0 Läs mer >>
Att ett litet piller på 100 mg kan göra så himla stor skillnad!! Har ätit järntabletter sen i augusti, typ varannan/var tredje dag, men första tre veckorna efter nyår tog jag en tablett per dag, bara för att bli klar med mina 100 tabletter någon gång. Nu har jag inte tagit någon på en vecka och igår kunde jag inte förstå varför jag blev extremt trött helt plötsligt. Imorse var det inget bättre, jag hade "feber-ljud" (vet inte hur jag ska förklara det, men det låter som att jag har feber, typ) i huvudet men inte ens 37 grader när jag kollade med termometern. Ingen feber alltså, men något var det ju. När jag funderat ett tag insåg jag att det kanske hade något att göra med de där järntabletter, och konstigt nog har det blivit bättre sen jag tog en i förmiddags. Haha, har för mig att de inte ens ska verka förrän dagen efter, eller något sånt, men det känns fortfarande aningen bättre. Något mentalt kanske? Oavsett vad det beror på är det skönt att vara liite piggare, så nu blir det till att återuppta min järntablett-kur. Har 9 tabletter kvar, sen får jag köpa nya, eller se till att få i mig mer järn naturligt i maten. Hm.. Men jag är sååå inte sugen på leverpastej, blodpudding eller annan inälvsmat... Grönsaker och "vanligt" kött låter mer lockande, tillsammans med frukt för att hjälpa kroppen att ta upp järnet. Och undvika tekoppen, kanske. Haha, jag låter som min te-beroende mor! Nu ska jag dra iväg och träna!

Att något så litet ka...

0 Läs mer >>
Hela dagen har jag skrivit på tävlingsbidrag för UF-företaget, det är deadline imorgon! Det känns som att det är ganska lugnt och jag har dessutom halva dagen imorgon helt fri så att jag kan slipa det sista. Just nu sitter Malin och går igenom det jag har skrivit så ska vi korriera det som behövs. Det är såå skönt att inte behöva sitta fram till deadline 23.59 imorgon och kämpa utan att faktiskt kunna slappna av, sova ordentligt inatt och ta tag i de allra sista ändringarna i skolan imorgon. Jag har hunnit med några varv med längdskidorna på åkern här utanför också, men det var lite för milt för att allt gräs som sticker upp här och var i spåret skulle vara kul att passera. Det brukar gå jättebra att bara åka rakt över, men idag högg det tag i skidorna så det var lite kämpigt ungefär halva varvet och precis som vanligt andra halvan. Kämpade mig igenom 10 varv iallafall, vilket är knappt 8 km, bara för att jag ju måste få lite skidåkning i kroppen innan Tjejvasan den 22 februari. Igår var helt klart en bättre dag skidmässigt, då blev det ganska exakt 13 km, och kroppen kändes som att jag skulle ha klarat åtminstone lika mycket till. Det är ju lovande, även om jag måste klara 30 km med betydligt mer kupering. Om vi inte får mer snö, så att spåren i elljusspåret vid fotbollsplanerna blir bättre, får jag helt enkelt förlita mig på spåren i Sälen, och lite hårdträning när vi är där under sportlovet. Det är i och för sig samma vecka som Tjejvasan, men om det är de enda backar jag kan hinna träna i så är det bara att bita i det sura äpplet, hoppas på att min allmäna kondition är bättre än förra året och att det går att ta sig igenom på en hyfsad tid ändå. 

Tävlingsdeadline, ige...

0 Läs mer >>
Första tjejen (oficiellt sett, lillasyster är säkert på men hon är ganska värdelös på att anmäla sig oficiellt...) har anmält sig till vårterminens upplaga av roundabout!! Kul! Ska jobba ihop en koreografi av de småbitar jag har, förhoppningsvis redan i helgen... Meen, jag har gott om tid på mig innan vi börjar, första träffen är vecka 9. Får se hur många vi blir! Nu ska jag dyka tillbaks ner i "Luftslottet som sprängdes", bara några hundra sidor kvar nu!!

Taggad!!

0 Läs mer >>
Så sitter jag här igen och är upptagen med att låtsas vara upptagen. Eh, ja, skolarbete har jag inte gjort särskilt mycket av senaste halvtimmen... Jag pluggade åtminstone fram till för en halvtimme sen, så jag har inte suttit här heeela dagen utan att göra något vettigt. Har ett mördar-träningspass (hehe, vi ska inte mörda någon, förutom våra egna muskler ^^) om en och en halv timme, så jag väntar på att få gå dit. Lite dumt egentligen, att bara slösa bort tiden, så jag ska försöka göra lite mer förarbete till min svenskaanalys (vi ska läsa vilken bok vi vill och analysera vad vi vill, hur vi vill, i den) om Flickan som lekte med elden. Jag analyserar hur olika karaktärer framställs och beskrivs och hur det påverkar läsarens åsikter om karaktärernas handlingar. Lite svårt att förklara, men jag tror att det kan bli intressant. Förhoppningsvis! Nej, nu ni, det ska bli kul att se om jag hittar något, så här ska letas karaktärsbeskrivningar!!! (att boken är så himla bra att det inte gör mig något att skumläsa den ännu en gång skadar ju inte, tihi!) Nu kör vi ett tag till!!

All denna tid...

1 Läs mer >>
7 mars åker jag på dansledarutbildning i Schweiz. I Schweiz!! Lite galet, men så är det. Roundabout kommer ursprungligen från Schweiz, så jättekonstigt är det inte, och nu har de bjudit in oss till sin ledarutbildning. Ska bli himla kul och mycket intressant!! Spännande att se hur de arbetar och vilka skillnader som finns mellan "vår" roundabout och deras. Haha, lillasyster undrade om hon fick slå mig, hon tycker jag är ute och far alldeles för mycket...

Roundabout i Schweiz

0 Läs mer >>
Helgens chock, min gamla barndomskompis har gått och blivit modell. MODELL!!!! Jag har ingen som helst kontakt med honom idag (och har inte haft det sen vi slutade Börje skola för en sådär 6 år sen) men ändå! Han är en av dem jag ångrar att jag inte gjorde mer för att behålla kontakten med när vi började i olika skolor... Och kanske en av de mest otippade just för modellyrket. Inte för att han inte har utseendet, utan snarare för att det känns väldigt olikt den person jag kände. Haha, galet vad några år kan göra med oss!!

Vänta vadå sa du?!

0 Läs mer >>
Nu är hemsidan publicerad!!!! Tre månaders arbete har äntligen givit ett synligt resultat!! Så skönt att prestera något! Nu flyttar vi fokus till att lanserra, underhålla och uppdatera hemsidan, och (kanske framförallt den närmaste tiden) skriva tävlingsbidrag och förbereda Våga Vara Egen, UF-mässan 6 mars på Fyrishov där vi (tillsammans med 160 andra företag) ställer ut. Det här är bara början!!
 
Vill du kika in? Här finns vi:
fotoformedlingen.se

Det här är bara börja...

0 Läs mer >>
Vi har varit på inspirationsmöte inför UF-mässan om 1.5 månad. Det dumma var att jag missade lunchen i skolan, men det var det värt. Tog och köpte lunch på gymmet (efter inspirationsmötet) istället och så långt är det kanske inte något konstigt med historien, men mitt val av lunch förvånar till och med mig själv. Av alla lådor jag hade att välja på blev det en fetaostsallad med ugnsrostade rotfrukter. För bara några veckor sedan hade "ugnsrostade rotfrukter" varit avskräckande, och om inte det hade räckt hade jag deffinitivt avstått vid åsynen av TOMATklyftor och PAPRIKAbitar. För att inte nämna OLIVERNA. Men, inte idag alltså. Sen när jag satt där med min nyinköpta lunch plockade jag bort oliverna, där fegade jag ur, men resten åt jag upp. SÅ HIMLA GOTT!!! Haha, vad hände där egentligen?! Konstigt det där hur smaken förändras. För något år sedan började jag äta broccoli och blomkål (grönsaker som stått på någon form av svart lista i mitt huvud) och nu har alltså även paprika, tomat och ugnsrostade rotfrukter flyttat från den listan. Nice! Fantastiskt gott var det, och vääldigt bra uppladdning inför dagens träningspass!

Grönsakernas svarta l...

0 Läs mer >>
Jag förstår inte varför blogg.se måste göra det så besvärligt att ändra designen. Inte ens när jag ändrar där det står "här kan du ändra ..." funkar det, och det enda resultat jag lyckas åstadkomma är att all design som finns i temat försvinner. Det var ju kanske inte riktigt mitt mål.... Jag som ville ha en lite personligar design igen, men jag får väl kanske inse att det är omöjligt... Dock lite lätt irriterad, det gick ju att ändra förut...
 
Har annars spenderat dagen med näsan i en bok, som jag för övrigt låg och läste till halv fyra i natt, och åkt lite längdskidor på åkern utanför. Det var fortfarande bara precis tillräckligt mycket snö för att det skulle gå att åka skidor när jag var ute imorse, men eftersom det har snöat nu i kväll är det kanske lite bättre snödjup på åkern nu. Ska ut och nöta så mycket sidor jag kan i veckan, har hört någon prognos om att snön bara ska ligga kvar i en dryg vecka. Och eftersom det inte är någon tjäle räcker det ju att det blir plusgrader för att all snö ska smälta bort igen...

Å, vad det måste vara...

0 Läs mer >>
Och så kom snön! Äntligen! Har åkt ett varv skidor på åkern i dag, men förhoppningsvis kan jag åka fler varv imorgon. Det är liiite irriterande att det inte kom mer snö än det gjorde, eftersom den halvmeter gräs som finns på åkern fortfarande sticker upp, men det går att åka ändå så jag ska väl inte klaga. Nu är det bara att kötta längdskidor så jag hinner få några mil i kroppen innan Tjejvasan!!

Snööööö!!!!

1 Läs mer >>
Spinning, utvecklingssamtal och eftermiddagshäng hos Betty. En riktigt bra dag med andra ord! (även om jag kunde ha varit utan utvecklingssamtalet...) Spinpasset var som vanligt galet jobbigt, men minst lika kul, och det kommer garanterat bli en del av min fredagsrutin även den här terminen! 
 
Bettyhäng betydde som vanligt att vi snackar om allt mellan himmel och jord (just idag var det väldigt mycket om framtiden), har det gött och bara är. Meen, idag kramades jag lite med Bettys supersöta charmtroll till son också. Har inte hunnit träffa honom tidigare, men Åh vad han är mysig!! Blev så inspirerad av allt framtidspratande att jag bara måste ta tag i mitt planerande igen. Söka efter resor, kolla upp stipendier (hett tips från idag!!), börja kika på studentklänning (Gosh, det är bara ett halvår kvar!!) och surfa runt bland utbildningar. Och söka jobb, förstås, så jag kan genomföra alla de där resorna jag hittar! Fick mycket mer inspiration och hjälp av allt prat hemma hos Betty än jag någonsin fått av SYV eller från utvecklingssamtal, så nu ska här planeras! (Även om jag vet precis hur det går med alla planer jag och Betty smider tillsammans, haha... Dagens plan blev att jag reser till USA och hittar mig en snygg amerikan. Just det. Precis så... :P )

Bebismys

0 Läs mer >>
Jag sa att jag skulle få träningsvärk, och OM jag fick! När jag vaknade imorse, frigjorde mig själv från mitt varma och mysiga täcke och (ovanligt pigg, trots att klockan ringde samma tid som vanligt) kände jag att, jo visst är musklerna lite ömma och det känns att de fick jobba igår, men det var inget som hindrade normal gång eller begränsade någon rörelse. Efter en sisådär 3 timmar i en fåtölj, med datorn i knät, kändes det betydligt mer. Haha, stapplade runt som en 80-plussare där ett tag! Tog mig ut på en liten löptur för att mjuka upp mina trötta muskler och kunna stretcha lite, så vi får väl se hur stel jag är imorgon... 
 
Det där med att jag vaknade ovanligt pigg imorse. Hemskt irriterande (jag vet, i-landsproblem, men ändå) faktiskt. Har hemstudiedag idag, vilket betyder att jag kan göra vad jag vill med min tid, men jag bestämde mig för att gå upp i tid för att försöka plugga lite (eller kanske snarare skaffa mig en överblick över hur terminen kommer att se ut och vad jag kan förbereda innan vi börjar på riktigt på måndag). Klockan 05.30 gick därför alarmet igång, och pigg som aldrig förr nästan flög jag ur sängen. Jag menar hallå, kan man inte få vara så pigg varje dag? Och är det så att man bara kan få vara så pigg på vissa utvalda dagar behöver väl inte det vara just de dagar då man faktiskt kan stänga av alarmet, vända sig om och somna om utan att man missar något eller blir sen någonstans. Haha, knasigt! Kanske var det gårdagens hårdträning som helt enkelt fick mig att sova vääääldigt bra...

... och om jag fick.....

0 Läs mer >>
RIPPED, ett pass jag provade på idag på gymmet, är helt grymt. På så många sätt. Grymt jobbigt, grymt kul, grymt inspirerande och helt klart ett måste i mitt tränande från och med nu. Det är styrketräning kombinerat med kickbox-kombinationer (som man gör vänd mot spegeln, alltså inget kämpande mot någon annan) och mina muskler har aldrig brännt så. Det var första passet på terminen, så ingen hade sett just det här RIPPED-passet förut, och det var nog bra att jag gick idag och inte först om några veckor. Inte för att jag tror att det är kört om man inte är med första gången, men jag tror att det blir lättare ju tidigare man går första gången. Då hinner man lära sig upplägget och kombinationerna i takt med att galningen till instruktör drar upp tempot och svårighetsgraden. Haha, jag kommer garanterat behöva rulla ur sängen imorgon! Tror jag ska tvinga ut mig själv på en lugn, men lång, löptur imorgon så att musklerna blir riktigt varma och sen ägna låååång tid åt att stretcha, vi hann nämligen inte med det under det 55 minuter långa passet... Och inte tog jag mig tid att göra det efteråt heller i min brådska genom duschen för att hinna med pappa hem. Haha, dumt, men så går det ibland! 

Träningsvärk är ett m...

0 Läs mer >>
Imorgon är det dags att återgå till den hårda verkligheten. Skolstart. Haha, fast helt ärligt ska det bli skönt. Lite struktur, en tid att gå upp varje morgon, en uppgift (eller okej, jag vet, mååånga uppgifter) att slutföra, något att planera träningen runt, kyrkaktiviteter, ny termin med dansgruppen... Början på slutet. Eller, egentligen var väl förra terminen början på slutet av gymnasiet, men nu är det ju ännu mer början på slutet av gymnasiets sista år. Hallå, var tog de senaste två och ett halvt åren vägen?! Känns som evigheter sen jag gick i nian, men samtidigt har tiden gått så himla fort! 
 
Det känns väl kanske sådär att börja terminen med att inte ha gjort något alls av det plugg jag skulle göra på lovet (bortsett från UF, men det räknas nästan inte som plugg), men eftersom jag går på en knasig skola har vi hemstudiedag torsdag och fredag, och torsdagen borde räcka för att hinna göra mer än bara det jag borde ha gjort på lovet. Kanske ska försöka somna i tid i kväll? Inte riktigt nu, innan åtta, men innan det blir onsdag är kanske ett bra (och möjligen också rimligt...) mål. 

Början på slutet

0 Läs mer >>
Sitter med P3 på i bakgrunden, (något program om satanismens framfart i Sverige på 90-talet), tända ljus för mysfaktorns skull, datorn i knät för lite finslipning av UF-företagets hemsida och är på väg att hosta upp mina lungor. Förstår inte vad det är för något, men i kanske fyra dagar har jag gått runt och hostat, utan att känna av några förkylningssymptom eller något liknande. Jag kan ju inte gå och bli sjuk nu! Skolan börjar på onsdag, jag har precis haft två hela veckor ledigt och nu väljer min kropp att kanske bli sjuk. Såå irriterande!! Samtidigt känns det inte som att jag är på väg att bli sjuk, mer som att jag bara är väldigt torr i halsen. Hela tiden. 

Hosta

0 Läs mer >>
Lillebror sa att vi ska få snö i veckan! Åtminstone enligt väderprognosen. Gah! Hoppas meteorologerna har rätt, skulle verkligen behöva lite snö. Och snö som ligger kvar, typ från och med nu och hela februari ut. Jag insåg nämligen igår (alltså i lördags, eftersom jag räknar det som söndag tills jag vaknat måndag morgon, vilket gör att det just mu är söndag i min värld...) att det är mindre än två månader kvar till TjejVasan och StafettVasan, och såvitt jag vet ska jag åka båda två. Det vore skönt att ha några mil i kroppen innan dess, för att undvika skavsår, bortdomnade fötter, ovana muskler som därför inte orkar något... Hoppas, hoppas, hoppas!!!
 
 
 
 

Snö?!