0 Läs mer >>
Foto: AliceSaraLovisa, Mars 2013
 
Tycker att skillnaden inte riktigt kommer fram här, men det är lite skillnad om man vill se den. Har klippt ihop bilder med tre olika vitbalans så att det är en bild längst till höger, en i mitten och en till vänster. Skillnaden syns bäst mellan bilden till höger och den i mitten, iallafall på bilden med domkyrkan där det är lite olika färg på himlen.

Vitbalans

0 Läs mer >>
Har nu påsklov i lite drygt en vecka. Såå himla skönt!! Även om jag inte kommer kunna låta pluggandet vara helt är det väldigt skönt att kunna sova ut på morgonen, göra vad jag känner för och plugga lite när jag känner för det. Har idag överlevt ett engelskaseminarium och ett kemiprov och förhoppningsvis gick det hyfsat. Fick en lagom bra start på dagen med försovning (vet inte hur, men jag sov genom båda mina alarm), men det löste sig ändå. Haha, vissa gånger är det bra att man har låång tid på sig på morgonen. Körde ett intervallpass innan skolan (eftersom jag började 10) och sen var jag igång. Tänkte att jag skulle träna lite styrka också, men jag är så himla svag så det är inte riktigt kul. Mycket roligare att träna när man känner att ma orkar än när man får ge upp på en gång... Jaja, det får väl kanske vara så länge. Har fokus på konditionen än så länge så om jag börjar där kanske jag kan jobba på styrkan sen. Var sak har sin tid och man måste börja nån stans, eller nåt sånt...
 
 

Påsklov

0 Läs mer >>
Idag känns det som att jag kan ha varit en lite jobbig danslärare. En sån som tjatar och vill att man ska vara lite bättre, även om man tycker att man gör sitt bästa. Men ibland behövs även de lärarna, de tjatande och lite småjobbiga lärarna som ändå får en att försöka lite till. Bad mina tjejer ta ut stegen så mycket att de tyckte att de såg löjliga ut. Det är nämligen så att de ser löjliga ut när de inte vågar ta ut rörelserna, men om de skulle våga ta ut rörelserna ordentligt och lita på att de kan skulle det se fantastiskt bra ut. Delade upp dem i två grupper så de kunde titta på varandra idag och då sa de faktiskt själva att de borde ta ut stegen och göra dem tydligare. Lite nöjd att de sa det själva!! Det var lite jobbigt att vara danslärare också. Eftersom jag delade gruppen i två, vi dansade konstant i lite över en timme och jag dansade med både grupperna. Haha, om inte annat har jag fått lite träning! Hoppas tjejerna känner att de fått ut något av det också och att koreografin kanske sitter lite bättre än den gjorde innan. Jag ska få vara med och dansa på riktigt den här uppvisningen. Det är en tjej som ska vara i Oxford när vi har uppvisning så jag får hoppa in på hennes plats i raden längst bak. Hoppas tjejerna kommer ihåg koreografin utan mig längst fram!!!

Koreografinötning

0 Läs mer >>
Det tar emot lite att ställa klockan för att gå upp tidigt en lördag, men det funkar. Idag har det varit genrep inför en konsert med kören som går av stapeln imorgon, så jag hade inte mycket att välja på. Det var helt enkelt bara att gå upp i tid imorse. Vaknade såklart alldeles för tidigt ändå och funderade på om det var värt att gå upp, men jag somnade om och väcktes av klockan ändå. Blev ett tungt rep i alldeles för kall kyrka, men det lät bra ändå så det blir nog bra imorgon. Förhoppningsvis blir det lite varmare när det är publik i kyrkan också, men det känns nästan som att underställ är en bra idé... Blev en löptur med mamma när jag kom hem, så nu känner jag mig lite piggare, lite friskare och lite mindre stressad. Så himla skönt att träna! Faktiskt även när man har ont överallt av all träningsvärk, då känner man iallafall att det ger något. Idag är en sån dag när jag har träningsvärk överallt eftersom jag hade styrketräning i skolan igår. Borde verkligen styrketräna oftare, men jag tror jag börjar med att fokusera på konditionsträningen så får styrkan komma sen. Har en uppgift i skolan där vi ska lägga upp en träningsplanering med ett särskilt mål, följa denna under 8 veckor och sen utvärdera om vi nått målet och varför eller varför inte. Ska bli kul, men det kan nog bli lite tufft också. Nu måste mn ju lägga upp en planering som man orkar följa men som också ger resultat. Känns dumt att göra en planering som är för tuff och sen inte orka mer än en vecka men det känns också dumt att lägga upp en planering som är för slapp och som därför inte tar en till målet. Det blir intressant att se vilka resultat man kan nå på 8 veckor!

Träningspepp

0 Läs mer >>
Tänk vad med saker man kan göra i skolan som inte är att plugga. Det är dumt enkelt att få en 2,5 timmar lång håltimme (eller, ja, egentid som det heter här eftersom vi inte har några håltimmar) att gå utan att egentligen göra något vettigt skolarbete. Borde korta ner en svenskaanalys, läsa en engelsk roman, plugga kemi inför prov... Men inte har jag gjort det inte. Vet faktiskt inte vad jag gjort, för jag har verkligen inte suttit och tittat på facebook i 2,5 timmar! Jag har försökt komma frammåt på en biologilabrapport, men det rör sig långsamt. Har åtminstone börjat nu, det är alltid nåt såhär en vecka före deadline. Är så trött i kroppen att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till, men det är skönt att morgonens styrkepass gav något...
 
Fredageftermiddag sådär mellan 14.30 och 15.50 kan inte vara den bästa tiden att ha biologilab. Helt ärligt är man så trött en fredageftermiddag, om veckan varit som den här iallafall, att det är liite svårt att fokusera. Framförallt efter det där 2,5 timmars hålet jag just spenderat på ingenting och en labrapport. Ska bli sååå skönt att komma hem och kunna släppa plugget ett tag, inte för att jag kommer att ha en chillarhelg men ändå. Kommer inte hinna tänka på skolan såå mycket, så det är skönt. På ett lite knasigt sätt. Vore nämligen skönt att bli av med det också. Som en lärare sa i mellanstadiet, "Gör det fort så blir du av med skiten!". Sen tror jag att citatet ursprungligen kom från en av mina klasskamrater, det känns troligare att det är plockat från en kille i 11-års åldern än en lärarinna i 50-års åldern, men det är ju lika sant ändå.  

Håltimme

0 Läs mer >>
Idag har jag gjort körlektionspremiär, igen. Körde en lektion för ett år sedan, men det räknas inte eftersom det var så läge sedan. Jag trodde att jag kunde köra bil när jag kom till körskolan, men nu tvivlar jag. Körde i ungefär 20 km/h och tyckte att det gick galet fort. Den enda ursäkten är att det var i ett botadsområde, men ändå. Jag som tyckte att jag kunde det här, nästan. Jaja, lektionerna är ju till för att man ska lära sig. Nu är det bara att börja övningsköra även i stan så det kan bli ett körkort. Haha, och inte kunde jag tala om vilken pedal som var vilken heller. När jag sitter där och kör vet jag såklart vilken pedal som är vilken, men när jag skulle tala om för läraren vilken pedal som var broms och vilken som var gas kunde jag bara gissa. Dumt! Kunde som tur är förklara vilken regel som gällde vid utfarter och högerregelskorsningar, och hur man vet att det är en högerregelskorsning. Annars var det nog inte många av de vääldigt många frågorna jag lyckades svara rätt på.

Varning för mig!!

0 Läs mer >>
Har idag sett Män som hatar kvinnor, igen. Såg den när den gick som tv-serie och nu tänkte jag analysera den till en svenskauppgift. Var inte alls sugen på att se den innan jag faktiskt startade filmen, men så fort den var igång var jag fast. Helt otroligt bra film, även om den såklart är väldigt hemsk också. Läste på lite innan och såg något om att Stieg Larsson ska ha haft 10 böcker färdiga om Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist. I huvudet, han hade alltså bara skrivit ner de tre som släppts, och möjligen delar av en fjärde. Får erkänna att jag är lite förälskad i hans böcker, trots allt hemskt som finns mellan pärmarna. Lisbeth Salander är bara så häftig, Mikael Blomqvist likaså. Fast Lisbeth är nog häftigast. Gör som hon vill, följer sin egen rättvisa och lyckas ändå hålla sig till regelboken, oftast. Hade varit så kul att få följa med henne på äventyr i de möjliga uppföljarna, men jag antar att jag får hitta på dem själv.

Lisbeth Salander

0 Läs mer >>
Kan inte låta bli att vara lite stolt. Jag har sprungit närmare 10 km idag. 1 MIL!! 9.6 km för att vara helt ärlig, och då med lite promenerande mitt på eftersom det var lite isigt till och från, men jag har nog sprungit nästan 9 km. Trodde inte riktigt att det skulle gå, men det gjorde det uppenbarligen så nu är det bara att satsa på att springa samma sträcka lite snabbare. Och utan att behöva fundera på om det bara är som jag tror eller om världen plötsligt blivit lite studsigare och svajigare. Funderade på det ett tag när det var en sådär 2 km kvar, men då var det ju bara ca 2 km kvar så då var det bara att springa vidare. Känner på mig att jag kommer att sova gott inatt och har jag inte träningsvärk imorgon blir jag lite besviken. Kände till och med att mina benmuskler fick lov att arbeta lite, till skillnad från när man bara springer på ett löpband en halvtimme utan att luta det.

Egoboost!

0 Läs mer >>
Vad menar du med det?! Nej inte jag inte. Afro sa du?
Haha, att det syns! Dansade afro i höstas och när läraren skulle ge oss feedback på dagens danspass i skolan var hennes första kommentar just, Det är inte så att du har dansat afro? Knasigt! Ännu knasigare eftersom en klasskamrat påpekade innan lektionen att jag gjorde stegen med afrotouch. Haha, visste inte att det syntes så mycket, men det kanske är så att dansare lätt ser vilken "skola" andra kommer ifrån, om man är afro, balett, street osv. Lite trist att det var sista gången idag, men jag får ju dansa igen på måndag så jag ska väl inte sörja alltför mycket. 

Det är inte så att...

0 Läs mer >>
Jag tror aldrig jag varit så nervös. Åtminstone inte så länge jag kan minnas. Jag sjöng. I en mikrofon, i kyrkan. När det var någon som lyssnade. Eller faktiskt flera någon. Kyrkans husband, där jag är med, spelade på en mässa och eftersom bandet tyckte att det var en bra idé hade jag en låt jag skukke sjunga på, även om jag bara sjöng en vers själv. Jag sjunger inte när någon hör!! Jag överlevde iallafall, och körledaren hotar med att det inte var sista gången... Nog för att jag var inställd på att jag skulle bli nervös,  men inte sååå nervös. Trodde aldrig jag skulle få fram nån ton och det var nästan så jag trodde jag skulle svimma. Tur man har ett sånt fantastiskt band som stöd! Ni är bäst! 

Outside the box

0 Läs mer >>
Har varit på Idé och verksamhetskonferens med Sveriges Blåbandförening idag. Det var fokus på kampanjer (och hur vi ska göra för att lyckas med dem/synas/nå ut), våra mål till 2019 och vår värdegrund. Mycket intressant och inspirerande måste jag säga, även om jag är något trött efter en heldag med samtalande och en något tidig morgon med tanke på att det är lördag. Är som alltid efter arrangemang med Blåbandsföreningen eller Blåbandsungdomen taggad att dra igång aktiviteter och verksamhet, tur att vi har distriktsårsmöte på måndag så jag kan försöka dra med några fler och kanske lyckas få igång något. Samtidigt som jag funderar på vad jag skulle kunna dra igång för aktiviteter/verksamhet ligger gymnasiearbetet ständigt i bakhuvudet, i jakt på idéer, så jag kanske kan hitta något sätt att blanda in någon form av nykterhetsarbete i mitt gymnasiearbete. Vi får helt enkelt se! Å, jag vill göra något för att SBU ska synas!!! Typ här och nu!

