0 Läs mer >>
När jag letade lägenhet kom jag hela tiden tillbaks till nyproducerade lägenheter i Rosendal med skyhögt i tak och sovloft (med inte särskilt högt i tak). Sen blev det ju inte en sån lägenhet men jag kan ju ha ett sovloft för det. Vet inte varför jag är så förtjust i sovloft men har alltid tyckt att det är mysigt. Igår åkte jag till IKEA och köpte byråar och sen till Byggmax för att köpa reglar till en ställning att lägga sängen på. Sen ut till landet för att såga till reglerna i rätt längd innan jag lastade av allt i lägenheten. Alla kartonger med byrådelar vägde tillsammans 122 kg så jag fick mig ett ordentligt helkroppspass när jag släpade upp dem för trapporna här (för att inte tala om själva ihopbyggandet av byråerna). När jag skulle skruva ihop ställningen till sängen insåg jag att kortsidorna var för långa så istället för att bygga färdigt igår fick jag cykla ut till landet idag för att såga av de detsamma 9 cm jag mätt fel igår. Och bara sådär ändå var dagens träning också fixad! Nu är det där loftet äntligen färdigt, trots en sned och vind ställning och lite svordomar över golvlister, men det återstår att se om det håller eller om ställningen kollapsar så fort jag klättrar upp i sängen ikväll. 

122 kg byrå och 4 ...

0 Läs mer >>
Klockan är 21 och det är fortfarande 28 grader ute. Lite förvirrande att vi har samma väder som jag vanligtvis bara har när jag är på Fuerteventura här i Sverige den här sommaren, men som tur är håller sig min avdelning på Akademiska på en rimlig temperatur och lägenheten är på gränsen till kall trots värmen utanför. Iallafall fram till 16 när solen börjar gassa på fönstren.
Körde ett benpass på kvällen, i utegymmet, som en kompromiss för att slippa cykla in till stan och träna kickboxning. Kanske inte lika hårt men betydligt mer frisk luft och sol.

Medelhavet?

1 Läs mer >>
Ledig torsdag är förvirrande så min tidsuppfattning den här sommaren är körd. Av någon anledning har min hjärna bestämt att man är ledig på onsdagen om man är ledig mitt i veckan och därför är jag övertygad om att det är onsdag idag. Eller igår om nu klockan hinner passera midnatt. Hursomhelst har jag haft en maxad ledig dag med vattenkrig, stortåätning, sugrör, kladdkaka, fantastiska Betty, tre fina pojkar och ett och ett annat bus. ♡


Wonder woman

0 Läs mer >>
Lillördag och ledigt mitt i veckan så min hjärna är lite förvirrad. Slängde ur mig "trevlig helg" till kassören på Studentbokhandeln på vägen hem innan jag insåg att det var onsdag eftermiddag och inget annat. Bokaffärer är ett av få ställen jag kan gå bananas för övrigt. Shoppa är inte min grej men bokaffärer är hopplösa och jag kan inte gå in i en utan att handla lite mer än jag tänkt. Hursomhelst tar jag helg nu eftersom jag jobbar 6 dagar av 7 och bara har ledigt torsdag. 

Hello brains

0 Läs mer >>
Bortsett från att Sveriges herrlandslag har spelat sin första VM-kvartsfinal på 24 år idag råkar det också vara min födelsedag. Familjen var här på middag, efter att herrarna förlorat och Sverige åkt ur VM, och jag bjöd på pasta pesto och blåbärsbrownies i tårtform. Lite mysigt med hela familjen samlad, det händer inte sådär jätteofta längre, bortsett från när någon fyller år, så det är lite kaos och samtalet hoppar fram och tillbaks mellan en sådär 10 olika parallella ämnen som på något sätt startar och slutat omlott.

Idag har Klas namn...

0 Läs mer >>
Igår var min mormor och hennes mamma, eller mormor i plural som mamma så fint kallade dem idag, på inflyttningsmiddag för att inspektera min lägenhet. Lite imponerad av att de utan problem knatade upp och ner för trapporna, även om mormor är "rena ungdomen" runt 70 är mormor Ingrid 90 även om hon inte är gammal förstås. Jag fick en orkidé av dem som jag verkligen ska försöka att inte ta död på men mitt track record är inte sådär jättebra när det kommer till växter som blommar... Mormor hade med sig delar av sin receptsamling eftersom de "ändå bara står där". En bok med massor av mat- och efterrättspajer och en samling av recepthäften från 1997-2005. Jag har sagt att jag vill ha recept och så kommer hon med så många att det kommer ta hela sommaren att gå igenom dem! ♡ Mina mormorar är fantastiska och ibland känns det som att de här gjort precis allt. Det var full fart och det känns som att vi pratade i min på varandra mest hela tiden. Allt de här hunnit med att göra! 

Jag kunde inte hålla mig längre så idag var jag ut och sprang igen för första gången på evigheter. Det var inte långt, kan inte påstå att det var särskilt skönt men jag sprang. Och foten gjorde inte sådär särskilt ont så det är ett steg i rätt riktning vill jag påstå. 

Mormor i plural

0 Läs mer >>
Har varit hos sjukgymnasten med min krångliga fot idag eftersom den inte blir bättre trots att jag slutat springa och i stort sett inte gör utfall längre (vilket var sjukgymnastens order i höstas). Idag låter det som att det är någon form av inklämning snarare än ett trasigt ledband, vet inte om jag tror på det men jag fick iallafall övningar att göra så jag ska ge det en chans tänker jag. Hoppas att han har rätt och att det blir bättre, jag fick tillåtelse att springa igen så det vore fint om det slutar göra ont (och det inte är ledbandet så att jag förstör det ordentligt). Nej, jag ska inte springa idag, men om inte alltför länge kanske jag kan våga.
Egengjord pesto är min nya favoritmat alla kategorier och till och med jag kan laga det.

Broccoliröra

0 Läs mer >>
Ledig måndag och finbesök av Betty, kan det bli mycket bättre? Nog för att blåbärsbrownies och glass inte är världshistoriens bästa lunch men det är lite så vi jobbar ❤ 
Har tänkt att jag ska lära mig laga mat och baka den här sommaren så jag tänkte försöka ta mig igenom några av recepten i de här böckerna. Kanske framförallt brödboken. Nog för att jag har saknat att kunna göra paj och lasagne och potatisgratäng och kladdkaka ich bullar men framförallt har jag saknat att kunna baka bröd. Eller att kunna äta en hembakad smörgås till frukost.

Lyxfika