Hjärta-/kärl II

Swish sa det så var jag inne på andra praktikveckan och har redan klarat av terminens första placering. Förra veckan och fram till igår var jag på kardiologen och träffade patienter som överlevt hjärtstopp och hjärtinfarkter, med olika klaffel och varierande svår hjärtsvikt. Mest gick jag som en skugga bakom överläkaren aka min handledare, men en och en annan spännande patient och intressant undersökning hann jag med. 
Idag har jag varit på kärlkirurgen och hängt med en AT-läkare på avdelningen och en överläkare (eller om han "bara" var specialist) på mottagning. Läkaren på mottagningen satt egentligen bara och skrev i journalen medan en biomedicinsk analytiker undersökte patienterna så jag hängde mer med BMAn än med läkaren men så fort jag satt med läkaren en stund skulle han fråga ut mig om milimetrar hit och dit och ofta och gärna peta till mig lite för hårt i armen eller axeln, lite som min granne när vi gick på låg- och mellanstadiet. Av någon anledning passar han perfekt in i stereotypen för kirurger.

Glömde nästan skryta om min nya hylla! Jag har lovat mig själv att inte försöka bygga saker men sen glömmer jag alltid bort det och bygger saker ändå. Som min nya hylla som egentligen är ett sängbord fast på väggen eftersom det är så bökigt med ett sängbord på golvet när man har sovloft. Det är inget särskilt avancerat med hyllan, det är en bit golvplanka och två konsoler, men det är min morfar som sågat ner trädet och gjort plankor så den är lite speciell ändå. 

Kommentera här: