Sista journatten

Igår gick jag inte bara en utan två jourer, på rolig kliniker dessutom. Först kvällspass på barnmedicinakuten (mest barn som sökte för buksmärta även om buksmärtan berodde på olika saker och barnen bar spridda åldrar) och sen nattpass på gyn/obstetrik. Eftersom praktiken ställdes in för lite drygt ett år sen mitt i min placering på barn, och innan min placering på gyn, har jag sett fram emot att få gå jourer där. Att sen också lyckas få tag på jourpass på barn och gyn var inte det lättaste eftersom två tredjedelar av min klass missade delar av eller hela placeringen på barn och gyn förra våren men igår fick jag alltså tag på en på varje klinik. 

Det blev många timmar, inte full fart hela tiden, men hann ändå se, prata med och undersöka en del patienter. Vi var ganska många läkarstudenter på barnakuten så där blev det lite långsamt, och efter 02 någon gång blev det lite trögt på gyn/obstetriken också när vi hade tagit hand om alla patienter på gynakuten och det var mycket väntan på förlossningen. Sen hade jag himla trevliga läkare att gå med som verkligen ville engagera och undervisa. En av gynläkarna hotade med att skicka hem mig om jag inte sa att jag ville bli gynekolog, lite med glimten i ögat, men jag fick vara kvar till strax efter 05 någon gång när det var så lugnt att läkarna ville gå och sova. Sen satt han i kanske en halvtimme och drog rövarhistorier om alla ortopeder han träffat, när han fick höra att jag ska jobba på ortopeden i sommar. Vi kan väl hoppas på att ortopeden i Sunderbyn är trevligare än de verkar vara i Uppsala och Hudiksvall...

Precis innan jag gick hem imorse fick jag se en förlossning, andra någonsin. Såg fram emot min vecka på förlossningen hela förra våren och var riktigt besviken när det blev inställt och ersatt med ett pass förra sommaren. Jag kanske har haft flyt eftersom båda de förlossningar jag har varit med på har gått hur bra som helst men när det går bra är förlossningar så häftiga! Gyn/obstetrik har absolut klättrat på listan över möjliga framtida specialiseringar. Kanske framförallt för obstetriken. 

Kommentera här: