0 Läs mer >>

"Köttbullar med lingon, pannbiff med lök", "ettan spelar ett, två, tre, tvåan spelar två, tre, E", "tant ruts telefonnummer- 10120", ner-båge-fram-tillbaks-upp-upp-ner-båge-fram-tillbaks-upp-upp", "jag kan spela på fiol, se så fint det låter", "jag går upp för trappan, åker ner för räcket, jag får ej för mamma, men det gör detsamma", "apelsin", "tomat", "köp varm korv", "jag är glad".

Jag kan flera andra också, men det kanske är dags att sluta där. Vad jag just har rabblat upp är fullständig nonsens för de flesta, men för de som spelat fiol i Åkerby Stråk någon gång borde det vara välbekanta fraser för att lära sig olika stycken och krångliga bitar när man som liten började spela.

Igår spelade jag min sista konsert med Åkerby stråk och då slog det mig hur väl de där ramsorna fungerar. Läraren stod och mimade ramsorna för de minsta, och självklart kan jag fortfarande alla ramsor och därmed styckena även om det är minst 8 år sedan jag fick lära mig alla ramsor. Men nu är det alltså slut. Jag har gjort ett uppehåll från Åkerby stråk förut och nu lagom när jag har kommit igång igen (efter allt för många år av genomlidande av lektioner och utan övning hemma) så slutar jag alltså igen. Så kan det gå, men jag tror inte att jag någonsin glömmer alla de där ramsorna eller de som inte står här ovan heller. Alla ramsor har såklart en medföljande melodi, men det är så svårt att förmedla dessa genom text, så jag låter bli att ens försöka.

Det är fortfarande tre lektioner och lika många orkester-/gruppträffar kvar, så än är jag inte riktigt klar, men det närmar sig allt mer för varje gång, framför allt eftersom jag missar lektionen nästa vecka. Jag kommer att sakna det, det ska jag inte förneka eller blunda för, men jag måste ändå prioritera lite. Just nu är jag engagerad i så mycket att jag inte hinner något överhuvudtaget.


Foto: Affisch för Åkerby stråks vårkonsert 28 april 2012, även om jag beskurit den något

The final countdown

0 Läs mer >>

Jaha, och vad gör man när skolan är slut för veckan, man har gått igenom föreläsningen (som man fått tillåtelse att hoppa över, tro inget annat) och gjort alla uppgifter som följer med nämnda föreläsning så att det helt enkelt inte finns något annat att plugga?

Man kan såklart läsa boken man jobbar med på svenskan, men då är den snart slut och vi ska jobba med den i flera veckor till. Sen finns det något som heter spela fiol och repetera inför konsert imorgon, (nu när jag kom på det är det nog vad jag ska ägna resten av eftermiddagen åt, det vore väldigt bra iallafall). Och sen är det ju också så att det alltid finns något att förbereda inför nästa lektion eller föreläsning och man alltid kan plugga och/eller finslipa något, men det är inte riktigt vad man vill göra såhär inför en långhelg fylld av andra aktiviteter.

Låååånghelg

0 Läs mer >>

Sitter i skolan och undrar vad man gör när plugget är slut. Det finns inte mycket att plugga nu, så jag har inget att göra, meeen jag är fast här en timme till. Inte blir det bättre av att lärarna sitter och gottar sig med smörgåstårta heller. Varför kunde vi inte få det till lunch istället för militant soppa (läs militärsoppa eller ärtsoppa) och ugnspankaka (som smakade mer som ostkaka, vilket är gott, men ändå)?! Kallt är det också, av någon anledning är elementen avstängda även om det fortfarande är kallt ute. Men det gör inte att jag vill ha smörgåstårta mindre, så himla gott det skulle vara, nu när det snart är dax för kvällsmat innan det bär av till två timmar ridning och minst en timme i stallet. Kul ska det bli, men lite pirrigt eftersom jag varken vet vad dagens övningar går ut på eller vilken häst jag får då det är hästbyte till idag. Börjar undra om jag var lite för kaxig sist när vi fick önska...

