0 Läs mer >>
Jag tänkte skriva något i söndags, när jag kom hem från midsommarläger i Sälen, och jag började skriva också, i appen, tills jag lyckades radera allt för att jag fortfarande inte har lärt mig skriva kommatecken med min telefon... Jaja, nytt försök! 
I helgen var SBU i Sälen för årsmöte och midsommarläger fyllt med massa skoj. Jag åkte på att vara förhandlingsordförande, vilket inte är särskilt jobbigt när årsmötet är så litet som vårat är, och lyckades få godkänt på att avgå ur styrelsen. Sååå skönt! Lite tråkigt också förstås  (skulle gärna vara en av de som driver och orkar engagera sig, men jag hinner inte det just nu) men jag tror att den nya styrelsen är vad vi behöver om SBU ska finnas kvar.

Idag jobbar jag tredje passet på äldreboende och det börjar kännas som att jag har koll snart. Vilka som bor var, vilken hjälp olika boende behöver, vilka man behöver argumentera med och vilka som skojar hej vilt med alla. 

Första veckan

1 Läs mer >>
Så var det då dags för hennes dag. Idag är det lillasysters tur att fylla år, vi är så fint samlade såhär på sommaren mina syskon och jag. 14 år gammal. Min lilla fjortis! Tycker att det fortfarande är okej att säga att hon är min lilla syster, när man är 14 är man inte så gammal. Även om jag säkert tyckte att jag visst var stor när jag var 14 och skulle börja åttan... Min stora lilla syster!
 

En ny fjortis i famil...

1 Läs mer >>
Det är helt otroligt vad mycket dåliga bilder vi tog när vi var i London. Jag skulle kunna hävda att det är fotografens fel, men det kan också vara så att vi var hemskt dåliga på att fokusera på kameran. Jag blundar i exakt alla bilder, eller iallafall nära, och resten av bilderna är suddiga. Typ allihop. Det finns kanske två bilder, totalt, där vi kollar in i kameran, alla har ögonen öppna och ingen grimaserar. På fyra dagar fick vi kanske två bra bilder!
Tänk vad vi var små!

Once upon a time var ...

0 Läs mer >>
Det här med konfaläger, eller läger allmänt, är något man ska gilla, när vi går en runda i ledargruppen och alla får säga något bra och något dåligt är konfalägret i sig något vi ska tycka är bra, man ska helt enkelt trivas på läger. Och det gör jag, samtidigt som jag absolut inte tycker om läger. Det är mysigt att umgås och leka lekar, diskutera, sjunga, prata om livet och uppleva saker tillsammans, men oavsett hur mysigt det är pratar man alltid, alltid, om kyrie en dag, allt som är dåligt i livet. Döden. Och jag får huvudvärk och gråter floder. Det slår aldrig fel. Fortfarande, efter fem år som ledare slår det aldrig fel. Varje år tänker jag att det inte är något fara, det kommer gå bra, men jag borde ha lärt mig vid det här laget att kyrie-pass inte är något för mig. Rast på en solig brygga är mycket bättre. Mer gloria, allt det där som är bra här i livet.

Kyrie och gloria

0 Läs mer >>
Idag är ingen vanlig dag, för idag är lillebrors födelsedag, hurra, hurra, hurra! För en vecka sen tog han studenten och idag blir han alltså 19. 19! Hur gick det till egentligen?! Min lilla bror är inte så liten längre... Okej, han har inte varit liten på väldigt länge, men någonstans är han fortfarande min lilla bror som klättrade i hyllor och bet hål i tungan, läste mina skolböcker innan han behövde kunna dem och badade i poolen med kläderna på. 
12 juni har ju alltid varit hans dag, men idag är det också exakt 10 år sen min moster gick bort i cancer. 10 hela år. Så nu är det lite hennes dag också.  

Tiden rusar iväg

0 Läs mer >>
Jag har fått en himla massa timmar på mitt sommarjobb, nästan nio veckor heltid. Eller kanske snarare nio veckor med nästan heltid. Idag var det introdag för sommarvikarier och det var flera som hade velat jobba åtta veckor men bara fått fyra. Då är det nästan oförskämt bra med nio veckor. Framförallt eftersom det var just nio veckor jag sa att jag ville jobba. Bara tacka och ta emot! Imorgon och på fredag är det jobb på förskola som gäller, skönt med lite frisk luft och charmiga (för det är de ju hela tiden) barn! 
Jag är officiellt klar med skolan för den här terminen, åtminstone tills jag får resultatet från tentan jag skrev i torsdags. Det blir skönt med sommarlov, men första boken till höstens första kurs kom hem i brevlådan idag, så får jag abstinens vet jag vad jag gör. Sen fick jag hem första säsongerna av Grey's anatomy också idag, så det kanske är där jag hamnar när jag inte jobbar snarare än i kurslitteraturen.

Och ja, jag har en mycket vacker solbränna. Så där härligt röd och ojämn som bara jag kan få den...

Get ready to work wor...

0 Läs mer >>
...Men tycker du som jag inte just idag så gör jag det en annan dag... 

Lite så har känslan varit senaste dagarna. Den här veckan har prioritwringsordningen varit plugg-träning-jobb men ändå hann jag ha hela bandet på besök i måndags kväll för lite terminsavslutningshäng med knytkalas. Så då prioriterade jag att stå halva dagen och göra potatissallad. Städa hela lägenheten gjorde jag i helgen, i söndags var det nämligen årsmöte för Uppsala läns SBU-distrikt hos mig. Inte heller så pluggeffektivt kanske... Igår jobbade jag några timmar (på samma förskola som en av mina gamla förskolelärare, hon var lite stolt att jag kände igen henne) och spenderade resten av dagen på gymmet, för kan man det inte dagen innan kommer man garanterat inte kunna det på tentan heller. Så det där med att plugg var prio ett har jag kanske inte riktigt följt...
Förra veckan var det jobb som var prioritera ett, eller kanske träning, lite oklart, men så mycket plugg kan jag inte påstå att jag gjort, även om jag borde, så vi får väl se om det blir kugg på tentan... Nu såhär efter tentan känns det som att det kan gå väldigt bra eller så är det inte ens nära att vara godkänt. Bara att vänta och se! Har en sista uppgift att få klart innan sommaren, vi har deadline om en vecka, så snart är det ledigt!! Eller, skolfritt iallafall för ett par månader och desto mer jobb istället.

Mors lilla lathund sa...