Taizé

Så, Taizé. En och en halv vecka utan telefon, internet, dator, TV. Tillsammans med fantastiska människor åkte jag buss från Uppsala ner till Frankrike, en resa som tar 30 timmar men kändes otroligt mycket kortare, för att träffa nya människor från världens alla hörn, tänka, reflektera och bara vara. Det är lite svårt att sätta fingret på vad man egentligen gör i Taizé, det var aldrig sådär att det kändes som att det inte fanns något att göra men samtidigt var det aldrig stressigt. Det var rutin att gå på bön i kyrkan tre gånger om dagen, att köa minst en kvart inför varje måltid, diskutera och samtala två timmar varje förmiddag och två timmar varje eftermiddag. Det låter lite inrutat och tråkigt, men det är ganska härligt när man är där. Första halvan av veckan funderade jag på hur i hela friden jag skulle få dagarna att gå tills det var dags att åka hem, inte för att jag absolut ville därifrån utan för att det kändes som att det räckte att följa rutinerna ett par dagar innan det var dags att återgå till vardagen här hemma. Men ju längre in i veckan vi kom, desto mer ville jag vara kvar längre. Alla nya spännande människor att lära känna och så lite tid kvar att göra det på! 
Vi fick sova i baracker, och inte i de här tälten, men trots att det är skönt att sova i en riktig säng och ha tak över huvudet var vi ändå ganska många som sett fram emot att sova i tält. Men med tanke på att det stormade (och då är det ordentligt åskoväder) två kvällar var det ganska skönt att kunna ta skydd inomhus och inte behöva krypa ner i en sovsäck i ett tält. 
Tysta dalen, vissa går dit för att sova, andra för att sola och ytterliggare andra för att i tystnad försöka hitta lösningen på diverse olika problem. 
Bibelstudier. Broderns inledningar eller predikningar eller vad man ska kalla det var intressanta, men aningen långa så det var lite svårt att hålla fokus hela timmen. När vi fick gå ut i smågrupper sen och prata om vad brodern just berättat var det mycket lättare att hålla sig vaken. Vi hade lätt kunnat lösa många av världens problem om vi bara fått styra ett tag!

Kommentarer:

1 Natalie:

skriven

Hoppas du har haft en bra dag! :)

Kommentera här: