TBT

Tänk, för ett år sen gick jag rond på BB i Gävle en hel vecka och undersökte nyfödda små bebisar (dröm, kanske bäst veckan på hela utbildningen ♡) och nu sitter jag i soffan hemma hela dagarna och tittar på föreläsningar om allt från hur en skriver sjukintyg till kvinnors och barns hälsa i världen till genus till sjukhusledning. Hade gärna gått barnkursen igen, bara för att det var roligt och intressant och peppiga, härliga föreläsare, men eftersom jag var för långsam med att boka mina jourpass den här terminen fick jag inget på barnakuten. De var tydligen mest populära och varenda pass var uppbokat när jag gick in i schemat och letade. Inte så konstigt kanske med tanke på att en tredjedel av min klass blev helt utan barnplacering när praktiken ställdes in förra våren och en tredjedel (inklusive mig) bara fick gå halva barnplaceringen.
Det är alltid spännande när det finns olika kläder att välja mellan på kliniker. Blå och vit bussarong till exempel. Eller bussarong och t-shirt. På vissa ställen är det väldigt uppdelat och finns någon form av tyst överenskommelse om vem som har vilka kläder. T-shirt (gärna röd eller blå) är till exempel en fysioterapeuttröja på många ställen. Eller kanske blå för fysio och röd för arbetsterapeut. Just vit och blå bussarong kommer jag inte ihåg uppdelningen, det känns som att vissa läkarspecialiteter ibland har blå och andra vit, eller att underläkare och AT kanske kör blå och andra vit. Första dagen går vi studenter på känsla, sen brukar vi följa strömmen och klä oss som våra handledare. Det är så skönt att smälta in på något sätt. På ortopedplaceringen i Mora hade de också skrivit ut bilder på klädkombinationer så att alla fick gissa vilka läkare de försökt efterlikna, där var det nämligen många specialkombinationer hos specialisterna och överläkarna. Grön t-shirt och vita byxor, blåa operationskläder oavsett, vit bussarong och blå operationsbyxor och så vidare.

Imorgon har vi inlämning av hemtenta om globalmedicin och det känns ganska lugnt. När kursledaren sa att omtenta görs först nästa termin fick jag lite stresspåslag, men det är ett intressant område och en fullt rimlig tenta så det är bara att skärpa till mig så går det fint. 

Kommentera här: