0 Läs mer >>
Den här veckan har jag varit på kurs i Riksgränsen och fått lära mig samtligt allt om katastrof- och skadehantering i fjällmiljö. Hur snabbt en blir nedkyld ute, hur en transporterar ner skadade från berget på vintern, hur en gräver fram personer efter laviner och så vidare. Tror vi alla fick oss en hälsosam dos respekt för laviner redan första dagen och sen har vi inte blivit särskilt mycket kaxigare efter det. Det har varit roligt, lärorikt, utmanande och intensivt och vi var ett trött gäng som åkte hem med tåget igår. 
Riksgränsen i sig är en magisk plats, åtminstone när vädret är på ens sida och vi fick snabbt inse att vädret kan växla på nolltid. Från strålande sol till dis, till starka vindar och snö och tillbaks igen. Mestadels har solen strålat på oss, men det har varit riktigt kallt och tidvis blåsigt samtidigt. 
Jag föreställer mig att övriga gäster i Riksgränsen kan ha funderat lite över vad vi var för galningar som kutat runt hela veckan upp och ner för backar och "lekt" sjukvård i snödrivorna, men de kanske har fått förvarning. Vi var ändå 60 kursdeltagare och kanske 15 ansvariga som absolut har synts, hörts och levt om i veckan.

När olyckan är framme

0 Läs mer >>
Igår var dagen D för läkare på alla nivåer, från läkarstudenter till överläkare och pensionärer häromkring. Läkarfesten, med utklädningstema på just bokstaven D. Mest populärt var domare (tyvärr för allas trumhinnan ofta med visselpipa som flitigt användes allteftersom promillehalten ökade) och dalmatin, men där var också Dementa DiscoDamer, drakar, en dirigent, en drottning, discokulor, ett par Dr Mugg, Salvador Dali och Donald Trump för att nämna några. Lite varierande grad på hur seriöst utklädningsbiten togs. 

Det var högljutt, varmt, lite syrefattigt, men hemskt trevligt och det var ibland lite av en sport att känna igen kollegor under utklädnaderna. Brukar sällan se särskilt många av mina kollegor i något annat än regionpyjamas aka arbetskläder så bara att vi alla hade mer eller mindre civila kläder var roligt. Jag sydde upp en variant på en gammal semikänd "revanschklänning" och gick på party som Diana Spencer aka prinsessan Diana aka Lady Di. Idag känner jag att rösten, halsen, huvudet och det sociala batteriet är lite slitet men med en till natts sömn ska jag nog vara redo att tackla ännu en vecka på psykiatrin...
Inte fantastisk bildkvalitet, men det är den enda bild jag har. För bonuspoäng står ett par ortopeder uppe i högra hörnet, ena som domare (med välanvänd visselpipa) och andra som hälften av Dum och Dummare (vet inte vem som är vem men hans blåklocka kumpan var någonstans inte långt därifrån). Även Dr Evil i samma hörn och just bara de gröna druvorna från "druvklase" precis i kanten.

Lady Di