0 Läs mer >>
Så blev det plötsligt höst. Det sägs att hösten här uppe bara varar en vecka men jag vill nog påstå att vi har haft höst i stort sett hela september, och att det absolut inte blivit vinter än även om det varit frost ett par nätter. Varannan dag känns det som att vintern kommer imorgon, varannan dag är det riktigt varmt och vantar är absolut inte nödvändiga. 
Senaste två veckorna har jag rondat på kardiologen men jag får erkänna att jag hängt en hel del på akutmottagnignen ändå, när jag varit klar med avdelningsarbetet. Jag saknar tålamodet att sitta hela eftermiddagar och filosofera över om det finns något läkemedel i någons läkemedelslista som kan justeras, bytas ut eller sättas ut för att personen i fråga ska må lite, lite bättre. Viktigt förstås, men jag skulle oavsett inte komma fram till särskilt mycket och då gör jag mer nytta på akuten än på ett rondrum där jag bara rullar tummarna. Jag har ännu inte kommit till den punkt där jag bara får ångest av medicinakuten, även om jag har kollegor som absolut är där och har varit där i minst ett halvår. Och när jag då vet att de är på akuten och tycker att allt är sämst har jag ännu svårare att hålla mig borta därifrån. 
Jag har knappt en månad kvar av medicinblocket på min AT och har därmed snart klarat av det första av de fyra blocken. Jag ska ronda kardiologen och hjärtintensiven veckan som kommer, sen har jag en ledig vecka och två veckor på medicinakuten innan jag lämnar medicin bakom mig och fortsätter till narkosen och intensivvårdsavdelningen. Det känns å ena sidan som att jag fortfarande inte kan ett endaste dugg, å andra sidan som att jag lärt mig massor sen i maj när jag började. Personalen på akuten har fortfarande inte vant sig vid att jag är på medicin just nu och någon frågar varje gång jag är där om jag har gått fel eller när jag kommer tillbaks till ortopeden igen. Häromdagen var det en undersköterska som funderade på varför ortopeden var så snabb fram till deras patient som absolut hade ont i en höft och en axel men framförallt var där för att hen svimmat. Ortopeden i fråga var jag, som var där som medicinläkare. 

Grönt, gult, rött

0 Läs mer >>
För ett par veckor sen hade jag finfrämmande här uppe i norr när min mamma, min barndomsvän och hennes mamma (som är barndomsvän med min mamma) kom upp och vi spenderade en helg i en stuga. Inte för att vi var särskilt många vakna minuter i tidigare nämnda stuga, men ändå. Vi hann se en hel del av Luleå som stad, fika och äta gott, hälsa på hemma hos mig, promenera runt kyrkbyn och besöka Storforsen. Och prata om allt mellan himmel och jord förstås. Som oftast när vi ses. Himla fint att få ha dem här några dagar och visa vars jag hamnat. 

Semesterfinal

0 Läs mer >>
Jag var på bröllop i helgen. Äntligen kan vi väl säga. Det var efterlängtat för brudparet, kanske främst, eftersom det först var planerat till samma helg förra året men då fick skjutas upp eftersom kyrkan inte kunde garantera att de fick ha så många de ville i kyrkan. Det var min kusin som gifte sig och både han och hans fru är kreativa själar som spelar teater och dansar och sjunger så det var fullproppat med talanger bland gästerna. Kammarkören sjöng i kyrkan så att alla grät och vänner och familj talade, sjöng och spexade så att vi skrattade och grät om vartannat under middagen. Himla fint var det. och himla fint att se mina kusiner igen, det är alldeles för sällan nu när vi är typ vuxna, iallafall ibland, och bor i olika ändar av landet. 
När jag kom tillbaks hem sen med nattåget var det frost ute. Även om det inte var strålande sol och 20 grader varmt i Södermanland i helgen var det absolut inga problem att gå på bröllop i finklänning och utan tjocka tröjor eller jackor, även om ett par varma tights inte gjorde ett dugg skada. Och mulet istället för sol ska jag väl kanske inte klaga på med tanke på att jag tänkte försöka fota lite, men det hjälpte ju bara ute och bilderna från kyrkan och middagen. 

KOTTOSSON