparet. Har räknat ut att jag hinner sova exakt 3 timmar, men det hänger ju på att jag lyckas somna förstås...

Queen of maratonjobb

0 Läs mer >>

I morse började jag med en löptur 05.15 (japp, precis så, klockan ringde 05.00, jag är knäpp) innan det var dags för jobb 7-12. Riktigt lugn dag, med gott om tid att vila ryggen och spela fiol. Kanske till och med njuta lite av solen. Men sen kom jag till jobbet och fick ett extrapass, idag, 12-21.15. Så det blev inte sådär lugnt som jag hade tänkt utan 13 timmar och 45 minuter jobb. Sista dagen i mitt jobbmaraton (9 dagar i streck) blev helt enkelt en maratondag, varför sluta med en kortdag? Imorgon däremot, då ska jag vara ledig. Helt ledig, hela dagen. Nästan, jag leder Afro KD på gymmet imorgon kväll, men resten av dagen ska jag bara ta det lugnt.

Jag ska bara vara led...

0 Läs mer >>

Jag har jobbmaraton just nu. Förra veckan var en lugn vecka, ungefär 5 timmar om dagen tisdag-fredag, enligt schemat. Men så blev det inte riktigt. 4 timmar extra i tisdags och 3 timmar extra i fredags. Sen blev jag inringd 06.40 för att jobba dag i lördags, och så fick jag ett kvällsmat igår när jag ändå var igång. Den här veckan har jag pass alla dagar utom torsdag och lördag, så när jag får ledigt på torsdag har jag jobbat 8 dagar i rad. Woop woop! Passet i lördags var stressigt, men om vi bortser från det är det kul att jobba, så lite extrapass gör mig inget.

Ryggen tycker inte riktigt om mig just nu, men jag hoppas på att lite träning är vad som behövs. Ofta blir det bättre när jag tränar ordentligt, så länge jag tränar rätt saker. Löprundor på morgonen är en typisk bra sak till exempel...

Vad kallar man någon ...