Smörgåstårta och mili...

2 Läs mer >>

Idag är en bra dag, för i morse såg jag 4 röda bilar på rad.
Nej, jag bara skojar, jag är inte riktigt som Christopher i "The curious incident with the dog in the nighttime" och jag tror nästan inte att jag såg en enda röd bil men det är en bra dag hur som helst. Hur många gula eller röda bilar man ser på rad är dock ett väldigt enket (men kanske inte riktigt korrekt) sätt att avgöra om dagen är bra, tänk att bara utgå från det och inte låta något annat påverka... 

Läste just vad jag fått för omdöme på de två senaste (sista för kursen?!) arbetena i engelska, och ja, jag är nöjd för, ja, det gick bra!! Hoppas bara det håller i sig så att alla nationella går bra och gärna alla andra prov och inlämningar som är kvar nu också.

Nu skulle jag vilja begrava mig i en bra bok på soffan hemma eller något annat slött, men skolan är inte slut än, så jag lär plugga på ordentligt så jag hinner ligga på soffan och läsa sen.

Slutspurt?

0 Läs mer >>

Våren är äntligen här på riktigt! (hoppas, hoppas, hoppas!!)
Såg massor av blåsippor i skogen igår, solen värmde, skolan hade öppna fönster och undrade nästan om det inte skulle börja åska med tanke på hur mörka målnen var. Min katt går ut frivilligt och inte bara när man öppnar dörren, utan hon tvingar en att öppna åt henne och sen vill hon inte komma in på ett bra tag.
Jag var påväg att hävda att jag inte fryser, men det vore att ta i, och den dag jag inte fryser längre måste det nog nästan räknas som sommar.
Man väcks i stort sett av solen istället för väckarklockan och så fort solen är framme torkar vattenpölarna snabbt upp.
Man möter flera övningskörare på motorcykel och moped varje dag. OM inte allt det är bevis nog vet jag inte vad som bevisar att våren är här, men återigen, hoppas, hoppas, hoppas!!

Kanske, kanske

0 Läs mer >>

Idag har jag återigen rekat inför orienteringstävlingen. Det kändes lagom bra eftersom jag hade skavsår innan jag kom till skogen och sedan tittade/gick/sprang i en timme. Och vad hittade jag bakom en sväng om inte ännu ett nytt hygge. Vad är det med alla och att avverka sin skog just nu?! Det måste vara väldigt förmånligt eftersom det är nya hyggen överallt, inte bara där tävlingen ska gå, utan i skogen hemma också... Hur som helst var det inte alltför katastrofalt med hygget där, banorna klarar sig ändå, hoppas jag.

Sen har jag (eller, ja, mamma, men ändå) ringt runt till markägarna, och de som har kunnat svara är positiva och snälla och låter oss springa i deras skog, så det var ju en himla tur nu när det snart bara är två veckor kvar.

Hyggen, hyggen, hygge...

0 Läs mer >>

Reeeeegn! Igen. Jag orkar inte. Hela veckorna kan det vara okej väder, men så fort det blir helg blir det regn och rusk och kallt. Vädret verkar inte vilja att vi ska vara ute och röra på oss. Fast det kanske bara är jag som inte gärna tränar (utomhus åtminstone) när vädret är dåligt. (Fast å andra sidan vill jag inte ha sol eller värme heller) Jag har iallafall, trots regnet, varit ute och kollat skogen där jag lägger banor till en orienteringstävling. Här skulle jag kunna fortsätta med en massa babbel om det, men det är inte jätteintressant, så jag sammanfattar det. Skog, kärr, hyggen, blött, kallt, en karta och en kompass.

I övrigt har det varit en vääääldigt seg söndag. Jag har försökt plugga lite MC-teori eftersom jag börjar få panik för att jag inte tror att jag hinner lära mig allt i tid. Det gick sådär, ska försöka rätta alla kontrollfrågor strax, men jag orkar inte just nu. Nu börjar lektionerna till och med närma sig, men först måste den där orienteringstävlingen klaras av. Bara några veckor kvar, så jag börjar få lite panik över det också.

