0 Läs mer >>
Det finns bra tonarter och så finns det dåliga. En av låtarna vi spelade på bandkvällen idag gick i en sån där dålig. Hemskt illa lät mitt intro, men sen hittade fingrarna rätt på fiolhalsen och det blev ordning och reda. Nästa iallafall, mamma såg hemskt bekymrad ut hela låten, ansiktet var helt ihopskrynklat av missnöje. Jaja, sånt händer. Risken minskar förstås om man övar ordentligt, och inte bara nån gång i veckan... Har en fullspäckad helg framför mig, så nu är det horisontellt läge och dejt med kudden som gäller. Gonatt!!

(tänkte bjuda på en egobild, men det ville tydligen inte den här appen gå med på... )

Nov. 29, 2013

0 Läs mer >>
SACO-mässa i Stockholm och plötsligt vet jag vad jag ska göra efter studenten. Eller inte. Men jag har en idé om vad jag kanske vill göra. Måste kolla om det går också. Och hur, var och när. Kan vi inte bara snabbspola till juni? Eller, kanske inte ändå. Vill uppleva hela UF-året, ser fram emot en mysig jul, längtar lite till första veckan i februari när jag åker till Barcelona med skolan. Okej, vi hoppar det där med snabbspolning. Det är bara att göra skolarbetet, klara av kurserna och lämna in så fantastiskt bra skolarbeten som möjligt (är lite sugen på att plugga till arkitekt och då behövs hööööga betyg). Som en av talarna på mässan på mässan sa, det är sista månaderna kvar nu, slutspurten av studenten.

Slutspurt, men sen...

0 Läs mer >>
Jo, jag vet, jag tjatar. Men JAG BARA ÄLSKAR MITT BAND!! Just nu allmänt ogillar jag allt (nästan, UF borträknat) vad vad skola heter och är allmänt opepp, men det räcker att jag sätter mig i bilen för att åka på extrainsatt bandrep för att jag ska glömma hur opepp jag är. Man kan helt enkelt inte låta bli att bli peppad och allmänt uppåt av gänget! Sen att jag borde ha lagt de 3-4 timmar som gick åt till bandet på skolan istället, det tänker jag inte bry mig om idag. Det är ett problem jag kan deala med imorgon. Nu ska jag försöka sova i tid för en gångs skull, för imorgon är det SACO-mässa i huvudstaden. Vi ska inspireras till att göra något av våra liv (eller kanske främst vad vi ska göra med våra liv) efter studenten. Just nu tror jag att jag och Betty löste det för flera månader. Eller att jag och världens bästa ungdomsledare löste det igår. Fast i så fall har jag två planer, som inte riktigt går att köra samtidigt. Och min plan att volontärarbeta går inte riktigt att få in i någon av dem. Så det är kanske tur att jag ska på mässa imorgon. På seminarieschemat står allt från just volontärarbete till "Vad gör en jurist" och "Vill du bli arkitekt". 

Förlåt men jag bar...

0 Läs mer >>
Idag har det varit kul att plugga. Inte bara som jag intalat mig utan på riktigt. Har kommit framåt med hemsidan, vilket är väldigt skönt eftersom det känns som jag förstår hur man ska göra för att få fram de funktioner man vill ha, och till och med blivit taggad på att skriva biologirapporten. Vääldigt skönt! Sprang av mig lite stress mellan lektionerna och egentidsplugget, och sen var det bowling (måste passa på och skryta med att jag vann på min bana!! ;P hahaha) med underbaraste ungdomsgruppen i kyrkan, så just nu är det på topp! Så härligt att komma till lugn och ro (på stressnivån, eller vad man ska säga) mitt i allt kaos skola och annat skapar i huvudet. Det blir alltid mycket lättare när man pratat av sig eller bara lyssnat på andra en stund. När man inser att det alltid finns något på andra sidan monsteruppgiften.

