0 Läs mer >>
Ojoj, nu var det länge sen sist. Jag har tagit mig igenom en lugn skolvecka med lugnt även på kvällarna. Idag har jag haft tomteverkstad efter skolan och varit både kreativ och effektiv. Tänker att jag ska fota mina skapelser innan jag slår in dem, men jag tänker varken säga vad det är eller visa några bilder förrän efter julafton, bara för att. Riktigt bra blir det iallafall. Så himla kul att skapa och pyssla, tänk att jag inte gör det oftare! Haha, skulle kunna tro att det är för att jag sällan har tid, förstås. Får helt enkelt se till att ta mig tiden att pyssla, skapa och vara lite kreativ... Det är snökaos (om man frågar skolbussarna och lantbussarna) så inga bussar kom till systerysters skola. Jobbigt för henne att behöva vänta tills pappa kunde hämta, men bra för mig eftersom jag slutade precis när han skukle åka. Trodde ett tag att jag skulle behöva gå från bussen (4 km, i snöväder, med skolväska och utan varma kängor...) men nu slapp jag det och fick skjuts istället. Lyxigt värre! Hade tänkt följa med och bugga ikväll, men jag kände att det vire trevligt med en kväll hemma och att varken min kropp eller mitt huvud orkar vara uppe hela natten inatt och sedan även hela natten imorgon. Blev soffan med familjen framför På Spåret istället.

Tomteverkstad

0 Läs mer >>
Tog mig själv i kragen idag och gjorde konditionstestet jag missade första veckan i skolan. Sååå jobbigt, men det var ju tanken så det kanske var bra. Haha, sprang förbi en jägare och hans jakthund och av någon anledning tyckte hunden att det varn hans jobb att skälla hemskt mycket på mig, precis som om jag varit en älg. Tog mig iallafall genom testet levande och nu är det bara att träna, träna, träna så att jag kan visa att jag fått bättre kondition till nästa gång. Sen blev det en extremt kort stund på julmarknad innan det var dags att sjunga på lovsångsmässa med insamlingar till kyrkans internationella arbete. Det var lite kaos, väldigt kallt närmast fönstret, väldigt varmt längst från fönstret och mycket trevligt. Haha, fast vi var väl kanske inte hundra procent seriösa hela tiden. Lite konstigt måste jag säga att det är att se fram emot en skolvecka igen, men det är väldigt skönt också. Än så länge har vi bara en inlämning nästa vecka och inga andra prov eller inlämningar som kastar sina skuggor över den annars ljusa och (i almanackan) väldigt vita vecka som startar imorgon. Troligen gör lärarna sitt bästa imorgon för att vi inte ska ha det lika lätt som vi tror att vi får det, men man kan ju alltid njuta av lugnet medan de varar. Lyckades sätta övergången mellan refräng och vers på en av låtarna jag spelar med bandet igår, riktigt skönt då jag alltid missar första raden när vi repar. Men nu ska det minsan gå! Övning ger färdighet, så nu tror jag nog att jag ska ge fiolböckerna lite tid så kanske jag kan lyckas lära mig några konsertsatser.

Konditionstest

0 Läs mer >>
Jag har på något sätt överlevt de två eller tre hemska veckor som varit med allt för många inlämningar och prov i kombination med läger och utbildning på helgerna och aktiviteter varje kväll. Det har känts som minst två månader samtidigt som bristen på lediga helger gör att det känts som en evighetslång vecka. Nu är det iallafall över och veckorna ser nästan skrämmande lugna ut när jag kollar i kalendern. Nästan inget uppskrivet alls! Belönade mig själv genom att inte ta med några skolböcker hem igår och gå på bio idag. Ska bli riktigt skönt att vara i fas i skolan ch kanske kunna ligga lite före också. Hann med en stund på stan också idag så nu har jag börjat inhandla och planera julklapparna. Haha, min engelskalärare skrämde livet ur mig när han helt plötsligt dök upp bakom en hylla och påpekade hur svårt det var att hitta något i affären. Tog ett tag innan jag återhämtade mig efter det.

Äntligen ro!

