0 Läs mer >>
Jag är godkänd på tentan!! Jag är med andra ord klar med termin 6 och kan fortsätta med fullt fokus på den här terminen och alla cancermutationer och hudutslag och frakturer och "House-fall" (aka njurpatienter) vi träffar på i vår. Sen att jag har tenta igen på måndag, det tänker jag förtränga just ikväll och ta tag i igen imorgon. Jag tror till och med att jag skrev min bästa tenta på länge, det var några terminer sen jag klarade tentan med mer än någon procents marginal. Tror också att jag fick ganska precis den poäng jag lyckades räkna ihop till själv på tentan så jag hade hyfsad koll på vad jag kunde och inte kunde. Det är VÄLDIGT skönt att kunna gå vidare. Hela klassen har gått och väntat den här veckan på att det ska bli fredag eftersom vi blivit lovade ett resultat nu imorgon, men så plötsligt dök det upp redan idag vid lunch. SKÖNT! Imorgon har vi studiedag så jag passar på att undervisa på anatomikursen för termin 3, och så ska jag försöka plugga lite gener och patologi till tentan på måndag. Här tänkte jag att det skulle bli lite lugnt efter tentan 18 januari, men icke.  

Viktiga procent

0 Läs mer >>
Det finns en risk att jag kommer tjata lite om det här med att stå på händer. Det är tråkigt att träna på sånt som man är dålig på och därför har jag aldrig gett mig på att stå på händer, jag har ju aldrig kunnat så på händer så varför skulle det ändra sig? Men sen är det också väldigt roligt att träna på saker när man känner att man lär sig och eftersom jag lät mig bli övertalad att prova stå på händer vid nyår så har jag ju redan lärt mig något nytt. Ergo det är kul att stå på händer just nu. Igår visade jag mitt stå-på-händer-i-dörröppningen-trick för mamma och hon fick feeling och bara sådär ändå ställde sig på händer mot ytterdörren (efter att hon kollat att ingen var på väg att komma på besök så att hon kunde låsa dörren utan att verka otrevlig). Tjoff så det så stod hon där, det var ju bara att göra som när hon var liten... Så då var jag också tvungen att testa och efter många dåliga och många bättre försök lyckades jag också, men jag fick det inte på bild så jag fick göra om det på gymmet idag för att kunna kika hur det ser ut. Fick helt random feedback och tips på hur jag borde träna från en gammal klasskamrat också så nu kommer det bli ännu mer tjat om handstående.

Jag har inte bara stått på händer den här helgen, jag har också städat hela lägenheten (woop woop, jag är inte en av de studenter som städar istället för att tentaplugga så det behövdes kan man säga) och varit på 28-årsfest hos Isabel som jag boxas med. Vi pratade om medicin och dans och barn och boxning och spelade Alias och dansade till afrobeats och 90-tal tills klockan var alldeles för mycket. Sen var det svinkallt att cykla hem men det är smällar man får ta när det är natt och mitt i januari.

Despacito

0 Läs mer >>
Igår skrev jag tenta i Klinisk medicin II, enda kursen och enda tentan på termin 6. Så nu är jag klar med mina tre första år på läkarprogrammet. Känns som att det var alldeles nyss men ändå evigheter sen vi satt på "upprop" och blev grundlurade av våra faddrar och gick på föreläsningar om att vara student. 

Hänger på landet och insåg att öppningen in till vardagsrummet är perfekt för att träna på att stå på händer, så idag står jag på händer. Och försöker hjälpa syster min med kemi, men helt ärligt har hon nog bättre koll än jag.

År tre

0 Läs mer >>
Tänker att det är dags att jag jobbar lite på balansen, både balans i sig och balans i kroppen. Bli starkare i överkroppen, bli mindre and och felroterad och någon dag klara av att stå på händer, kanske till och med utan stöd från väggen. 
Och ja, jag borde tentaplugga 24 timmar om dagen och inte lägga en massa tid på att försöka stå uppochner mot en vägg, men ändå. Försökte få upp båda fötterna mot väggen men bara jag tänkte på att släppa andra foten från boxen höll jag på att ramla såatteh...

Jag jobbar på det