Bowling

0 Läs mer >>
Har varit en låång skoldagsmåndag med ovanligt härligt/jobbigt spinningpass som start och en riktigt bra repa som avslutning. Skulle som vanligt toppa det med att hämta lillebror och hans träningskamrater, men lagom när jag tagit mig till andra sidan stan, parkerat och ställt in mig på att vänta en knapp halvtimme insåg jag att jag fått sms. Av lillebror. Som sa att han inte behövde skjuts, en förälder till en träningskamrat skulle hämta. Hade alltså kunnat åka raka vägen hem efter repet och varit hemma en dryg timme tidigare... Måste påpeka det för honom imorgon. Det hade inte varit något problem att vänta och skjutsa hem dem, men att köra genom hela stan och sen hem igen helt i onödan är irriterande både för att jag är trött och för att det inte direkt miljömässigt hållbart.

Privatchaufför åt ...

0 Läs mer >>
Har gjort ett tappert försök att komma igenom mitt berg av plugg idag, och det går frammåt måste jag ändå säga. Kändes helt hopplöst, men när jag tänker efter har jag faktiskt kommit igång ordentligt med fysiken, gjort så mycket jag kan i nuläget på biologin och gjort svenskan så klar att den går att lämna in (men ändå ska slipas till lite innan jag faktiskt lämnar in den, det är ju inte deadline förrän på fredag). Just nu sitter jag och knåpar på en fotobok, helt orelaterat till skolan. Kände att jag är värd det efter pluggspurten jag gjort nu ikväll. Har snart haft min alldeles egna kamera i ett år, och även om det många gånger är så att jag tycker att bilderna blir asbra när jag är ute och fotar, bara för att inse att de var suddiga (allihop!!) när jag kommer in, så har jag några jag blivit nöjd med under året. Vore kul att göra ett album med de allra bästa, så nu försöker jag välja ut vilka som ska få vara med. Borde egentligen ta och gå och lägga mig så det inte blir som igår och jag inte somnar före 2 inatt, men jag ska bara... 

Hopplöst

0 Läs mer >>
Har försökt plugga biologi och fysik hela dagen idag, men det bara går inte!! Tog några raster för att hjälpa till med att plocka fram och städa undan på årsmöte för Supporterklubben (som stödjer Börje Sportklubb om jag inte har helt fel), och det blev lite lättare att plugga en intensiv halvtimme innan det var dags att plocka undan och tiden mellan undanplock och kvällsmat, men det går ändå väldigt trögt. Har givit upp för dagen, men imorgon blir det plugg igen. Vi har någon form av common shut down, alla är sjukt opepp på skolan, ingen bryr sig riktigt om att plugga och vi drar alla ner varandra. Egentligen bryr jag mig om resultaten, men jag tar helt enkelt inte tag i att utföra arbetet som leder fram till det där eftersökta resultatet. Gah!! Det är ju bara 4 veckor kvar till jullovet (vilket betyder 3 veckor kvar på psykologin, religionen och fysiken) och sen är det bara en termin kvar med plugg. Pepp, pepp, pepp, heja, heja!! Nu kvälls-TV, glassmys och familjehäng i soffan!! 

Opepp...

0 Läs mer >>
En extremt entusiastisk och träningssugen instruktör är bland det bästa som finns när man går på pass på gymmet. Just på fredagmornar är det just en sådan instruktör som har 45 minuter spinning, och jag vågade mig dit imorse. Haha, hur hon orkar vara så peppande i alla de 45 minuterna och samtidigt köra minst lika hårt själv förstår jag inte riktigt, men jag älskar det. Det är helt omöjligt att inte köra fullt ös hela passet, trots att man är helt slut innan man tagit sig genom halva. Om man ens försöker slöa sig igenom en tuff sprint eller en mördarbacke dröjer det inte länge innan hon hojtar något om att det inte tolereras om man fegar ur, och att man ska fortsätta kämpa. På ett väldigt peppande sätt. Kan inte ens bli irriterad på hur oberörd hon låter av att anstränga sig! Blir till att boka nästa fredag också på en gång, imorse var det fullt och man vill ju inte missa veckans effektivaste och roligaste träningspass!

