2 Läs mer >>
Jag förstår inte vad det är med mig och att dra till mig skumma typer... Eller, skumma kanske är fel ord, speciella kanske är bättre. Hursomhelst var jag på styrelsemöte i Stockholm igår och skulle ta tåget hem 19.11. Förstås missade jag det med 30 sekunder, och det tog ett tag innan jag insåg att nästa tåg inte skulle gå förrän 20.11. Som om inte det vore nog hade jag nästan slut på batteri på telefonen och ville inte slösa sista procenten på att lyssna på musik, så jag vandrade runt på stationen i väntan på att tiden skulle gå utan något särskilt att sysselsätta mig med. Tills vad-han-nu-sa-att-han-hette kom och började prata franska med mig. Av alla språk. Så, eftersom jag inte pratar franska, svarade jag på engelska, sen svarade han på svenska, för tydligen kunde han svenska, det var bara något som gjorde att han tyckte att jag såg ut som någon han känner i Frankrike, parisare som han var. Med lite flyt hade han varit nöjd med att ha insett att jag inte alls var någon han kände, men inte då. Oj vad han kunde prata! Så lite random mitt i alltihop slänger han ur sig "Men du, varför tar vi inte en fika någon dag?". Asså va? Det är inte första gången jag får en sån "Hej-vi-känner-inte-varandra-ska-vi-ta-en-fika-och-lära-känna-varandra?" men åtminstone hade jag vett nog att hävda att jag har för mycket plugg och omöjligt skulle ha tid. Tål att påpekas att han var minst 30. Why me? Varför måste alla översociala 30-plussare som vill hitta en date attackera just mig?! Nog för att det är ofta folk tror att jag är äldre än jag är, men hallå, 30-plussare? 
Något helt annat - JAG SKA BÖRJA JOBBA SOM AFROINSTRUKTÖR PÅ CAMPUS1477!! På lördag kör jag och Paulina vårt första pass, sen blir det förhoppningsvis pass under sommaren och till hösten är tanken att vi ska arbeta in varsitt pass i schemat. Såå kul!! Lite galet, vi har varit på lite utbildningar och arbetat fram en koreografi och så under våren men det har aldrig varit något spikat, men i måndags var vi och skrev på papper och satte tid så nu kör vi fullt ös!

Vad är det egentligen...

0 Läs mer >>
Nu är det så att man ska undvika svart på bröllop, men jag väljer att se det som att den här är blommig. Och så tänker jag att det är okej då.
Jag tror att jag alltid ska ta med lillasyster när jag handlar kläder, det går så mycket smidigare och enklare så! Första affären vi gick in i, första klänningen jag såg, den blev det. Satt perfekt och jag bara älskar den! Jag som annars mest har en svart-vit-blå, aldrig mönstrat-garderob... Hursomhelst var det bröllop idag, mammas bästa kompis, och de skötte sig och sa ja på rätt ställe (till slut, de var lite för ivriga) så nu är de officiellt Herr och Fru Jensen. Fint var det, och varmt men det ska man väl inte klaga över, och så vips var bröllopssäsongen startad!

Stormönstrat

0 Läs mer >>
Valborg igår, andra gången jag firar valborg i Uppsala, som Uppsalabor gör mest. Vi började med spelning på Café Genomfarten, HiHats första spelning utanför Bälinge församlingshem, och trots yttepytteliten, tokvarm lokal tycker jag att det gick helt okej. Det var lite svårt för oss att höra varandra, medhörningen var inte toppen, men andra har hävdat att det lät bra utåt, så då hoppas jag att de inte bara sa så för att vara snälla. Efter spelningen hängde vi i ekoparken några timmar innan vi hade grillning hos Lovisa och Edwin i Flogsta. Sen att det inte var så mycket grillning men desto mer häng, flum, gitarrjam och Mario Cart-turnering är en annan sak. Avslappnat, knasigt och "skratta tills ni gråter"-stämning. 

Gänget jag hängde med igår tycker om att skoja om det här med att jag inte dricker, på en lagom nivå. Det stör mig inte, det är alltid med glimten i ögat, och eftersom det är så självklart för mig att jag inte dricker (och att alla andra gör precis som de vill) finns det aldrig något att ifrågasätta. Det är inget jag försöker dölja och eftersom det är så självklart för mig är det aldrig någon som ifrågasätter. Lovisa sa nån gång att det är en sån självklar del av vem jag är att det inte finns utrymme att ifrågasätta det, jag väljer att se det som något positivt.
Igår drack jag alkoholfri cider (farligt gott, Hallon/Svarta vinbär framför allt!) och flaskorna är inte sådär tydligt annorlunda från alkoholhaltig cider så när Linn såg flaskan utbrast hon "Men Alice! Du dricker väl inte?!" Gahahahahahaha! Hon lät nästan arg! Sen lugnade hon ner sig när hon såg att den var alkoholfri, men inte förrän jag hade haft kul åt reaktionen. Hon var sjukt stolt över att hon fick mig att skratta också, men då var det inte just vilken dricka jag hade i handen, det var någon av alla andra knasigheter hon kläckte ur sig som fick mig att skratta så jag grät...

Lätt bästa Valborg hittills! Jag hann diskutera fiolspelandets grunder (en kille började spela för en vecka sen, med hjälp av Youtube-tutorials) motorcyklar, träning, skador, jobb, skola, musik i allmänhet och jag vet inte allt. Lugnt och trevligt, och så lite flum med bergsklättring på slutet!

Valborg i Uppsala