0 Läs mer >>

Jag var på föreläsning igår och fick höra att alla får kontakt med alkohol i tonåren. Det kanske är sant beroende på hur man ser på det, men jag känner inte att det stämmer på mig, åtminstone inte än. Sen kanske jag är ett undantag, vad vet jag, men jag blir ändå lite skrämd. Om det är så naturligt att tonåringar får kontakt med alkohol är det inte konstigt om det blir allt mer accepterat att dricka, även som ung. Att få kontakt med alkohol kanske bara innebär att man vet att det finns och att man inte ska dricka, men det känns på något sätt som att det mer innebär att alkohol blir tillgängligt eller ett alternativ, trots att det egentligen inte är det.

Okej, inte tidernas roligaste inlägg, men det är något man måste tänka på och prata om. Sen är det kanske mitt nykterist-jag som lyser igenom och som lite har fått nog av alla som tror att jag inte kan avstå från alkohol för alltid. Det känns som att det är norm att man dricker alkohol och att man annars är konstig. Det är hemskt! Man har minst lika kul utan alkohol, och dessutom vet man alltid vad man gör och man kommer ihåg efteråt hur kul man haft.

Alkohol

0 Läs mer >>

Idag har jag varit ledig, trots att lovet egentligen tog slut igår. Vi har hemstudiedag idag och imorgon, men inga arbeten att jobba med, så då blir det ledigt. Jag har spelat gitarr i flera timmar, kollat på film, tränat lite och egentligen inte gjort något viktigt. Okej, något viktigt har jag faktiskt gjort, jag har varit på konfirmationsläsning och lyssnat på föreläsning om ätstörningar. Hoppas att det ger konfirmanderna något!

Imorgon ska jag in till stan för en pratstund istället för att plugga, kolla efter nya snowboardpjäxor eftersom de jag äger får mina ben att domna bort och sedan åka på årsmöte med kyrkans unga. Jag hoppas att det fortfarande finns pjäxor i affärerna, de har en tendens att försvinna ganska fort.

Inte egentligen något intressant att läsa, men vääääldigt skönt med förlängt lov.

Juste, jag har kört bil idag för första gången sen snön och halkan kom. Det gick riktigt bra! Mamma satt bredvid och sa att hon inte var orolig en enda gång under hela resan, vilket är ett bra betyg eftersom hon har en tendens att oroa sig i onödan och bli nervös när jag kör... Det kanske kan bero på att jag inte är jätte bra på att köra än...

Holiday

0 Läs mer >>

Jaaaaa! Det är knappt någon snö kvar! Häromdagen var det bra att det snöade, idag är det bra att snön är nästan försvunnen. Meeeen jag vill gärna köra motorcykel, typ nu, så ju fortare snön försvinner, desto bättre. Jag kan stå ut med snö fram till på torsdag eftersom familjen (eller delar av den, alltså inte jag) ska åka stafettvasan på fredag och de vill ha snö så de kan åka skidor och ha kvar lite känsla av att det fortfarande är vinter när de åker, men efter det får snön faktiskt försvinna. Det är barmark, man kan cykla till bussen, det mesta av snön är borta, jag vet att jag tjatar, men det är awesome!

Idag har jag överlevt 6 timmar på tåg. Det var ganska segt, men å andra sidan hann jag plugga MC-teori och redigera engelska, så det gick relativt fort. Innan tåget VANN jag på bowling mot hela familjen. Det har aldrig hänt, någonsin. Jag brukkar komma tvärsist och vara heeeelt värdelös, men idag gick det väldigt bra, av någon anledning.

Juste, jag överlevde melodifestivalen igår också, uppenbarligen, och igår gick det, enligt mig, riktigt bra och det var rätt som gick vidare.

Sol vind och vatten

0 Läs mer >>

Nej, jag har inte baksmälla, men jag tänkte, lite skadeglatt, på alla de som har det idag när Taio Cruz låt "Hangover" spelades i backen. Tänk vad skönt att aldrig behöva råka ut för det. Hursomhelst så har jag idag haft sista dagen i backen, imorgon bär det av hemmåt igen, det blir en låååång evighet på tåget med familjen, vet inte riktigt hur jag ska överleva denna prövning, men jag har en dator och en telefon och dessutom en mattebok, så det borde gå. En slutsats efter dagen är att jag måste köpa nya snowboardpjäxor, det går helt enkelt inte att åka ordentligt när man inte har någon känsel i benen av att pjäxorna sitter dåligt.

Just nu försöker jag uthärda trots barnprogram på TV medan jag väntar på sista deltävlingen av Melodifestivalen. Det blir intressant att se vilka katastrofer dagens program orsakar.
Extremt höga förväntningar jag har på melodifestivalen, det är helt otroligt! OH NO! Det är Pappas Pengar på TV och jag är fast på hotellrummet, alltså inte en chans att fly!! Jag är tillbaka imorgon om jag överlever kvällen!

Hangover

0 Läs mer >>

Dagen blev som jag önskade igår. Solen sken, det snöade lite istället för att regna som igår, backarna var fortfarande uppkörda men helt klart bättre än igår. Snowboardåkningen gick lite trögt till en början, kanske för att jag var feg efter igår, men sen gick det riktigt bra för att vara jag. Min tumme var inget problem, den var vackert lindad och intryckt i ett handledsskydd. Lite läskigt dock att hela handleden börjar göra ont till och från bara av minnet av att ha varit stukad en skidsemester ett annat sportlov...

Det går bra nu

0 Läs mer >>

Jag väljer att kalla det otur, inte oskicklighet eller klumpighet.
Första dagen i fjällen, regn och krafrig blåst hela dagen, uppkört och moddigt i backarna, lite småtjurigt efter en natt på tåg. Sen på tredje åket slår oturen till och jag ramlar på tummen. Nu är den stukad så att jag knappt kan göra något överhuvudtaget. Jag har inte varit hos en läkare, men den känns stukad. Alltså bara på grund av otur, i kombination med en uppkörd snövall mitt i backen precis där jag tänkte svänga.

Tur har jag inte riktigt haft idag, men för att ändå se lite positivt var det tur att jag hade handledsskydd på mig så att jag inte stukade handleden istället för tummen. Det var också tur att jag stukade tummen och inte ramlade så att jag gjorde mig mer illa, nu kan jag fortfarande åka några dagar till tack vare en elastisk linda och kvalificerad hjälp med att linda på rätt sätt.

Tills imorgon hoppas jag på bättre väder, att det är kallt inatt så att backarna blir pistade och att det blir en trevlig dag utan nya skador och bekymmer från dagens.

Tur och otur

0 Läs mer >>

Har just upptäckt att man inte ens kan blogga från min telefon.
Det känns ju bra, med tanke på att det är en android som man hoppats skulle fungera som den ska...

Hur som helst känns det lite konstigt att packa inför skidsemester medan regnet samattrar mot fönstren. Jo, jag jublade igår för att våren skymtar, men nu ska jag på SKIDSEMESTER, och då vill jag ha snö så det går att åka snowboard. Sen ligger bräda, pjäxor, hjälm, diverse skydd, vantar och liknande i skidfodralet på takräcke på bilen redan och har legat där ett tag, så frågan är hur torrt, varm och mysigt det är imorgon efter en eftermiddag i regnet och sedan en natt i tågkupé. Det känns också konstigt att åka på kvällen, traditionen säger att vi åker tidigt på morgonen, inte 23.59 hemmifrån. Nu är det iallafall så att vi åker tåg 23.59 ikväl och kliver av lagom för att dumpa packningen på hotellet och ge oss av till backarna.

Rain

0 Läs mer >>

Jag tror inte att det finns någon diagnos som innebär att man är beroende av skolan, men hur som helst tror jag att jag är det. Igår kväll kunde jag inte komma på något som helst att göra efter att jag spelat fiol en timme (och det är ovanligt länge för att vara jag) OCH tränat. Vad gör man då tills man ska gå och lägga sig liksom? Eftersom det är lov kan man inte plugga, åtminstone inte om man redan ligger i fas med sina mål och redan har lämnat in alla uppgifter man har. Man kanske inte ska klaga, men jag vet uppenbarligen inte hur man spenderar tiden om man inte har plugg eller om skolan inte tar upp en del av tiden varje dag.
Okej, nu har jag klagat tillräckligt om att jag inte har något skolarbete, så nu är det väl bara att ta itu med något som tar tid, till exempel att städa rummet så att det blir beboeligt och packa väskan inför skidsemester imorgon.

Skolberoende

0 Läs mer >>
Idag är jag glad. Solen skiner, det är plusgrader och man ser faktiskt delar av gräsmattan. Dessutom träffade jag äntligen bästa Lina igår. Har nog inte förrän nu insett hur mycket jag saknat henne.
Jag längtar till barmark och värme så att man inte måste ha en massa tjocka kläder på sig och så att man kan köra motorcykel. Och ja, jag vet, jag borde njuta av snön så länge den ligger kvar, men jag vill köra motorcykel nu! Snön kom så sent att jag börjat längta efter våren redan innan vi hade riktig vinter.

Vår

0 Läs mer >>

Välkommen till min...