0 Läs mer >>
Jag har (förgäves) försökt att hitta på den där supersmarta affärsidén som direkt bara känns rätt i snart en vecka (eftersom vi i onsdags fick i uppgift att antingen ha en grupp eller en affärsidé till på onsdag) men det bara går inte. Lite som om idéerna flyr bara för att jag måste komma på något. Vill ha en idé och lösa hela grejen med grupp sen, men samtidigt inser jag hela tiden att mina idéer utformas kring att jag är själv. Har bestämt mig för att inte försöka hitta något jag tror att lärarna kan tycka är bra och helt enkelt bara satsa på vad jag känner att jag vill. Hade två idéer under sommaren (varav en är ogenomförbar) men om jag får bestämma kommer jag köra på den andra. Måste utveckla lite och specifiera exakt vad det är jag vill, men har iallafall en idé att presentera på onsdag. Ah, om jag ändå inte hade haft sånt kontrollbehov!! Hade varit så mycket enklare att släppa en del av ansvaret och arbetet till någon (några om lärarna får som de vill) i så fall. Nu ska jag se till att få lite sömn innan morgondagen då det bär av mot huvudstaden redan vid 07.00 för en heldag med Microsoft-tävling.

Kontrollbehov

0 Läs mer >>
Är så trött att jag inte vet vad jag ska ta mig till, men det är värt det. Har överlevt första (halva, eftersom den inte började förrän i onsdags) skolveckan och en upptaktshelg med förbundsstyrelsen i Sveriges Blåbandsungdom direkt på det. Haha, vi har flummat fram till 1 om nätterna och sen haft alarmen på strax efter sju för att hela dagarna vara produktiva, utveckla oss själva och vårt arbete och allmänt inspireras att engagera våra medlemmar. Trots att det finns vissa rätt seriösa frågor och en hel del ordentliga nötter att knäcka har vi haft väldigt kul, och det ska bli spännande att fortsätta arbeta under det kommande året. Tror att vi kan komma på en hel del bra grejer. Måste bara sova ikapp lite innan jag kommer på de riktigt smarta idéerna. Vet inte om det är något med att åka bort eller om det bara är något med att vara på upptakt med Sveriges Blåbandsungdom men jag har (precis som förra årets upptakt) lyckats bli förkyld just den här helgen. Åt halstabletter ungefär som om de vore snacks i fredags för att ens kunna koncentrera mig på något annat än hur ont jag hade i halsen och kunde igår svära på att jag hade feber. Idag när jag kom hem och kollade hade jag förstås inte någon feber, men jag tror att jag kan ha haft det igår ändå. Haha, klarade mig iallafall igenom helgen med lite vilja så nu är det bara att ladda om för en ny skolvecka, hel den här gången. 

Inspiration

0 Läs mer >>
Det kan vara så att jag har ogiltig frånvaro i hela 40 minuter. Redan, och då är jag inne på första dagen med närvarocheck. Hallå?! Jag som aldrig ens kommer sent har missat en hel lektion! Haha, fast min förvåning när läraren kom och påpekade detta (i kombination med att lektionen faktiskt inte fanns på schemat) borde vara nog för att han ska ta bort den. Jag hoppas verkligen att det är en giltig ursäkt och jag slipper den där retsamma ogiltiga frånvaron, för det vore orättvist om jag borde veta att jag ska vara på en lektion som inte finns på schemat. Faktiskt.
 
Annars har det varit en skön första dag, vi har fått (igen, för sådär fjärde gången) en inspirations-/uppstartsföreläsning i UF (entreprenörskap eller whatever) och haft ett lära-känna-pass med vår nya svensklärare. Hon verkar riktigt bra, så det bådar gott. Att UF lärarna är bra visste jag redan, men de fortsätter visa på kvalitet. Redan på tisdag ska 8 av oss UF:are på en tävling i Stockholm och lösa problem åt Microsoft. Haha, elever från hela Uppsala ska dit, delas in i lag och sen på innovativa sätt lösa ett problem. Den mest innovativa lösningen vinner och den kommer även att genomföras av Microsoft. En bra chans att lära sig mycket och träffa andra ungdommar, fast också hemskt bra för dem eftersom de får oss att lösa problem åt dem, typ gratis. Men det ska bli väldigt kul! Just nu sitter jag i skolan och väntar på att gå ner till trafikskolan, har dubbellektion idag och ska ut och köra på landsväg. Vore lite hemskt om läraren tycker att jag har saker jag måste träna på där, eftersom det är där jag kört mest och jag helt ärligt tycker att det går rätt bra. Ska försöka plugga lite körkortsteori medan jag väntar, har jag tänkt. Haha, får väl se hur det går med den saken, men jag ska göra ett försök iallafall.