0 Läs mer >>
Sprang från skolan till bussen, och sen från bussen hem idag. Rätt skönt, men riktigt jobbigt. Haha, lite konstigt när man kliver av bussen vid 12 och funderar på om man kanske skulle ha tagit på sig en reflexväst. Det kanske inte riktigt var så mörkt, men tanken passerade genom huvudet. Fick lite bråttom fråm skolan för att hinna till bussen så istället för att sätta på mig knäskydden drog jag på dem på armarna, över tröjan. Hade lite för fullt upp med att springa för att märka om någon tittade konstigt på mig, men det är väl egentligen helt normalt att springa med knäskydd på armarna? Innan dagens träning hann jag med den flummigaste idrottsföreläsningen någonsin (där whiteboardpennor bestämde maxvikten för när dåliga lyft är ok och där dåligt hette obra) som vi snarare skrattade oss igenom än fokuserade på och ett fysikprov. Jag vet att jag gjorde heeelt fel på sista frågan, men resten gick helt okej. När jag kommit hem var det svenskaanalysdags. Vi har deadline imorgon och ingen som helst tid att jobba med den i skolan under dagen, så det var bara att strukturera upp, lägga till och fixa ordning analysen idag. Tänker att jag ska fixa till den med citat och exempel när jag kommer hem imorgon, glömde texthäftet i skolan idag...  Glömde nästan! Har varit duktig och städat mitt rum OCH spelat fiol också. Lät faktiskt riktigt bra till och med!

När effektiviteten sl...

0 Läs mer >>
Idag, eller kanske snarare ikväll, är jag riktigt på. Har skickat tre sbu-mail inom en halvtimme, ganska nöjd faktiskt. Resten av dagen yard känts väääldigt lång och av någon anledning har vi varit väldigt trötta allihop i skolan idag. Trots det känns det som att jag lyckats få koll på fysiken inför morgondagens prov och att dagen ändå givit en del. Körrep med tidernas bästa ungdomskör gör inte dagen sämre. Vi ska till USA i sommar! Så häftigt! Det ska bli superkul och väldigt intressant. Haha, när Betty var i USA för ett år sedan var jag himla sugen på att ha följt med, även om detta varit omöjligt eftersom jag har skola att tänka på, och nu när hon är i Sydafrika/på jorden-runt resa blir jag inte mindre sugen på att åka. Nej, nu ska jag sova så att alla hjärnceller är pigga och klara och väldigt smarta på fysikprovet!

På tårna

0 Läs mer >>
Tänk vad med saker man skulle göra om man bara hade haft lite mer tid. Funderar just nu över vad det skulle vara värt att offra för att få göra ytterligare något, problemet är bara att jag inte har något att sluta på, allt är så roligt! Har varit på dansledarutbildning i Stockholm i helgen och fått en massa inspiration. Skulle vilja göra mer för Sveriges Blåbandsungdom än "bara" hålla i två dansgrupper, men jag varken kan eller får ta på mig något mer om jag inte samtidigt slutar på något. Fick förslag på att sluta med något som enbart tar energi men inte ger någon men jag har helt enkelt inte något sådant. Aktivitetsrådet skulle möjligen kunna vara en sådan sak, just nu tar det väääldigt mycket mer energi än det ger, men det kan man inte sluta med bara sådär. Då måste jag vänta till nästa riksmöte, och när det väl kommer har jag troligen fått mer energi än jag givit till aktivitetsrådet hursomhelst, så det är nog bara en svacka just nu eftersom vi har deadline på en tidning imorgon och alla tydligen ignorerar mig. Totalt. Lite jobbigt när jag är sammankallande och känner mig lite ansvarig för att få in alla texter och så svarar ingen... Men, men, det löser sig nog till slut.

Inspirationshelg

0 Läs mer >>
Funderar på om rätt taktik är att släppa skolan helt den här helgen eller om det är en bättre taktik att göra så mycket som möjligt nu så jag slipper det nästa vecka, vilken (förhoppningsvis) är den sista HELLWEEK på ett tag. Förstår inte hur det kan kännas så mycket just nu, det är inte direkt bara jag som tycker att det är mycket så jag hävdar bestämt att det är skolan och inte allt jag gör utanför skolan. Blir dock skönt att bli klar med tidningen vi gör för SBU. Den stressar mig nästan mest nu, det är så osäkert vad som ska göras när och vad som ska vara med eftersom vi själva får bestämma allt. Tror att det kanske kan vara som vi bestämde på konfirmandledarträffen igår, människor tycker om när man säger åt dem vad de ska göra. Tänk vad mycket lättare det vore om man alltid visste exakt vad man skulle göra. Fast lite tråkigt också, kanske. Nej, men kanske vore idé att inte släppa skolan än utan göra lite förarbete till engelskan så jag kan skriva en engelskaartikel eller en svenskaanalys på tåget imorgon och på söndag?

Hellweek(s)

1 Läs mer >>
Igår när jag var på stan glömde jag min loggbok. I ett provrum. Gick sen till bussen och tänkte inte på det, trots att jag satt och väntade 10 minuter. Först när jag klev på bussen insåg jag att något saknades och att loggboken låg kvar på en pall jag lagt den på, såvida ingen tagit den såklart. Panikslagen tröck jag på stoppknappen och sprang tillbaks för att få med mig min loggbok. Jag skulle seriöst inte klara mig utan den. Vet inte hur många saker jag skulle glömma om jag var tvungen att starta om med en ny loggbok, jag menar jag har saker inplanerade mer eller mindre varje dag hela hösten och redan börjar det dyka upp saker som händer i vår. Fick tillbaks min loggbok iallafall, så jag behövde inte springa runt med panik någon längre stund, men aldrig att jag går någonstans med min loggbok utan att ha en väska att ha den i. Väskan kan man inte gärna glömma på samma sätt som en loggbok man håller i. Det märks ju hur mycket jag behöver den. Jag kan inte ens komma ihåg loggboken ett par minuter, hur skulle jag då kunna komma ihåg alla kyrkevent, alla träningar, alla läger och all dans (utöver skolan) utan loggboken? Den är mitt minne, nerskrivet.

Mitt liv i A5

0 Läs mer >>
Skolan känns av någon mystiskt anledning ganska lugn, men oavsett vad ska jag lämna det när jag går ut ur skolbyggnaden för ikväll är det film med ungdomsgruppen i kyrkan och sen styrelsemöte med ungdomsstyrelsen efter det. Kan behövas! Vi har inte haft möte på evigheter och det känns som att vi har saker att planera!! Haha, än så länge är jag dock i skolbyggnaden, så jag får fortfarande tänka på allt jag kanske borde vara stressad över, som ett idrottsprov, ett engelskaseminarium, ett matteprov, en engelskaartikel, en svenskaanalys, ett fysikprov..... Eh, ja och det är bara vad som händer innan nästa fredag. Men eftersom det känns lugnt vet jag inte om jag borde vara livrädd eller känna att jag har koll. På PH låter det som att jag har koll och allt är hur lugnt som helst, men jag vet inte om jag har lyckats övertyga mig själv lika mycket som jag övertygat min lärare. Dumt, nu stressar jag bara upp mig över det, och det tjänar jag inget på. Ner på stan och fixa lite innan kyrkan nu så är det film och underbara människor sen!

So much more

0 Läs mer >>
Jag 1, feber 0. Har trotsat feber sen i torsdags, så länge det finns huvudvärkstabletter eller möjligen bara en bra anledning att inte lägga mig ner och vila låter jag bli... Haha, linjen mellan trofasthet/karaktär/något bra och enbart dumhet är extremt svag och jag tror att jag korsade den nån gång i fredags, men men. Är det läger med bästa kyrkans unga så är det, och är det afroshow där enda accepterade ursäkten är att man ligger och spyr är det bara att köra på. Har ju dessutom fått höra av läkaren att man kan köra på som vanligt med alvedon om man orkar när man har körtelfeber, så även om feber nu inte har något med körtelfeber att göra kan jag alltid hävda att läkaren bad mig köra på som vanligt med alvedon. Haha, han visste inte riktigt vad "som vanligt" innebär. Tränar nu koreografi inför morgondagens roundaboutpass och funderar över om jag ska åka till skolan (och bandrepet) eller om jag ska acceptera att jag möjligen har feber och därför bara åka på roundabout imorgon. Tror dock jag väntar med att bestämma mig tills jag vaknar imorgon...
 
Ikväll är det skypemöte med aktivitetsrådet som gäller, vi har en tidning att färdigställa och skicka till den som har kontakt med tryckeriet (vilket påminner mig om att jag måste kolla om vi ska beställa tidningar till roundaboutgrupperna, typ redan ikväll eller igår eller något sånt) och så ska vi börja spåna på en workshop till UNG-lägret i februari. Sjukt taggad! Hehe, lovade att jag skulle åka hem och sova när jag åkte från lägret, men tid för att sova kommer efter tid för aktivitetsrådet och roundabout.

Så mycket för att hål...

0 Läs mer >>
Kemirapporten är klar och inlämnad! Så skönt men samtidigt läskigt. Tänk om jag missade något eller skrev något som inte borde stå där?! Jaja, nu är den inlämnad så nu är det bara att vänta och se vad som händer. Jag förstår mig verkligen inte på den här rapporten och laborationen som ligger bakom. Inser nu när vi diskuterar vad vi skriver vad många saker jag missat i rapporten. Inga formler, missad felkälla och allt möjligt! Det här kommer aldrig gå bra och jag kommer bli besviken och klaga på ph, bara för att återigen bli sänkt och nertryckt så långt det bara går av min lärare. Jag orkar inte!!!
 
*Djupt andetag*
 
Nya tag! Har massa prov att koncentrera mig på för att ta bort fokus från ytterligare ett (möjligt) misslyckande i kemi. Naturelever som inte orkar plugga är ganska intressanta måste jag säga, bara sådär. Vi går konstigt i korridorerna och skulle nästan passa in på Ministery of silly walks, flummar över inte alls roliga matteskämt och driver med begreppen. Tur att vi är lika konstiga allihop!! Nu är det kör och afrikansk dans i bälinge som gäller. Sista dansen för den här gången, sen är det bara uppvisning (!!) kvar och sedan åker läraren till Afrika. Lite trist att förlora träningen och dansgruppen med alla snälla, underbara dansare, men det kommer förhoppningsvis fortsätta i vår, så det är bara att dansa på själv under tiden. Hoppas bara fötterna klarar av lite urdansning, är inte helt bra efter min klumpiga löpartur i skogen när det var alldeles för mörkt... Och så är det kör med världens bästa ungdomskör! Tagga!!

Labrapport, check?!

0 Läs mer >>
Har aldrig gått så bra att bowla som idag! Var och bowlade med kyrkans unga och hade inte allt för höga hopp om själva bowlingen men desto högre om sällskapet. Jag överträffade mig själv genom att till och med slå till med en strike eller två. Riktigt nice! Välbehövligt var det efter en heldag med kemiplugg och en och en annan åsikt om naturlärare. De är egentligen jättebra och förtjänade säkert inte våra mindre vänligt inställda tankar, men åtminstone slapp de höra dem, förhoppningsvis... Nu sova så jag orkar fortsätta med kemirapporten imorgon. God natt!

Bowling med bästa!

0 Läs mer >>
Så var man igång igen då! Skola, dans, bandrep och möjligen lite för lite tid mellan allt. Borde sitta och skriva bokanalyser och labrapport, men jag orkar inte riktigt, så jag tjuvlyssnar på sociala utskottet när de har möte istället... Dumt! Tror nog jag ska planera lite till roundabout och lägga in rätt musik och spellistor på telefonen fram till svenskan så jag har en plan när jag kommer dit, skulle kunna vara bra kanske...

Skola igen

0 Läs mer >>
Tror att jag kommer ha mardrömmar i typ en vecka så jag försöker undvika att försöka sova... Inte helt okej när nån man litar på skickar en länk och vägrar förklara och så är det en skrämma-livet-ur-folk-win-är-dumma-nog-att-trycka-på-länken... Aldrig mer säger jag bara!

Annars har jag varit på halloweenfest med unf, vilket har trevligare än jag förväntat mig, och firat min mammas mormor (får inte kalla henne gammelmormor, hon tycker nämligen inte om det) som fyller 85. Har spenderat halva dagen åt att skapa en finn 5 fel till tidningen vi gör i aktivitetsrådet för sbu också, till ingen nytta då vår illustratör vaknat till liv, fast det kanske är tur det. Var väldigt roligt att rita igen, iochförsig, så det var inte helt i onödan ändå! Kommer säkert på ett sätt att använda den förr eller senare.

Nu ska jag försöka sova, trots allt, det är ju ändå skola imorgon...

Inte helt okej

0 Läs mer >>
Idag har jag varit väldigt duktig. Tycker iallafall jag. Dels har jag skrivit en labrapport som jag ska komplettera med några källhänvisningar från formlsamlingen som ligger i skolan. Trots att datorn var emot mig lyckades jag ganska bra till slut... Sen fick jag för mig att jag skulle sticka ut och springa, så innan jag hann ändra mig drog jag på mig träningskläder och en reflexväst (det var egentligen lite väl mörkt för att inte ha pannlampa men det struntade jag i), letade upp lite bra musik i telefonen och sprang. Trots att det var så mörkt att jag knappt såg stigen klarade jag mig nästan hela vägen genom skogen utan problem. Det var bara det att jag slutade fokusera på stigen när jag såg vägen jag var på väg till och självklart var det en rot precis där jag sprang och självklart ramlade jag så att jag fick ont i båda fötterna. Nu är de ordentligt lindade så förhoppningsvis är det bra till imorgon. Det är bara så typiskt mig!! Bara för att jag är taggad på att träna är det såklart något jag lyckas med för att försvåra det. 

Bara så typiskt mig!!