0 Läs mer >>
Tagit en kalldusch i en sådär 30 km/h idag. Eller cyklat i regnet. Inte min bästa träningstur någonsin, men jag lyckade få ihop 4 mil på 1 h och 40 minuter, så på sätt och vis gick det bra. Först trodde jag att jag var för varmt klädd, när solen var framme och vinden i ryggen. Sen trodde jag att kedjan hoppat av, det lät illa och hackade när jag växlade, men när jag klev av för att fixa till det satt kedjan på ordentligt. Den ville bara inte byta kugghjul när jag växlade, så jag fick helt enkelt sluta använda den växeln. Sen kom regnet. Jag cyklar alltid med glasögon för att inte få skräp och flygfän i ögonen, men om de inte satt upptryckta mot ögonen regnade det in så jag fick vatten i ögonen. Bara det att de immade igen om de satt så nära, så hur jag än gjorde såg jag hemskt dåligt... Bara en vecka kvar till Vätternrundan nu, så varje mil räknas, och man kan ju inte bara träna under favoritförhållanden. Cykla med keps ska jag iallafall har jag bestämt idag, hoppas det funkar med keps och hjälm. Tänkte att jag inte får lika mycket regn/sol/skräp/småkryp i ansiktet så...

Kalldusch

0 Läs mer >>
Idag är det väldigt mycket I-landsproblem för den här tjejen. Det är svårt att måla nagellack på tårna, det blåser så mycket att det är jobbigt att cykla och jag har för mycket tid för att förbereda mig inför kvällens studentskiva. Kanske är det så att allt helt enkelt är väldigt bra just nu, så jag inte har något viktigare att klaga på! Imorse var jag och mina kära syskon med och fixade fika på den traditionella gökottan. Gudstjänsten började 8 och vi som var fikaansvariga var där 7 för att ställa fram stolar och bord, göra ostmackor, skära upp sockerkakor och koka kaffe och te. Kommer bli en aningen lång dag, med skiva där släppet öppnar 22, men det är en bra dag så det gör inget. Juste, ytterligare ett I-landsprobem, Det är svårt att hitta saker och ting på ICA Väst. Jag gjorde mitt bästa för att inte se förvirrad ut, men jag fick lov att gå minst fem varv runt affären innan jag hittat allt jag skulle köpa. Antingen är affären ologisk eller så är jag orutinerad. Tror tyvärr mest på det senare, men det kommer väl kanske när man flyttar hemifrån och tvingas besöka mataffärer lite oftare... 
 
Meen, jag ska på skiva ikväll! Kommer av någon outgrundlig anledning hinna bli nervös, och fundera på att fega ur och stanna hemma istället, innan jag får åka dit, men såna dumheter tolereras inte. Hade askalaskul på min skiva och är övertygad om att det kommer bli kul även ikväll, så det är inget jag vill missa. Har bara aningen för mycket tid att göra av med innan dess. Sist hade jag en timme på mig från att gympasset slutade tills min skiva började och idag har jag heeela dagen på mig. Har fortfarande en sådär tre timmar kvar, drygt, innan jag kan åka och jag ska i stort sett bara byta om. Kanske att jag ska försöka mig på någon form av styling av mitt ansikte och hår, men risken finns att det bara blir kaos och pannkaka. Vilket jag väl kanske har tid med, men jag orkar ändå inte göra mig klar nu och sen sitta och vänta ut tiden i två och en halv timme... Haha, ja, har man inget bättre att klaga på så...

I-landsproblem

0 Läs mer >>
Igår var det studentskiva, idag är jag aningen trött och lite småförkyld. Skivan överträffade alla mina förväntningar. Jag har inte varit överdrivet peppad på studentskiva utan snarare sett det som något man helt enkelt bara måste ta sig igenom, men My goodness, det där måste göras om! Middagen var väl kanske inte riktigt så trevligt som den hade kunnat vara, men släppet på Flustret efteråt. Haha, har alltid hävdat att det helt enkelt inte är min grej att dansa (som i hoppa runt ostrukturerat på ett dansgolv) och jag brukar dra till med den klassiska "jag dansar inte nykter", och som nykterist blir det lite mer definitivt... MEN, igår var jag vääldigt pepp på att ha riktigt kul (delvis för att bevisa att man visst kan ha minst lika kul även om man inte rört alkohol) och det hade nog inte kunnat bli bättre! Nog för att jag både trampades på och trampade på andra mitt i allt hoppande, men jag tror att det jämnade ut sig i längden, men kul var det! Haha, och inga blåa tår har jag heller, trots alla trampningar! Musiken, lamporna, klasskamraterna, jag bara njöt helt enkelt, utan att bry mig så mycket om vad andra tyckte (eller hur töntig jag riskerade att se ut, haha). Och det där med att jag skulle bevisa att man visst kan ha kul utan att dricka (och att man som nykterist kan vara med på skivan lika mycket som om man hade valt att dricka) tycker jag att jag lyckades ganska bra med. Nu var det ju helt ärligt så att det väl egentligen bara var några få som faktiskt drack tillräckligt mycket för att bli vingliga och högljudda (men fortfarande trevliga) medan resten var så gott som nyktra, om inte spiknyktra. 
 
Jag förfestade med mitt favoritpass på gymmet innan skivan, 55 minuter där varannan låt är styrka och varannan är flås och med kick-box som avslutning. Awesome pass, som vanligt, och redan efter uppvämningen badade jag i svett (precis som på Flustret senare på kvällen, herregud vad det är varmt att dansa!). En timme mellan träning och skiva kan vara kort tid, men är man som jag inte den som orkar stå framför spegeln mer än max 5 minuter och dessutom har gymmet på 3 minuters gångavstånd från skivan (vi hade middag på Mickes kök och promenerade sen ner till Kattes släpp på Flustret) så är det alldeles tillräckligt mycket tid. Vaderna var så trötta efter passet (och det afropass jag gick på i tisdags) att jag inte var helt säker på om jag ens skulle kunna dansa något på kvällen, men bara vi kom igång var det inga som helst problem. Nu på morgonen var det värre, kände mig ungefär lika smidig som en stenbumling när jag stapplade ner för trappen med stenhårda vader, men det går över. 
 
Sista plugget kvar nu, en labrapport, ett biologiprov och lite småjusteringar i gymnasiearbetesrapporten så är jag redo att ta studenten sen!

Studentskiva

0 Läs mer >>
Första tråden från mina stygn i läppen har precis lossnat. Stabilt! Annars är det bra, det är galet svårt att äta, gör lite ont och är lite blått, men det går förhoppningsvis över snart. Vore lite skönt att kunna äta normal mat, som normala människor gör. Just nu är det dricka genom sugrör eller äta med en liten tesked som gäller, och då kan man inte äta så rolig mat... Mamma mixade lite kycklinggryta och ris till mig (så att det blev bebispuré) igår kväll, så att jag kunde skeda i mig något lite varmare och matigare än fruktsoppa och jag lyckades få i mig två skivor bröd (med inget annat än smör på) genom att ta bort kanterna och sen stoppa in en liten tugga i taget långt bak i munnen. Hur folk orkar gå på sopp/shake dieter förstår jag inte. Jag saknar redan att få tugga på något, vad som helst. Meen, läppen samarbetar inte riktigt, så det får vänta ett tag till. Ska försöka klara av min muntliga presentation av gymnasiearbetet idag, med min blåa, svullna läpp. Det blir nog lite sluddrigt, men min handledare kommer hit för att lyssna (trots att det bara är en 5 minuter lång presentation) så jag ska göra mitt bästa. Ska preppa med alvedon innan så löser det sig!

Flytande föda

0 Läs mer >>
Har opererat bort den vackra blåsan från insidan av min underläpp idag. Det är skönt att vara av med den, men just nu gör läppen mycket ondare än den gjorde med blåsan. Hann inte äta lunch innan operationen, och har bara fått i mig en smoothie sen dess, men trots det är jag inte särskilt hungrig. Antar att det beror på att läppen gör ont bara jag tänker på att försöka äta, kanske i kombination med att det smakar blod... Istället är jag trött och fryser, så jag hoppas det blir bättre och jag kan äta ordentligt imorgon...

Operation

0 Läs mer >>
 
Bara en fantastiskt grym låt! 
 