Frånvaro

0 Läs mer >>
Första dagen i trean är avklarad. Haha, vår traditionsenliga (hemska) poängjakt, där alla elever (utom kåren förstås eftersom det är de som håller i den) ska gå runt och göra pinsamheter på stan hade bytts ut mot en något snällare variant där vi istället skulle leta rätt på lärare (efter ledtrådar vi fick av kåren) och sen utföra samarbetsövningar när vi hittat lärarna. Efter lunch fick vi lära oss det nya (återigen, de har bytt varje år sen vi började) datorsystemet, eller, de berättade att vi ska använda oss av Google documents eftersom det är så himla smidigt och sen fick vi gå ut och utforska alla smarta funktioner. Och så fick vi förstås alla blanketter som måste fyllas i, busskort och scheman. Trodde att mitt schema skulle vara kaos och att jag skulle ha så mycket lektioner att jag skulle få kämpa lite för att hinna med att träna en enda gång under veckan, (med tanke på att jag läser 200 poäng utöver ordinarie, alltså 2700 totalt istället för 2500) men jag har faktiskt riktigt bra schema. Alla lektioner ligger relativt nära varandra, jag måste inte vara till skolan längre än till ungefär 14 någon dag och jag börjar sent två dagar. Hur de lyckats gömma alla kurser och poäng i de lektioner jag har på mitt schema vet jag inte, men chanserna att hinna träna är många och det ser inte riktigt lika stressigt ut att hinna övningsköra lite bil heller. Imorgon startar vi på riktigt (börjar 8.30 med två timmar Entreprenörskap, eller UF eller vad man nu vill kalla det) så nu ska jag se till att få tillräckligt med sömn för att vara riktigt pigg imorgon bitti.

Första dagen

0 Läs mer >>
På tisdag börjar skolan igen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Å ena sidan har jag velat börja i skolan igen i stort sett halva sommarlovet, men å andra sidan vill jag fortsätta vara ledig ett tag till. Men jag tror att jag vill plugga mer än jag vill vara ledig. Åtminstone ska det bli skönt med lite rutiner igen, saknar faktiskt en väckarklocka på morgonen, något att göra på dagarna och en chans att planera dagarna. Har tappat mina träningsrutiner sen jag fick benhinneinflammation (igen) för en månad sen, så det blir skönt att kunna planera in träning ordentligt. Av någon anledning har jag lättare att göra saker om jag får kämpa lite för att få plats med dem. När jag har hela dagen på mig att träna har jag väldigt lätt att tänka att jag gör det sen, men så är det plötsligt för sent och jag skjuter upp det till morgondagen. Har jag planerat in det i det där lilla luckan som finns mellan skola och kyrkan är det sjukt mycket lättare att faktiskt genomföra passet. Haha, knasigt! Imorgon ska jag ha mitt 10:e fältstudietillfälle och titta på stutarna 3 timmar igen. Har suttit ett pass idag, ett igår och ett i torsdags, utöver alla de jag gjorde innan vi åkte till Gotland. Trots att det är långtråkigt är det värt de totalt 30 timmar jag lagt på fältstudier och kanske 5 jag lagt på omkringarbete för det här gymnasiearbetet. Hade aldrig hunnit med alla de timmar jag tänkt lägga på fältstudier om jag tänkt pussla in dem under terminen. Även om systerysters kompisar dumförklarat mig som pluggar på sommarlovet.

Tillbaka till verk...

0 Läs mer >>
Klarade av halkbanan (aka Risktvåan) igår. Haha, snacka om adrenalinkick! Skakade så jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till efter första bromsningen (som dessutom inte ens var på halkan) men det gick ju bra ändå. Var himla kul, men bara för att det var på en bana under kontrollerade former. Hade stolparna som skulle föreställa dagisbarn i västar verkligen varit dagisbarn i västar hade det inte varit riktigt lika kul när man kom där på halkbanan och måste väja i 70 km/h, men jag är ganska nöjd att jag lyckades väja i 50 i alla fall. Kände mig så himla duktig på bussen hem igår, men min körlärare lyckades mycket bra med att ta ner mig på jorden igen. Under halkbanepasset var man helt ensam i bilen och fick sköta allt utan att någon satt bredvid (vilket var väldigt skönt) och det kändes som att man hade full kontroll. Sen var det ju såklart inte en massa trafik och regler och sånt att anpassa sig efter eftersom det var en bana och dessutom var maxhastighet (utom under övningarna) 30, men det kändes som att man kanske faktiskt kan det här med att köra bil. Sen idag när jag hade lektion sa min körlärare att jag måste ta 11 lektioner till innan vi har gått igenom allt. Och först efter det kan de boka uppkörning så sen måste man ta ytterligare lektioner för att repetera och underhålla kunskaperna.
 
Jag kanske bara är gnällig, men det känns som att det borde gå att ta sig igenom kunskapsplanen på mindre än 20 lektioner. Framförallt eftersom jag inte känner att jag får ut något av lektionerna, allt är repetition av var min MC-lärare sa för ett år sen och helt ärligt störde läraren mer än han hjälpte idag. Jaja, det är bara att nöta på och köra så mycket som möjligt hemma så allt sitter!

Körskola

0 Läs mer >>
Har precis (eller, ja, natten till igår, men det är typ precis) kommit hem efter en härlig vecka på Gotland med familjen. Vi har haft sol, värme och bad varje dag (okej, jag erkänner, jag bangade en gång för att det var för kallt i vattnet) och mest bara tagit det lugnt och haft det bra. Ätit Guteglass till lunch och ordentlig mat till eftermiddagsfika, ätit på restaurant bara för att vi inte orkar dra igång spritköket eller åka hem till stugan, fikat dagarna i ända. Det är något med kulglass, ballerina och semester. Även om ballerinan byttes ut mot singoalla istället eftersom den inte smälter i solen. Utnyttjade allt bilkörande till att få lite tid och mil bakom ratten, så det är i stort sett bara jag som kört bil på Gotland. Pappa fick köra på och av båten (och mellan Uppsala och Nynäshamn eftersom det var natt båda gångerna) och mamma fick köra en bit för att jag var alldeles för trött, men annars körde jag allt. De har lite konstiga hastighetsbegränsningar på Gotland och det är en väldig skillnad i storlek på en 70-väg här hemma och en 70-väg på Gotland, de är mycket större här hemma. Istället för 30, 50, 70 och 90 har de 40, 60 och 80. Det finns en sträcka vid Visby där det är 90, men annars är 80 högsta tillåtna hastighet. Fast det kanske är tur med tanke på att vägarna inte är sådär jättebreda och dessutom är ganska slingriga. Haha, sen finns deras spikraka vägar där alla korsningar består av perfekta 90 gradersvinklar och vägarna går spikrakt så långt man kan se!
 
Har laddat över närmare 900 bilder från kameran, så när jag hunnit rensa och välja ut de bästa kommer de upp. Haha, ska bara ta mig igenom det där rensandet! Men först en tur till Thun´s!
 

Semestervecka

0 Läs mer >>
Imorgon 04.50 går färjan till Gotland, så självklart drömde jag att det var storm med vågor stora som höghus inatt. Haha, alltid lika rädd att det ska vara oväder när man ska ut och åka båt! Vet inte riktigt om jag fattat att vi faktsikt åker inatt, tiden har på något vis stått stilla samtidigt som den gått väldigt fort hela sommarlovet. Har helt stängt av allt vad datum, veckodagar och tider heter, förutom de 7 dagar jag sommarjobbade. Varje gång familjen åker på utflykt bestämmer jag mig för att aldrig någonsin mer åka på semester eller utflykt med min familj, bara för att vi redan vid vår postlåda (100 meter hemifrån) börjar bråka och irritera varandra, men när vi igår åkte ut till Väddö var det inte ens jobbigt att åka bil. Vet inte om det beror på att vi inte satt lika trångt i bilen eftersom mamma jobbade eller om det beror på att jag övningskörde och småsyskonen samsades i baksätet. På vägen hem satt de och valde tre ord som de sen ritade varsin bild på, alla förklaringar till hur de tre orden var representerade i bilderna var fantastiskt roliga att lyssna på. "Det här är en skoformad bil med jättebra stereo" (på orden sko, stereo och bil), "Under luftballongen hänger en låda där passagerarna ska stå, men luftballongen håller på och flyger iväg utan passagerare så de här personerna, som är väldigt tunna, måste försöka hålla kvar den" (på orden låda, tunna och luftballong). Hahaha!! Det kanske är sånt jag missat de senaste två åren när jag stannat hemma och jobbat istället för att följa med på familjesemester.

Familjeutflykt