1 Läs mer >>

Jag var 99 % säker på att jobbet skulle ringa i fredags med kris och panik för att någon var sjuk till natten, men de överraskade med att vara friska alla tre så jag fick sova ordentligt innan det var dags för dop i lördags. Lite småflummig präst men annars ett fint dop. Barnspring och lek med ekot i sakristian (hur man nu stavar det) hör lite till xD

Sådär lagom pepp innan BodyPump, men sååå skönt efteråt ❤

Mina kollegor lyckades inte hålla sig friska hela helgen, så inatt var jag där och jobbade igen. Hade ingen skola idag så det gick bra att sova och plugga på eftermiddagen. Säger varje gång att jag måste sluta jobba nätter. Flera dagars plugg blir mer eller mindre stört och jag blir zombie i en vecka eller så för att jag inte kan sova ordentligt... Meeen ändå tar jag passen så gott som varje gång de ringer, oavsett om jag borde eller inte.

Bad habits

0 Läs mer >>

Igår gjorde jag sista praktiken på vårdcentral. Klämde på knän, lyssnade på lungor, tog blodtryck och pratade med patienter. Vi har varit där ungefär en gång i månaden under de här fyra terminerna och varje gång känns det som att vi inte kan något och att vi glömt allt sen gången innan. Men såhär när vi är klara så har vi ändå koll på hur man gör olika status och ungefär vilka frågor man vill ha svar på.

Jag hoppade in och jobbade inatt, tänkte att det var en bra idé att jobba hela natten när det var obligatoriska moment i skolan igår och idag. Jag kan inte sova på kvällarna innan nattpass och jag kan heller inte sova om det är bara två timmar, oavsett om det är efter ett nattpass, så det var bara att köra på från igår morse fram till skolan slutade idag. Woop woop. Trodde att jag skulle bli sådär trött så man ser i kors och måste springa runt och hitta på knasiga uppgifter bara för att hålla sig vaken någon gång vid 4, men jag blev inte ordentligt trött förrän vid 6 och då var det inte så farligt. Satt ute och pratade med Isabel, som jag jobbade med, i en timme efter jobbet så att jag vaknade till ordentligt till skolan. Fallavslut två timmar, så typ seminarium som absolut inte är examinerande men som vi måste vara med på. Sen var vi snabba och slutade efter en timme så vid 12 fick jag sova. I en sådär 4 timmar, måste ju kunna sova inatt också.

Praktik-nattjobb-skol...

0 Läs mer >>

Jag skulle skriva något om att det är lite sjukt att det åskade. I måndags. Klockan 7 på morgonen. Men sen blev det inte av och så helt plötsligt är det helg och hela veckan har gått. Men det är lite sjukt att det åskade. En blixt, en ordentlig knall och ett muller och så skulle polisen utreda vad som hade hänt. Vet inte riktigt om det är konstigast att det åskar i oktober eller att polisen direkt ska utreda vad det var som smällde...

Jag sover för lite tror jag. Somnar för sent och går upp för tidigt typ. Sen är det ju bara jag som bestämmer när jag går och lägger mig och vilken tid klockan ringer på morgonen men ändå. Kan inte riktigt sova på kvällarna, men det kan ju ibland bero på att jag tränar lite för sent kanske och har endorfinkick för fullt när jag egentligen borde sova... Annars rullar det på, skola och träning, träning och skola. Vi är redan inne på vecka 8 på termin 4, första tentan närmar sig och vi har precis gått över från bakteriologi till patologi. Så nu är det föreläsningar om inflammation och cancer i olika former mest hela dagarna. Spännande men också lite obehagligt, det liksom kryper lite i kroppen.

Me too

0 Läs mer >>

Tiden rusar förbi och det är redan oktober. Vi har gått vidare från virus till bakterier i skolan och aldrig har närvaron på föreläsningarna varit så låg. Det är i stort sett ingen som är där och de här två veckorna är tydligen allmänt kända som "lediga veckor"... Lite sådär parallellt har vi en massa uppgifter att lämna in på PU, professionell utveckling, bland annat en ljudinspelning och analys av ett rollspel där vi agerar läkare och har ett patientsamtal med någon frivillig. Lillebror ställde upp som patient (rollerna är bestämda av skolan så han hade 10 patienter att välja mellan). Vi får inte redigera ljudfilen på något sätt och precis i slutet (innan jag han avsluta samtalet) viskar bror min "förlåt" för att han tyckte att han svarade besvärligt på min sista fråga och det där förlåtet hörs i inspelningen. Såå, 6 minuter patientsamtal som gick helt okej avslutas med blooper. Skickade in det ändå så om mina lärare tänker bry sig om det så får de helt enkelt göra det.

Var tvungen att lägga mig på golvet en stund, i omklädningsrummet, bara för att vara säker på att jag inte skulle svimma eller spy efter dagens BodyCombat. Har man tagit i ordentligt då eller är man bara otränad? Konstigaste är att det kom efteråt, inte under passet utan när jag gått ut ur salen, upp för trappen till omklädningsrummet, hällt i mig en halvliter vatten och dragit på mig tröja och jacka för att cykla hem.

Orange is the new bla...

0 Läs mer >>

Den här veckan (eller egentligen förra helgen) släpps nya releaser från Les Mills vilket betyder att deras träningspass byts ut och att BodyPump och BodyCombat får nya låtar och övningar även om det är samma upplägg och samma muskler som jobbar. Kul med lite förändring såhär när man kört samma pass varje vecka i tre månader och som det känns i kroppen. Träningsvärk precis exakt överallt faktiskt.

Sen har jag också lyckats skaffa mig en fläskläpp och en hel massa blåmärken, helt självförvållat, så det är inte bara att musklerna är ömma. Jag har toklätt att få blåmärken och får dem för precis ingenting. Pressade en vikt över huvudet i måndags och kom åt ena nyckelbenet fram på halsen så nu är jag blå där, och knäna är så fula så det är inte klokt och där har jag bara försökt sträcka ut ljumskarna genom att ligga som en groda på golvet... 

Man kan tro att jag s...