0 Läs mer >>
If these were the last words
That I ever got to tell you, I ever got to  say
The last words
To carry you every night and day
Everything I  ever thought but never got around to saying
Even if you already knew
Nothing in my life ever mattered more than you

Refrängen i Kevin Borgs låt The last words. Så himla bra, egentligen. En dag är det försent. Alla saker man önskar att man sa men aldrig tog sig för att säga, till alla som förtjänade att höra det. Det är otroligt hur svårt det ska behöva vara att säga vad man känner. Eller tänker och tycker. Att det ska vara så svårt att säga "jag tycker om dig". Fast det kanske bara är jag. Ska försöka bli bättre. Eller, jag ska bli bättre.
 
Jag älskar er, ni betyder så galet mycket mer än jag kan berätta

All those things you ...

0 Läs mer >>
Har min tredje sovmorgon för den här veckan och går bara i skolan i en kvart idag. Muntliga nationella i matte. Har dessutom snart slut på skoluppgifter för den här terminen, såå skönt! Började morgonen (alldeles för tidigt enligt mamma, när jag som vanligt åt frukost med henne vid 6) med en löptur. Det är helt otroligt vad det är härligt att springa! Blev lite drygt 4 km, men jag har inte löptränat på flera veckor så det var skönt att inte köra hårdaste passet som första. Har gått på spinning och danspass istället, men löpning är en annan sak. Hade inte riktigt någon plan så jag sprang för att det är härligt mer än för själva tränandets skull. Tog motorcykeln till skolan och sitter nu och låtsas att jag inte har något att plugga. Fast det har jag ju såklart, bara inte så mycket. Haha, ska göra ett ryck nu sista halvtimmen eller 45 minuterna innan lunch!

Livet leker

0 Läs mer >>
Det är så himla kul att skriva arbeten där man inte fått någon instruktion! Och så himla lätt också. Eller inte. Vi har biologiredovisning imorgon och ingen vet riktigt vad som förväntas av oss. Det skulle kunna bli bra, men det kan också gå käpprätt åt skogen. Antar att det är lite eget ansvar att få med det viktiga, men det är svårt när man inte har några som helst ramar. Lite som projektarbetet. Vi jobbar i grupp och i grupperna har vi gjort frågeställningar, genomfört och dokumenterat fältstudien och nu ska den redovisas, med uppsats (som man skriver i grupp, har jag inte redan klagat på det kan jag göra det nu, och har jag det gör jag det igen: Det suger! Oavsett hur man gör kommer vissa åka snålskjuts och kunna få ett A på sista uppgiften, och kanske höja sig, bara för att vissa grupper är ojämna. Fast jag ska kanske inte klaga, fick ändå en bra grupp) och muntlig redovisning. Muntliga ska vara 15 minuter och det är allt vi vet. Ingen aning hur mycket av bakgrundsinformationen de vill att vi drar och ingen aning om vad som är relevant och vad som bara är onödigt, men det ska nog lösa sig. Jobbigaste är nog att jag inte har en aning om hur jag ligger till betygsmässigt, så jag vet inte hur mycket den här uppsatsen och redovisningen påverkar.

Panikplugg hela vecka...

0 Läs mer >>
Eftersom att det är fullt naturligt att gå upp kl 6 en söndag för att plugga är det precis vad jag intalade min själv att jag skulle göra. Jag hade inget alarm och det var inte planerat, men när jag vaknade strax efter 6 tänkte jag att varför inte? Fick försöka övertala mig själv i en sådär 45 minuter innan jag faktiskt tog upp datorn, men nu har jag suttit här och lekt duktig/skrivit på svenskatalet jag har imorgon i nästan en timme, så jag vill nog påstå att jag får godkänt. Talet är klart i alla fall, så nu ska det bara skrivas ut och nötas in, bit för bit. Ska åka med familjen och hälsa på farmor idag, så det kanske inte blir jättemycket nöta in tal tid, men jag har ju alltid två timmar med bil dit och lika mycket hem. Om inte jag får övningsköra någon bit, förstås. Igår var det avslutning med ungdomsgrupperna i kyrkan, så då blev det inte jättemycket pluggat. Hade tänkt att jag skulle hinna träna nu i helgen också, men det får jag nog inse att jag inte hinner. Får ta igen med spinningpass imorgon innan skolan. Måste försöka få ordning på biologiredovisningen jag har på tisdag eller onsdag också, helst idag. Blir nog att plugga när vi kommer hem. Eller så får jag ta med datorn i bilen. Kanske. 