Freaky friday

0 Läs mer >>
Har en fikadejt med finaste Antonia (typ ett år sen vi sågs, om man nu inte räknar in de konfaträffar vi träffats och konstaterat att det var sjukt galet länge sen innan vi inser att vi har en grupp som väntar på oss) om en timme, kan inte tiden bara gå lite snabbare?! Eftersom det var evigheter och åter evigheter sen sist har det hänt så himla mycket som vi inte uppdaterat oss om, vi har studenten som snart stirrar oss i ögonen (Gah!!) och vi brukar ha ton av saker att prata om även när vi ses typ varje vecka. Ska bli kul, trevligt, välbehövligt, knasigt, intressant, mysigt....
 
Så plugga är inte direkt lockande just nu, om man säger så. Har trots det förberett ett svenskaseminarium och skrivit ihop ett meddelande vi ska skicka från UF-företaget till en kontakt som kan tipsa om hur och var vi ska bygga vår hemsida. Jag skulle formulera det lite bra, men jag vet inte riktigt hur jag lyckades. Tur vi är två så vi kan korrekturläsa! 
 
Har galen träningsvärk idag, var på Corepass igår. Det kändes inte som att det tog så mycket när jag var där, men nu känns det hur mycket mina stackars bortglömda muskler arbetade igår. Vanligtvis är det ju lite isolerat till specifika muskler, typ bara i benen eller liknande, men nu känner jag av benen, armarna, mage/rygg och nacke. Nice!! Gäller bara att gå på några till pass så man får in en vana och kanske kan underhålla den styrka man snart kan lyckas bygga upp!

Update

0 Läs mer >>
Det här med att bygga en hemsida är en hel djungel. Ja, jag är praktiskt taget helt oteknisk, men så fort jag tror att jag kanske börjar förstå hittar jag något nytt problem, som uppstått av att jag inte förstår. Gah!! Först måste man skaffa domän och webbhotell, sen måste man ladda upp filer på rätt ställe, leta upp en massa uppgifter i avlägsna hörn av webbhotellet, vara inne på rätt del av webbhotellet för att hitta rätt uppgifter, peka om sidor åt höger och vänster men alltid åt rätt håll och så vidare. Har inte ens hunnit börja bygga på hemsidan eller ens lyckats installera programmet vi ska bygga den i, men redan har så många problem uppstått att jag undrar hur smart jag var som bestämde att det där med att bygga en hemsida var en himla bra idé. Fast å andra sidan har jag ju lärt mig allt det där som krånglat hittills (nästan iallafall) och ju fler gånger jag måste hitta det där avlägsnaste av de avlägsna hörnen, desto lättare blir det nästa gång, så kanske är det möjligt att lyckas ändå. Hoppas jag kan få fram mallarna innan vi kör nästa företagsmöte. Har jag sagt att vi är två nu, förresten? Jag tror jag sagt det, men i annat fall, vi har blivit två i företaget, istället för bara jag, så det blir lite effektivare arbete och lite mer idéer, kreativitet, ambitioner, kunskap och sällskap. 

Hemsidedjungeln

0 Läs mer >>
Tog bilen, lastade in småsykonen (och mina trasiga kängor) och drog till Thuns. Jag hade mina kängor att reklamera systra min behövde en ny skolväska och lillebror behövde vinterskor, men duktig som jag är svängde jag av för tidigt och åt fel håll (hur lyckas jag?!) så vi hann se lite mer av världen innan vi kom fram. Att lämna tillbaks skorna var inga problem och lillebror hittade skor, men någon väska hittade vi inte. Blev ett par tjocktröjor åt mig och några tshirts åt lillasyster istället. Och lite julklappsplanering. Måste ju passa på när vi var helt utan föräldrar, tillsammans någonstans. Nog för att Hallstaviksvägen är sjuuukt tråkig, men med två småsyskon i bilen blir det mycket roligare!

Har spenderat resten av dagen (nästan iallafall) i TV-soffan med lillebror. Först Prison break, nu Svensk humor och snart Downton Abbey. Love it!!

Syskonhäng

0 Läs mer >>
Så trött som jag varit idag och igår har jag nog aldrig varit. Varje lektion och varje bilresa har varit en ständig kamp mot sömnen. Och ändå är jag inte trött nu. Ibland undrar man ju. Hade feber igår kväll men körde fullt ut på Roundabout-passet ändå, och trots det hade jag ingen feber imorse. Tror att det kanske är så att jag sovit lite dåligt, stressat lite mycket och allmänt behöver lite vila. Typ en helg. Väldigt lägligt att det är fredagkväll därför.
 
Missade både Downton Abbey och True Blood förra helgen, men nu har jag tittat igen de missade avsnitten, så ikväll är det bara att se nästa True Blood. Jag vet inte riktigt om jag förstår var de är påväg med den serien, trots att jag läst böckerna (eller kanske just därför) och dessutom redan sett serien en gång. Jaja, kanske att det blir klarare ikväll, men vampyrernas "Authority" har någon form av dold agenda (som dessutom varierar från vampyr till vampyr) som jag bara inte kan komma på vad det är. 

Äntligen helg

1 Läs mer >>
Har träffat Moa idag, för första gången på jag vet inte hur länge. Känns som att det var evigheter sen, men med tanke på att hon flyttat till andra sidan landet finns väl kanske en förklaring. Vi hann runt till fler caféer innan vi hittade en plats, men under tiden hann vi prata en hel massa. Om allt och inget, skolan, livet efter studenten. Hur alla omkring oss blir vuxna. Vi också kanske. En hel massa UF prat blev det också. Det går liksom inte att komma ifrån just nu. Ibland är det så skönt att bara sitta ner, ta en fika och prata. Utan några som helst krav. Det var precis vad jag behövde idag. 

Catch up-fika

0 Läs mer >>
Natten till idag, 23.45, klev jag ur den affärsplansbubbla jag levt i de senaste dagarna. På 1,5 vecka har jag gjort ett arbete jag borde ha spenderat 1,5 månad på. Det syns på resultatet. Är iallafall klar, hann lämna in den till tävlingen och kan nu bara vänta till julavslutningen för att se hur det går. Imorgon startar arbetet med att bygga hemsidan, ju snyggare, enklare och tydligare desto bättre. Förhoppningsvis förstår jag hur mitt sitebuilder-program funkar, så är det snart publicering!

Affärsplansbubbla

1 Läs mer >>
Jag har en rådgivare till mitt UF-företag!! Så himla skönt! Det här kommer bli så kul! Och att mina lärare är sjukt peppande och drivande gör det ännu mer kul! Fick numret till en av skolans tidigare UF-företagare idag, min lärare bestämde sig för att det var en bra idé, och jag tror honom men är lite rädd för vad jag ska säga. Vet egentligen att han inte bits (och dessutom är det hemskt svårt att bitas över telefon) men ändå. Vill bara vara klar med hemsidan så jag kan publicera den. Typ nu. Bara så svårt att göra allt i rätt ordning. Jag måste göra klart hemsidan, fixa domän att publicera den på, få registrerade fotografer och annonser om fotouppdrag. Hemsidan blir inte klar utan domänen, men det känns surt att betala för en domän mycket längre än man använder den, så hemsidan måste vara så gott som klar innan jag fixar domän. Sen kan det bli svårt att få registrerade fotografer utan att ha uppdragsannonser, men utan fotografer blir det svårt med uppdragsannonserna... Gah! Jobba, jobba, jobba!

Jobba, jobba, jobba!

0 Läs mer >>
Vi har gått igenom vilka examinerande deadlines/prov vi har fram till jullovet, det kommer bli 7 produktiva veckor. Minst två examinerande deadlines/prov varje vecka (utom v. 48) och sen betydligt fler v. 49, 50 och 51. Tur att vi har 48 att jobba undan några av uppgifterna som ska in 49-51. Vi kommer åtminstone inte rulla tummarna och fundera på vad vi ska göra med vår tid!

Underbaraste HiHats ("mitt" husband) har hjälpt mig prioritera lite, har nu tillåtelse att missa kyrkans styrelsemöte och fått ett typ accepterande av att jag inte kommer vara med på konfaövernattningen i jul. Lite trist att jag inte kan vara där, men jag har inte fått tag på någon sån där tidvändare Hermione har än, så jag har fortfarande ingen möjlighet att vara på flera platser samtidigt...

För lite tid, som ...