En av de där inspi...

0 Läs mer >>
Jag var och tränade imorse och måste bara få vara lite stolt. Jag sprang i en timme. EN TIMME!!! Inte jättefort, men trodde aldrig att jag skulle orka i en hel timme. Ska hela sanningen fram hade jag paus i typ 3 minuter i mitten, men det var ändå en halvtimme (och sen fem minuters calm down), paus och sen en halvtimme till (plus fem minuter calm down). Får erkänna att det blev 8 minuter paus då, men hur som helst är jag stolt att jag faktiskt inte bara gick och stretchade och körde lite halvslö styrka när löpbandet efter en halvtimme bestämde att det var dags att jogga ner. Det kanske inte är helt omöjligt att bygga upp lite kondition ändå. Bara att envisas lite och inte ge upp bara för att det känns som att man inte kommer någon vart. Precis den boost jag behövde! Känslan efter ordentligt träningspass är svårslagen, men kanske kan känslan av att faktiskt längta till nästa träning konkurrera.
 
Självklart har jag lyckats få ännu en till favoritlåt medan jag tränat. Den kanske inte är så peppande, uppåt och så vidare men uppbyggnaden med alla stråkar är så häftig och maffig och pampig och underbar att jag inte kan låta blir att älska den!
 

All the lonely people

0 Läs mer >>
Måndagar är kärlek. I stora mängder. Direkt efter skolan skyndar jag iväg ut till min dansgrupp för att lyssna på vad som hänt i skolan den senaste tiden och dansa så mycket vi hinner. Just den här måndagen var bandrepet förlängt och började därför tidigare, så det var bara att skynda direkt från dans till bandrep, med lite kvällsmat i bilen mellan. Mina dansare är så fina! Idag när vi värmde upp undrade de om jag hade någon pojkvän, de hade nämligen spanat in någon på bussen som de tyckt att jag borde bli tillsammans med. De kunde inte säga vem det var, men han bodde säkert i Jumkil, vilket de upprepade minst tre gånger. Haha, förklaringen till varför det inte var helt uppskattat att han säkert bodde i Jumkil är att vi i Börje helt enkelt bara ska tycka att alla i Jumkil dumma, korkade och allmänt jobbiga. Snygg tyckte de att han var iallafall. Haha!! Nästa samtalsämne (medan vi fortfarande värmde upp) blev de två ledare som var med från början och om de kan komma någon gång eller inte. När jag upprepade att den ena bor väääldigt långt bort och därför inte riktigt kan komma och att den andra jobbar och därför inte heller hon riktigt kan komma var reaktionen (förutom att de tyckte att de ju kan ta och komma ändå) "Men vem umgås du då med, om du inte kan träffa dem?! Söta, omtänksamma tjejer jag har!!

Änglar

0 Läs mer >>
Jag börjar undra vad som flugit i mig. Egentligen. Sitter och funderar på att göra en Tjejklassiker. Tjejklassiker!!
Det innebär att man genomför 4 lopp under ett år, det är Kortvasan, Tjejvasan eller Kristinaloppet (30 km längdskidor), Tjejvättern (100 km cykling), Vansbro tjejsim (1 km) och Lidingö Tjejlopp (10 km). Har två kusiner(som är systrar) som ska göra det och igår fick jag frågan om jag inte ska åka Tjejvasan med dem nästa år, eftersom jag åkte Kortvasan i år. Av någon galen anledning blev jag vääldigt taggad att utmana dem på hela klassikern. Det värsta är väl simningen... Vet att det är kortast eftersom det är 1 km och inte 10, 30 eller 100, men det är ändå 1 km SIMNING!! Träning, träning, träning är väl det enda som gäller... Har blivit så himla träningssugen, bara sådär. Kanske är för att jag kommit igång med att träna. Kommer man igång och ser framsteg är det roligare att sträva efter utveckling än om man tränar nån gång ibland och snarare går bakåt i utvecklingen. Så himla kul att träna! Har blivit någon form av träning varje dag den här veckan, även om danspass på en halvtimme inte riktigt kan räknas. Jag vill ha vår så man kan ut och springa!!