Morgonplugg

0 Läs mer >>
Foto: AliceSaraLovisa, Maj 2013

Sommar, sommar, somma...

0 Läs mer >>
Jag överlevde Blodomloppet. Trots att jag sprang en mil. Trodde att jag skulle spy sista två kilometrarna och var precis på gränsen till att få kramp sista kilometern, men jag överlevde och kom i mål. Tiden 1 timme och 14 minuter är väl inget att skryta om, men målet var att ta mig runt och det lyckades jag med, så jag är nöjd ändå. Har så mycket träningsvärk idag att det är lite smått intressant att röra på sig, men jag stapplar fram och njuter av att jag faktiskt har träningsvärk. No Pain, No Gain, som idrottsläraren sa. Haha, det ska bli intressant att springa intervaller på idrotten imorgon, eftersom träningsvärken brukar vara värst två dagar efter träning. Alltså imorgon. Fast å andra sidan kan en del av dagens träningsvärk vara från afropasset jag var på i tisdags, så jag kanske inte har så farlig träningsvärk imorgon. Eller, hoppas kan man ju alltid. Idag har jag försökt vara duktig och plugga hela dagen, men det går väl sådär med motivationen. Svenskatalet vill bara inte bli skrivet, biologin har jag inte helt makten över eftersom det är ett grupparbete (hatar grupparbeten oavsett hur duktig grupp jag har bara för att det är så mycket lättare att skriva helt själv så man har makten och kontrollen över arbetet) och fysikrapporten försöker jag mest förtränga. Precis som idrottsuppdraget som ska in imorgon, men det är helt ärligt nästan klart sen 8 veckor eftersom man kunde skriva det innan man började träna... Jaja, snart får jag gå till mammas jobb så vi kan åka hem. Och sen borde jag plugga ännu lite mer än jag redan gjort.

Plugg, plugg, lite tr...

1 Läs mer >>
Ojoj, här var det tydligen länge sen jag var... Det är slutspurt inför sommarlovet nu, igår räknade vi efter och insåg att det var 13 uppgifter kvar på 11 skoldagar. Räknar man de tre dagar vi går sista veckan är det 14, men de räknas inte eftersom alla deadlines är innan den 4, alltså med 11 skoldagar kvar igår. 10 idag och fortfarande 12 uppgifter kvar. Idag har det varit matte NP hela dagen, så vi har betat av den där uppgift 13 och redan imorgon klarar vi av kemiprovet som är uppgift 12. Sen kickstartar nästa vecka med spanskaredovisning, svenskatal, matte NP muntligt och biologiredovisning redan innan onsdagen. Herregud, sen ska vi tydligen hinna med 8 saker till, och jag kan bara komma på typ en sådär 4... Haha, en dag i taget och panikplugg varje kväll, men det är snart lov så det ska gå bra det här också. Nu ska jag hjälpa till att fixa kvällsmat så vi hinner smälta den lite innan Blodomloppet ikväll. Var galen nog att anmäla mig till milen (jag menar hallå, man kunde välja 5 eller 10 km och jag valde 10, hur dum får man egentligen vara?!) så jag har en bit att kämpa mig igenom. Med mördarbacke längst bort har jag hört. Haha, Tagga!!

Var tog all tid vägen...

0 Läs mer >>
Ehm, ja, plugga var det ja... Fastnade med Photoshop och ett gammalt (hopplöst) porträtt jag tror min käre far tagit något nyår eller liknande. Det är liksom för ljust för att kunna göra något, men jag gillar det ändå.
 

Distractions

0 Läs mer >>
Nedräkningen inför sommarlovet fortsätter, 18 dagar kvar nu om jag inte räknat alldeles galet. Haha, herregud var det låter som att skolan bara är pest och pina. Riktigt så är det inte, det är bara det att jag så himla gärna vill kunna göra vad jag vill när jag vill. Typ själv styra när och hur mycket jag hinner träna, vilka dagar jag ska vara seriös och faktiskt göra något vettigt och vilka jag kan spendera på att fota, träna, spela musik och annat skojjigt man inte alltid hinner med när det är skola och prov och uppsatser och deadlines... Imorgon har vi lyckats prata oss till en sovmorgon, en riktigt lång sådan dessutom, så då kan jag kanske hinna lite av allt det där jag annars inte hinner. Fast jag borde lägga tiden på att fixa lunch till friluftsdagen som kommer på torsdag, skriva ett tal till svenskan och fixa en redovisning till spanskan. Kanske inte blir någon tid till träning, fotografering och musik helt enkelt. Eller så får jag stryka det där om sovmorgon. Å andra sidan är träning (förutsatt att jag tar i så att jag får träningsvärk, och "no pain, no gain" innebär ju att man måste ta i så man får träningsvärk) inte någon jättebra idé eftersom vi ska gå 2,5 mil på torsdag, med övernattningspackning på ryggen och risk för viss kupering. Nej, nu ska jag skärpa mig och ta tag i svenskan eller spanskan. Då slipper jag det kanske imorgon.

Sovmorgon eller ingen...

0 Läs mer >>
Jag har blivit en rastlös person. Kan liksom inte sitta still längre. Jag måste hela tiden göra något (vilket kanske inte är något nytt, men ändå) och att titta på tv med familjen duger inte. Då måste jag upp och hoppa hopprep ett tag för att jag bara inte orkar sitta still. Vill egentligen bara ut och springa, men det passar inte att springa vid nio på kvällen, framförallt inte om det är skolan dagen efter. Började dagen med ett spinningpass på 45 minuter och sen när skolan slutade cyklade jag hem, alltså ungefär 15 km. Ändå känner jag att det är liite jobbigt att sitta still, både i skolan och nu när jag är hemma. Hallå, jag brukar kunna sitta still hela skoldagar och måånga timmar framför tv:n på kvällen. Vad hände där egentligen? Jaja, det är ju inte direkt ohälsosamt att röra på sig så jag ska inte klaga! Jag vill ha sommarlov, typ nu, så att jag kan göra vad jag vill heela dagarna. (hehe, för det är inte alls så att jag redan har lyckats fylla upp större delen av juni med läger och förhoppningsvis hela juli med jobb.. ) Men åtminstone är det ganska så aktivt att vara på läger och att jobba på bondgård.

Rastlös

0 Läs mer >>
Vad jag gör en helledig fredag? (okej, jag ljuger, den är inte helledig, har spelning med Hi Hats ikväll, men ändå) Ställer klockan på 05.30 för att åka med mamma in till stan och 45 minuters Spinning. Det är så himla skönt att träna på morgonen! Man måste bara överleva väckarklockan... Haha, jag brukar kasta ganska mycket skit på städer (de är så otroligt trååkiga, haha) men idag var det faktiskt riktigt mysigt. Vi tog med min cykel in till stan imorse så jag cyklade först till mammas jobb för att dumpa träningsväskan (och fick förmiddagsfika!!) och fortsatte sen ner på stan för att uppgradera min vår/sommargarderob. Helt otroligt vad mycket kläder man kan ha utan att någonsin ha något att ha på sig. Vanligtvis när jag är på stan har jag bråttom för att jag egentligen är på väg någon annanstans och då blir jag bara irriterad av att försöka hitta något så idag hade jag bestämt att jag skulle ta det lugnt, titta på allt möjligt och prova allt jag kände för. Det gick faktiskt riktigt bra och jag hittade inte bara en utan TVÅ klänningar, som jag dessutom köpte. Haha, får se hur lång tid det tar innan jag inte har något att ha på mig igen. Till ikväll kanske? Men jag kanske ska sluta mobba städer, de är ganska så bra att ha när man tänker efter. Som om jag inte fått nog av träning cyklade jag hem från stan, vilket är en sådär 13 km. Svär att det är någon form av förbannelse över våra landsvägar för oavsett vilket håll de svänger åt och vilken riktning man cyklar har man motvind. Hade motvind i 9 av alla 13 km och hade jag cyklat åt andra hållet kan jag nästan lova at det hade varit precis samma sak. Vinden vänder sig liksom efter hur man cyklar, hemskt irriterande. Eller bara väldigt mycket effektivare träning, om man nu vill se det så, men jag cyklade inte för träningens skull utan för att ta mig hem, och då är det lite irriterande.

Städer är rätt bra än...

0 Läs mer >>
Ibland undrar man vad man egentligen använt all tid till och igår känns det som att mycket tid gick åt till inget vettigt alls. Vi var på fältstudiedag på Skansen, vilket var vettigt, men det känns som att Stockholmspendeln går långsammare om man åker "tunnelbanetåget" istället för regionaltåget. Väl tillbaks i Uppsala slog jag ihjäl lite tid med att ungefär tre gånger så fort som man borde passera genom butiker (om man planerar att hitta något, vilket jag gjorde) tog mig igenom typ alla affärer jag kunde tänka mig att jag möjligen kunde hitta något innan jag slängde mig på bussen ut till Bälinge för att åka på körrep. När jag sen kom fram visade det sig att repet var inställt så då var det bara att sätta sig på bussen och åka en halvtimme tillbaks till stan igen för att sen springa till bussen som går hem. Jag menar, en och en halv timme buss bara för att ta mig en sträcka som tar 20 minuter med buss, inte riktigt värt det så att säga... Sen när jag kom hem var jag så trött att jag inte gjorde något vettigt av den kvällen, blev soffhäng och med ishockey-VM på TV.
 
Inte konstigt att man aldrig hinner något, när man lägger tiden på fel saker...

Var tar tiden vägen e...

0 Läs mer >>
Nu är det nedräkning på riktigt. Alla har varit låga och dragit ner varandra i skolan idag känns det som. 21 dagar kvar till sommarlovet om jag inte räknat fel och alla går och väntar på att skolavslutningen ska komma. Ändå har vi en hel massa prov, labrapporter, uppsatser och liknande att klara oss igenom de kommande skolveckorna. Jaja, det ska nog gå det här också. Nu imorgon är det fältstudiedag på Skansen som väntar. Vi redovisade den förra fältstudieuppgiften idag men nu är det bara att ladda inför morgondagen. Lite skönt att få vara ute och titta på djur hela dagen istället för att sitta inne och räkna matte, fysik och kemi, eller skriva argumenterande tal i svenskan. Fint väder i Stockholm imorgon, snälla!

Kollektiv uppförsback...

0 Läs mer >>
Helgen har spenderats på ledarläger med kyrkan. Vet att jag har tjatat om det hundra miljoner gånger redan, men man kan aldrig säga för många gånger hur underbart fantastiska ungdomarna, ungdomsledarna och prästerna i Bälinge är. Kan inte låta bli att älska dem! Vi har diskuterat vilka roller vi har i olika grupper och kommit fram till att vi som konfaledare är svåra att placera in i fack. Vi känner helt enkelt varandra tillräckligt bra för att kunna ta i stort sett vilken roll som helst i gruppen. Är lite sliten så det är skönt att det är en kort skolvecka som väntar. Har varit helt utan mottagning på telefonen och det är otroligt skönt att bara vara utan att bry sig om omvärlden. Lite avkoppling och energiboost, det där med att vara på läger. Även om man sover lite mindre än om man är helt ledig på helgen.
 
Haha, hade med mig kameran och fotade entusiastiskt. Blev ombedd att lämna alla bilder till ungdomsledaren, men jag tror att det är bäst att jag rensar ganska ordentligt innan dess. Det är omkring 1000 bilder än så länge...

Ledarläger