0 Läs mer >>

Den här veckan ska vi träna anamnes, status och diktering på patienter som är inlagda och det blir alltid lite konstlat när man frågar någon som varit inlagd en vecka "hur kommer det sig att du är här?" men det är grymt bra träning. När vi dikterar skriver en medicinsk sekreterare ut diktatet i ett worddokument och kommenterar hur vi skött oss. Meen så idag när det var min tur att ta hand om en patient kom läkaren med en fin "hur skulle det kännas att vara AT-läkare på riktigt idag?" och så fick jag göra ett tvättäkta inskrivningssamtal fast med lite mer undersökningar eftersom poängen fortfarande var att jag skulle lära mig alla standardundersökningar. So far so good för så långt var det precis som med alla patienter vi träffar den här veckan, men sen fick jag diktera till den faktiska journalen. En anteckning som kommer stå där forever and always. När jag dikterade igår var det en halvtimmes prestationsångest för 5 minuter diktat. Idag låg prestationsångesten på en helt ny nivå! Men enda sättet att lära sig är att göra såatteh.

Hej verkligheten

1 Läs mer >>

Jag är godkänd, jag är godkänd, jag är godkänd! JAG ÄR GODKÄND! Vilket betyder att jag får gå termin 5 och kan njuta av att vara på klinik och känna att jag inte kan något. Prata med patienter och missa de viktiga frågorna, öva status och blanda ihop det så att bara hälften blir gjort och sitta en timme och spela in för att få ihop ett fem minuter långt diktat. Och kanske, kanske, sova lite bättre.

Oförskämt bra

0 Läs mer >>

Jag har tänkt skriva något i en vecka men alltid skjutit upp det i väntan på något att skriva. I måndags började vårterminen och jag startade termin 5, eller skulle ha startat termin 5 om jag haft godkänt på alla tentor so far. Skrev en omtenta för en vecka sen och eftersom de är långsamma på att rätta får jag inte resultatet förrän om några veckor, och innan jag har fått godkänt på tentan blir jag inte registrerad på termin 5... Så för nu är jag med på all undervisning men får ingen information såatteh, det är lite småspännande att plugga just nu.

Klin och allt det där

0 Läs mer >>

Man vill inte träffa mig i tvättstugan, åtminstone inte en söndagskväll när man är där på MIN tvättid. Förstår inte att jag alltid lyckas boka efter samma granne, som alltid är där och viker ihop sin tvätt 10 minuter in i min tid (inte för att han egentligen är i vägen för mig) och ju därför aldrig hinner städa eller rensa filter i torkskåp eller sådär. Och idag var det alltså ytterligare en inkräktare, men han hävdade bestämt att han bokat halva tvättstugan, tills han gick ut och kollade och insåg att han bokat imorgon och inte idag, men då hade han ju redan startat sina maskiner så det var ju inte mycket att göra då. Tänker att han får städa ikväll xD 

Hahaha, lite kort tålamod kanske? Skyller på att det är terminsstart imorgon och jag inte är helt säker på att jag blev godkänd på tentan i torsdags, som måste bli godkänd om jag ska få läsa termin 5 nu i vår. Får dessutom inte veta förrän om en månad om jag är godkänd eller inte så jag kommer vara sådär lagom rolig ett tag... Något betydligt roligare är att min kära syster har skaffat kort på mitt gym och lät mig vara med på hennes bålmördarpass idag. Erkänner mig besegrad både i att hoppa upp på box med fötterna medan man står i planka och att stå skottkärra, hon är råstark!

Det är MIN tid och in...

1 Läs mer >>

Har nog aldrig tentapluggat så länge inför en tenta som inför tentan jag skrev igår och ändå har jag nog aldrig känt mig osäkrare inför en tenta. Inte ens inför tentan idag, där jag hade pluggat två eller tre timmar igår som enda tentaplugg kände jag mig lila osäker.  Men det kan ju förstås ha något att göra med att jag inte får gå termin 5 om jag inte blir godkänd på tentan jag skrev igår...

Eftersom vi skrivit vår sista preklin tenta idag var det avslutningssittning och firande, oavsett om tentorna är godkända eller inte och oavsett om jag får gå termin 5 i vår eller inte. Orimligt kallt på Östgöta nation, och helt okej mat, och jag hade trevliga kursare att sitta med så en bra kväll blev det. Bortsett från att jag höll på att bli påcyklad av en idiot utan bromsar på vägen hem då kanske. Nu sova och sen ska jag njuta hela helgen av att inte behöva plugga!

Tack och hej leverpas...

0 Läs mer >>

Jag var helt säker på att det var tisdag idag. Hela dagen har jag varit helt säker på att det är tisdag. Så kom jag till gymmet och instruktören sa att det är onsdag. Hur gick det till egentligen? Jag försöker skylla på att jag jobbade nyårsnatten och därför är lite dagvill, men jag hade koll på att det var tisdag igår tror jag så det var nog bara hjärnsläpp imorse helt enkelt...

Jobba nyårsnatten var lite spännande med alla spontanraketer innan midnatt, när det bara smällde någon gång ibland fick jag lite panik varje gång och försökte komma på vem som kunde ha ramlat tills jag kom på att det var en raket, igen. Trodde aldrig jag skulle säga det, men jag gillar att jobba natt. Nog för att man mår som man gör om man försöker sova bara några timmar, men ändå. Kan ju också bero på att jag har väldigt fina kollegor på natten.

Lite lost