Tjejklassikern

0 Läs mer >>
Måste få tjata lite om allt som är bra också. Eller iallafall något som är bra. Jag vet helt ärligt inte vad jag skulle göra utan alla underbara människor i min närhet. Min handledare i högstadiet kunde lösa alla mina problem bara genom att fråga om det fanns några problem. Min nuvarande handledare har snarare förmågan att få mig att skapa nya problem helt utan att ha något sådant syfte. Mina fantastiskt underbara vänner har däremot förmågan att bara genom att hälsa och kolla läget få problemen att hitta egna lösningar. Jag är så otroligt glad att jag har förmånen att umgås med dessa människor stora delar av min lediga tid. Just den här veckan har det blivit fyra kvällar med ungdomsgrupp, konfirmandledargrupp, husband och kör och jag bara älskar det. Igår fick jag, igen, rådet att ta det lugnt men det är mitt sätt att ta det lugnt och koppla av. Att sluta med någon aktivitet för att kunna ha kvällar när jag inte har någontin jag behöver göra och bara kan åka hem och ta det lugnt, andas är inte ett alternativ eftersom det är precis det jag gör när jag åker till kyrkan. Jag umgås med en massa människor som betyder så obeskrivligt mycket och bara njuter, slappnar av, andas. Om någon läser det här så betyder ni så otroligt mycket mer än ni någonsin kan förstå.

Massor av kärlek

0 Läs mer >>
Min nuvarande handledare (vi har personliga handledare/lärare som ska hjälpa oss lite extra i skolan) vet jag inte riktigt vad jag ska tycka om. Det växlar liksom mellan de olika handledarsamtalen. Idag har jag haft ett inte-så-inspirerande handledarsamtal, men det kanske är orätvist att skylla det på handledaren. Vi fick information om vårat gymnasiearbete igår och jag lyckades igår kväll få en snilleblixt om vad jag skulle kunna göra för att stå ut med att under hela trean skriva på en enda enorm naturvetenskaplig rapport. Eftersom det var handledarsamtal idag (precis som varje fredag) tänkte jag att jag kunde få lite medhåll för min genialiska idé, men inte då. Gymnasiearbetet är nämligen inte alls likt det projektarbete som är dess föregångare, eller så är det jag som aldrig förstått vad ett projektarbete går ut på. Vi måste jobba i grupper, vi måste ha en expert på området som kan hjälpa oss, vi måste skriva en projektplan (vilket jag kan hålla med om och förstå att det är bra) och vi måste få tillåtelse av lärarna i skolan. Av tre måsten är det ett jag håller med om att det är viktigt, projektplanen, men i övrigt tycker jag att det är liiite tråkigt. Gymnasiearbetet ska vara vår chans att påverka vår utbilding, (och visa vad vi lärt oss och jag kan väl hålla med om att naturvetenskapliga rapporter är en vääldigt stor del av gymnasiet), så jag hade kanske byggt upp en lite för fri bild av vad gymnasiearbetet skulle kunna innebära. Har ju bara projektarbeten att jämföra med och alla projekt jag känner till har kommit från ekonomi eller samhällsvetenskapliga program. Kanske är det bara så att jag skulle ha gått ut gymnasiet i senast förra året för att få göra ett sådant arbete jag skulle vilja göra. Bara att acceptera och arbeta utifrån förutsättningarna...
 
Ojoj, mycket tjat om vad som är inte så bra, men jag bara måste säga det...

Inte vad jag hoppa...