I övrigt har jag blivit befriad från alla ekologilektioner som är kvar, läraren har redan satt mitt betyg, så istället för att ha en ganska viktig och en helt oviktig lektion idag har jag två helt oviktiga lektioner. Försöker bli klar med lite inlämningsuppgifter så jag kan beta av något, och frammåt går det, men det är lite trögt. Fettsyror hit, kolhydrater dit och väten och elektroner åt något annat håll... Är nästan klar med sista inlämningsuppgiften i kemi, iallafall, så om jag har lite (herregud, det här ordet sitter långt in, jag bara tappar ord...) disciplin (HA, jag kom på det till slut!) i eftermiddag så ska det nog kanske ordna upp sig. Och i annat fall så, ja, I´m only human!

I´m only human

0 Läs mer >>
... and it's in sight,
Oh, I'm guaranteed to lose my mind.

Om en månad smäller det. STUDENTEN!!! Herregud, om exakt en månad är jag klar. Fri att själv styra precis vad jag gör med mitt liv. 12 skoldagar till kursslut och sen är det inte mycket kvar.

One month down...

0 Läs mer >>
Mitt i kaoset såhär i slutet av trean är det nästan för mycket att göra för att hinna känna efter. Nästan för myckey för att ens veta vad man håller på med, men träningen dissar jag inte för det. Och tur är väl det, för utan några timmar på gymmet varje vecka, med en instruktör som inte låter någon fokusera på något annat än träningen skulle det gå ännu långsammare med pluggandet. Imorse var det spinning som gällde och trots att passet var så jobbigt att jag trodde jag skulle svimma var det så galet kul att jag log hela passet. 20 skoldagar kvar, inklusive studenten, sen är jag friiii att göra precis vad jag vill!

Lycka är...

0 Läs mer >>
Alla mina lektioner var inställda idag, så jag har haft hemstudiedag. Var nog så otaggad på att gå upp jag någonsin varit imorse, men upp kom jag. Pluggade kemi några timmar innan jag pallrade mig ut på en löptur för att rensa huvudet lite. Det blev 5 km, min "standardrunda" även om det var läänge sen jag sprang sist. Sista 600 var riktigt tungt. Det brukar inte kännas i benen, det är snarare astmavarning efter mina löpturer, men idag var det som att springa i sand. Tungt, tyngre, tyngst!

Tungt, tyngre, tyngst...

0 Läs mer >>
Kvalborg, Valborg, Skvalborg, Finalborg... Det var säkert inte rätt ordning, men nu borde väl alla Uppsalafenomen vara slut ändå? Firade iallafall Valborg med Börje-Åkerby SBU på Prison Island i Västerås, långt från Uppsalas kaos. Tänk er fångarna på fortet, ta bort alla slemmiga, håriga, otäcka djur och byt ut kändisarna mot tävlingsinriktade SBU:are. Typ så var det. Att bara köra de "manliga" banorna (och göra det på "manligt" sätt) var inte särskillt effektivt om man vill få mycket poäng. Det var ett lag som körde så, mycket klättring skulle det vara, men hade man inte klarat banan på tre försök så var det bara att ge upp, man kan ju faktiskt inte gå in hur många gånger som helst! Man kan ju göra som det "manliga" laget och skylla deras sistaplats på att de var det enda laget som inte hade någon medlem som varit på Prison Island tidigare, men jag vet inte riktigt jag... Haha, mitt lag lyckades desto bättre, trots att tjejerna hade mig som handikapp. En 12-åring och en 14-åring kan klättra mycket smidigare än jag, och de ville inte riktigt acceptera min avsaknad av klättringsskills. Kul var det iallafall! Vuxenlaget placerade sig någonstans i mitten och verkade nöjda med det. Vi avslutade med kinabuffé i Enköping och passade på att planera in en gokartturnering under sommaren. Inga datum satta eller så, men vi har sagt att vi ska göra det, så vi får väl se!
 
Jag har lite svårt för Håkan Hellström och tycket allmänt att han ofta sjunger falskt, och inte sådär charmigt falskt, men han har sina riktigt bra stunder och bara för att det är så passande namn så kör vi en av favoriterna!
 

Valborg