Helgväder

0 Läs mer >>

Efter att ha varit hemma två timmar (och nu tagit en varm dusch) och innan det stått vid grillen i minst två timmar har jag, till slut, slutat frysa. Anledningen till att jag började frysa är att jag stod som parkeringsvakt på en åker hela förmiddagen. Det blåste, var max 5 grader varmt och jag hade gummistövlar, vilket inte är det smartaste man kan ha på sig när det har snöat. Sista halvtimmen kom det knappt några bilar, så då stod jag still och blev alldeles för kall. För att bli varm igen stod jag alltså vid grillen resten av dagen, även om jag inte slutade frysa för det. Trots att det var kallt var det värt det. Efter en heldag på TC för klubbens orienteringstävling med massor av orienteringsentusiaster, mängder av bilar, många grillade och sålda hamburgare och många trötta, leriga tävlande är jag så trött att jag skulle kunna somna direkt, men det känns lite tidigt att gå och lägga sig nu. Hur som helst är det bara orienterare som frivilligt kliver upp tidigt, åker ut till en blåsig, kall åker och spenderar hela dagen med att springa runt i kalla blötor i skogen och vänta på vänner och familj som inte kommit i mål än (fortfarande på en kall åker).

Det händer att jag får höra att jag inte ser ut som 16 och ska jag vara ärlig så trivs jag ganska bra med det. Dock är det oftast jag får höra att jag ser äldre ut. Men, idag var det en orienterare som undrade om jag hade sprungit. Om klubben har tävling får man vara med och tävla tills man är 16, så i år får jag nöja mig med att vara funktionär. Haha, han gissade att jag sprang D14, alltså klassen man springer när man är 13 eller 14. Trodde inte att jag såg ut som att jag är 13 eller 14, men säger han det så!

Orienterare är ett sl...

0 Läs mer >>

Jag överlevde trots att jag hade Zwierka och hon hatade alla andra hästar igår. Två timmar av ständiga öron bakåt och hot om sparkar mot andra hästar blandat med galopp och hoppning. Sen såklart en knapp timme i stallet tillsammans med monstret. Nej, så hemsk är hon faktiskt inte, så länge hon har en bra dag. Igår tyckte hon tydligen att hon kunde vara snäll mot människor, men extra taskig mot hästar.

Hade tänkt spendera den här helgen på motorcykeln, men eftersom det regnade/snöade/haglade idag känns det inte riktigt som att det kommer hända. Tänkte annars spendera helgen med att ta igen mig ordentligt = sova så mycket som möjligt så att jag inte är lika trött nästa vecka som jag varit den här, men det lär väl inte heller hända. Känner inte riktigt för att lägga mig tidigt och imorgon är det orientering som gäller. Klubben anordnar en tävling så jag ska vara funktionär. Samling klockan 8 imorgon alltså. Ingen sovmorgon med andra ord.

Men, men. Det är väl bara att försöka klara sig utan motorcykel och sovmorgon helt enkelt. Jag har iallafall klarat av ett matteprov idag, och det känns som att det gick helt okej faktiskt. Det betyder att jag slipper göra det på måndag, vi fick välja dag nämligen.

Still alive!!

0 Läs mer >>

Ojojoj. Nu är det mycket. Eller egentligen inte, men tiden bara försvinner. Det är 32 skoldagar kvar om man räknar med dagen när vi har skolavslutning och sen är det 6 lediga dagar utöver det. Sen är det såklart helger också, men de bara försvinner de med så det räknas inte. I skolan är det egentligen inte heller mycket, det är bara det att nu börjar det bli allt tydligare vilket betyg man kommer att få, och om man inte riktigt är nöjd är den tid som är kvar ganska väldigt jätteviktig.

Ikväll är det ridning. Det är tre veckor sedan sist, så jag börjar få abstinens, men det ska jag ändra på tänkte jag. Om jag har tur och det fungerar som det ska (dvs. ridskolechefen gör som hon sa att hon ska göra) så har jag dessutom dubbelpass ikväll. Ikväll och varje torsdag fyra veckor frammåt, så nu ska jag ta igen alla gånger jag missat. Riktigt tagat även om jag inte har en aning om vad vi ska göra eller vilken häst jag får. Bara inte Zwierka, vem som helst utom henne så går det bra, men får jag henne måste jag nästan be att få byta...

Sen en liten ändring. Vi har inte konsert den här helgen, det är nästa helg, men min lärare lurade oss att tro att det var den här helgen för att vi skulle träna bättre... Inte riktigt snällt där, men så är hon. Vanligtvis skulle jag hävda att hon sagt fel för att hon är virrig och inte riktigt har koll, men hon hävdar att det var med mening, så man kanske ska tro på det den här gången och träna extra mycket under den extra långa tid vi fick på oss.

Var tog tiden vägen?

0 Läs mer >>
Oj, oj...
Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade något. Anledningen är att jag haft fullt upp med underbara konfirmander och plugg. <3 Saknar redan konfirmanderna och ledarna, trots att konfirmationen var i söndags och jag spenderade större delen av helgen med dem. Konstigt! Eller väldigt mycket inte.

Hur som helst har jag nu klarat av två tal på tre skoldagar och har bara ett E-test och ett matteprov kvar den här veckan, så nu har jag tid att stanna upp och andas lite. Och uppdatera, såklart. Sen har jag fiolkonsert på lördag och vi ska spela Våren av Vivaldi (!!). Jag har inte rört stycket på två veckor, så det är tur att det är tisdag och inte fredag, även om det kändes som det i morse av någon anledning. Nu är det alltså fiol, plugg, träning, kyrka och allt annat som gäller.

Något annat jag inte rört på evigheter är körkortsteoriböckerna. Jag måste börja plugga teorin på riktigt och köra så mycket som möjligt nu så att jag kan mesta möjliga när första lektionen är...

Och så klart orienteringen. Jag ska lägga en hel tävling och har knappt arbetat med banorna. Tur att man har en tränare till hjälp som kollar lite.

Keep up

0 Läs mer >>

Sitter och slökollar på nya komediserien New Girl på TV. Rätt kul! Hehe, egentligen är det ett sätt att inte panika helt inför redovisningen imorgon. Jag ska verkligen spela fiol i kyrkan inför alla konfirmanders familjer... Fast egentligen bryr sig ingen om mig så länge jag inte spelar fel eller hemskt illa. Eller ja, så länge jag bara gör det jag ska och spelar bra blir det bra. Meen, innan redovisningen ska jag dansa med ett gäng tjejer och ha kul. Lite stressig lördag, men kul ska det bli hur som helst.

Jag klarade nationella muntliga i svenska idag!! Känns extremt bra att få det gjort och kunna släppa det. Å andra sidan är det bara att gå vidare till nästa tal och börja plugga på engelskatalet till på tisdag. Måste lära mig det utantill!!

New Girl

0 Läs mer >>

Från och med igår hoppas jag hela tiden att körskolan ska ringa och säga att någon har avbokat en lektion och att jag kan ta den istället. Jag vill köra motorcykel nu!!! Trist att det regnar eftersom det blir så kalt och ruggigt att köra, och någon övningskörning hemma lär det inte bli om det regnar, dels för att det är kallt och blött, dels för att det blir halt och kladdigt på vägen. Inte för att jag har tid nu i helgen, men drömma kan man ju alltid.

Jag tror att jag kanske råkade ljuga i måndags. Jag tror att jag sa att jag har jätte mycket nästa vecka, men jag råkade slå ihop vecka 16 och 17, så det är "bara" ett engelskatal nästa vecka så kommer svenska nationella gånger 2, matteprov och historiaprov veckan efter det. Rätt skönt faktiskt, nu känns det som att man har tid att andas och sova också, inte bara panika och plugga hela dagarna.

Ikväll är det nykteristmöte som gäller. Distriktsstyrelsen har årsmöte, och såklart har jag hamnat där. Vet inte riktigt om jag tror att vi gör någon skillnad, vi har haft ett möte sen jag blev invald, och det var för snart ett år sedan. Om man bara har årsmöte kan man inte genomföra eller arrangera något, och om man inte syns finns man inte.

Ring, ring

0 Läs mer >>

Eller kanske snarare springer i regnet...

Idag har jag varit så duktig att jag sprungit från bussen. Trots att det var lite drygt 3 grader varmt, blåste ordentligt och dessutom regnade. Riktigt skönt faktiskt. Kanske för att jag hade vinden i ryggen hela vägen, vilket aldrig händer här, vinden vänder minst varannan sväng, och det är ganska många svängar mellan mig och bussen. Jag kan ju tipsa om att inte springa utan att sätta upp håret. Jag sprang nämligen med en bläckfisk (läs stort rufs) på huvudet och den (det) vägrade sluta slå mig i ansiktet. Det kan bli ganska irriterande, men när jag sprungit nästan ända hem var bläckfisken så blöt att den inte orkade slåss längre.

Just nu borde jag plugga svenskatal inför nationella på fredag, men jag orkar verkligen inte. Jag tror faktiskt jag tar och sätter mig med en bra bok i soffan framför kakelugnen istället. Och jag vet inte alls allt som står på varenda sida i hela boken för att jag läst den alltför många gånger förut... Eller?

Singing in the rain

0 Läs mer >>

Under hela lovet har jag knappt använt telefon, dator eller TV. Det är väldigt skönt måste jag säga. Nu är det tillbaka till verkligheten som gäller, inte lika skönt för att vara ärlig. På Åland är det så dyrt att använda telefonen, eftersom det är utomlands, att den bara låg på mitt rum hela veckan. Sen fanns det ingen TV där och inte hade vi någon tid att sakna någon heller. Dator och internet fanns, men jag hade inget behov av att utnyttja det. Nu när jag är hemma igen är det klart att jag slökollar på TV varje kväll och kollar mail och facebook och så, men inte alls lika mycket som när jag går i skolan och sitter vid datorn och är uppkopplad konstant. Lovet har helt enkelt varit väldigt lugnt eftersom jag inte riktigt haft koll på vilken dag det är, exakt hur mycket klockan är eller vad resten av världen ägnar sig åt.

Återkomsten till verkligheten och det vanliga uppkopplade livet blir å andra sidan hårt. Prov kommer i överflöd de närmaste veckorna och två tal måste jag lära mig utantill inom en vecka. Lite stressande, men jag hävdar ju alltid att jag fungerar bäst då, så jag hoppas att det fortfarande gäller. Blir skönt att återigen lägga mitt liv i loggbokens händer och alltid kunna lita på att loggboken vet allt som är viktigt. Den saknas när jag är ledig.

Bortkopplad

0 Läs mer >>

Både idag och igår har jag suttit instängd på mitt rum och sytt på en klänning jag tänkte att jag kanske kunde ha på redovisning och gudstjänst när konfirmanderna ska konfirmeras nästa helg. Självklart blev resultatet som alltid när jag är kreativ. Inte bra alls. Den ser ut som en ballong eller något en fågelskrämma skulle kunna ha på sig, typ. Alltså har jag slösat bort två hela dagar där jag borde ha spelat fiol hälften av tiden och pluggat svenska den andra hälften. Resten av tiden som inte egentligen finns borde jag ha pluggat allt annat som kommer nu efter lovet. Men det har jag inte.

Jag hade hoppats på att köra en hel del motorcykel idag, men det hanns inte med. Inte för att jag gjort något nyttigt, utan för att mina föräldrar haft fullt upp. Får helt enkelt hoppas på morgondagen.

Killing time