0 Läs mer >>

Så har det gått en vecka igen och ändå tror jag att jag uppdaterade "typ igår"... Well, skola, jobb, träning, skola, träning. Och så går det runt några varv till. Vi började med embryologi i torsdags och det är sjuttielva begrepp och veckningar och signaler och organ som ska bildas och det är intressant och kul, men en aning förvirrande såhär i början...

Sådär lagom pigg, på morgonföreläsningen i torsdags eller något sånt...

Tog en ledig helg och åkte ut till familjen på landet en stund. Så skönt med natur utanför dörren och lite sol och frisk luft! Vi satte reflexstolpar längs vägen och bytte till vinterdäck, tydligen ska det bli minusgrader och risk för snö i veckan... Kan jag få önska mycket snö i vinter? Eller kanske bara tillräckligt mycket snö för att kunna åka skidor?

Winter is coming

0 Läs mer >>

Förra veckan skrev jag ett inlägg, på datorn, och skulle bara lägga till en bild med mobilen innan jag la upp det, men det gick inte, så det inlägget ligger fortfarande som utkast. Jag bara glömde det där. Hursomhelst har jag varit hos sjukgymnasten. Min rygg som gör ont har inte alls något med nerver att göra, som sjukgymnasten i våras sa, det är ett ligament som gör ont. Så jag ska sitta bättre så ska det inte vara några problem. Så ska jag ha en hårt rullad handduk i svanken när jag sitter, så att jag håller kvar svanken även när jag inte orkar göra det med musklerna. Justja, så ska jag spänna mina inre magmuskler hela tiden. Magrutor here I come!

Idag kom duggaresultatet och jag är GODKÄND! Det känns som att det kan ha varit lite på gränsen, så jag har en del kvar att lära mig om gener och DNA och cellsignalering, och nu börjar vi med embryologi så det är plugg, plugg och ännu mer plugg just nu. Imorgon är det en månad till tentan, så det är mycket vi ska hinna gå igenom på kort tid... Men först ett ordentligt träningspass och sen hem och sova!

Sista månaden

0 Läs mer >>

Det är lite spännande hur mycket jag behöver träningen för att fungera. Så fort jag inte tränar ordentligt (och det räcker med några dagar) ballar min rygg ur och sätter sig på tvären så att jag varken kan sitta, stå eller ligga utan att det gör ont. Sen har jag inte kunnat sova på något annat sätt än på mage, med en varm vetekudde på ryggen, hur som helst senaste veckorna, men ändå. Sen blir jag trött och omotiverad och allmänt opepp på det mesta om det går lite mer än några dagar utan ett ordentligt pass. Ett sånt där blodet pumpar, endorfinerna sprutar och musklerna skriker. Såna pass ❤ Efter duggan förra tisdagen blev jag förkyld med ont i halsen, så då vågade jag inte träna, och det känns att det var ett tag sen. Tur att det finns BodyPump på måndagskvällar!

Ja, jag har svart skräp på kameran...

Lite lagom beroend...

0 Läs mer >>

60 dagar utan socker!! Woop woop! Två månader sen jag åt mjölk eller mjöl eller socker. Kanske en månad sen det blev förhållandevis lätt.

Justja, sen har min rygg fått för sig att den ska göra ont igen. Riktigt ont. Sådär så det är svårt att sitta still och plugga. Jag kanske skrev det igår förresten. Men det är inte bättre idag så jag tjatar lite till. Såhär illa var det länge sen det var. Det brukar gå bra så länge jag håller igång och tränar men just nu verkar inte det heller hjälpa. Kanske får ta tag i promenaderna igen, eller morgonjogga, och se om det är det som är felet...

Två hela månader

1 Läs mer >>

Uppsala är en tråkig stad att springa i. Bara så ni vet. Det är platt och platt och ännu mera platt. Jag kom på det när jag sprang Uppsala studentlopp idag, 10 km, och jag är hemskt dålig på att springa när det är platt. Kanske just för att det är tråkigt, kanske för att det är lättare att motivera sig att ta i när det händer något, kanske för att jag helt enkelt är starkare uppför och nerför än när det är platt. Oavsett varför så var det lättare att ta i ordentligt på Lidingö för två veckor sen än det var idag. Sen gick det tre minuter snabbare (nästan) idag, men det kändes som att det gick långsammare. Målet var att springa under timmen men när jag startade kändes det som att det skulle vara helt omöjligt idag. Sen att hela startfältet sprang ifrån mig utan problem gjorde inte att det kändes lättare, men när första (och enda) backen kom efter halva banan kom jag igång och kunde trycka på bättre, och till och med springa om några. Och vet ni, jag kom i mål på 59 minuter och 3 sekunder. Under timmen!! Så lite vinst även om jag var långt efter de flesta.

I mål och nöjd, och då hade jag inte ens kollat min tid än!

Resten av dagen har jag suttit i eller legat på sängen och pluggat. Jag tror att lite har fastnat iallafall, men det blir en heldag igen imorgon. Vet inte riktigt hur min rygg ska klara det, den har gjort ovanligt ont idag, men jag får väl kanske varva med promenader eller något sånt så löser det sig nog... Har försökt med värmekudde idag, och med att växla mellan att sitta och stå och ligga, men inget har riktigt hjälpt. Jaja, sova lite så jag lär mig något imorgon också kanske.

57 sekunder

1 Läs mer >>

Torsdag betyder PU, vilket några gånger varje termin betyder vårdcentral. Idag var en sån torsdag. Sista gången (förhoppningsvis) på den här vårdcentralen, om allt går som det ska får vi byta till nästa gång. Hursomhaver började dagen med att vi samlades i fikarummet (surprise, vi sitter där många timmar varje gång vi är där...) för att gå igenom hur dagen skulle se ut. Plötsligt slänger läkaren (vår handledare) ur sig "Men sitter ni högre än mig?" och studerar våra stolar (som är precis lika som hennes) "Det ser iallafall ut som att du gör det Alice. Men du är ju stor..." Asså va?! Så säger man inte! Du är ju stor... Drottning av osmidiga kommentarer! Jag har hela tiden försökt hålla inställningen att det inte är så dåligt på vårdcentralen, att vi faktiskt lär oss något, att vi får ut något av de här dagarna, men nu har hon fått sina chanser. Bara hålla alla tummar och tår att vi hamnar på bra vårdcentraler, i bra grupper (vår grupp kommer delas upp, så fyller vi platser där studenter tagit uppehåll) och inte har missat för mycket än...

Duggapluggat och dansat har jag också gjort idag. Hade egentligen behövt plugga lite mer idag, men sova är också bra tänker jag så nu ska jag försöka med det senare så får jag plugga mer imorgon...

Du är ju stor