1 Läs mer >>
Idag har jag haft en riktigt produktiv dag, trots träningsvärk som gör att jag stapplar fram snarare än går. Imorse bråkade jag med tvättmaskinerna tills alla kläder var rena och torra, vanligtvis är jag och maskinerna överens, men just idag bestämde sig en för att sätta sig på tvären och inte starta sitt program förrän de andra maskinerna redan var klara. När all tvätt var tillbaks i lägenheten och jag konstaterat många gånger att trappor inte är att leka med när framsidan av låren känns ungefär lika flexibla som vedträn lånade jag mammas bil och åkte ut till IKEA bara för att springa i lite fler trappor. Lägenheten har saknat taklampa, glödlampan i min skrivbordslampa har gått sönder och jag behövde lite allmänt annat smått och gott så jag kände att idag var en bra dag, bäst att passa på medan bilen var i närheten och ledig! Hann bråka lite med taklampan innan den till slut satt på plats i taket, det är inte bara när man ska koppla in sladdar och ha sig, men nu sitter den på sin plats så nu gör det inget att det blir mörkt ute, jag ser ändå vad jag gör här hemma. 
Nu är ju inte det här taklampan, men ändå. Det börjar närma sig ordentlig ordning här hemma...
 
Har hunnit med gofika med finbesök också idag! Moa och Oscar tittade förbi hos mig och flyttkartongerna, mycket trevligt! Lite fruktsallad, lite te och kaffe och sen flög tiden förbi! Tänk vad mycket som hinner hända mellan gångerna... 

Vad tiden går

0 Läs mer >>
Julmat i massor, julgodis i ännu större massor, en massa slappande och slöande och lite julklappsutbyten med familjen har jag hunnit med den här veckan. Riktigt mysigt. Spenderade julen ute på landet med familjen och sov första natten i min nya lägenhet så sent som igår. Tiden bara rann iväg och dagvill som jag är så känns det lite konstigt att det redan är lördag. Jag har varit hemma hos mina föräldrar nästan en hel vecka! Eftersom jag flyttade ut ur korridoren i måndags känns landet nästan lika mycket hemma som lägenheten just nu, men det ordnar sig bara jag får undan flyttkartongerna och bor in mig här ordentligt.
Promenad innan julbordet på julafton
Och lite julklappar, tänk vad det är spännande att gissa vad som ligger i, och hur totalt fel man kan ha... Vi rimmar på klapparna (bror min hävdar att han är skyldig till att vi började, han ville kompensera för att han tyckte att han gav "tråkiga" klappar) och vissa är lättare att gissa än andra. Sen är gissningarna inte alltid så väl genomtänkta, i år körde vi bland annat på "jag tror inte att det är..." och så la man till något det absolut inte kunde vara, exempelvis fotbollsskor på ett platt och ganska litet paket.

Julen är en härlig ti...

0 Läs mer >>
Har varit yr/snurrig och allmänt seg drygt en vecka nu och trots besök hos läkare igår är det inget bättre idag. Bara hoppas det blir bättre snart, jag vill gärna komma igång med träningen igen och det är allmänt drygt att känna sig ur balans. 
Julafton imorgon, redan dags igen liksom. Är lite bitter för att jag missade julfirandet med mormor och kusinerna i helgen, när jag var på möte i Umeå, men tog igen lite av tiden med mormor idag över en kopp te. Mys med lite catch up! 

Got my head spinning,...

0 Läs mer >>
På väg till bussen idag gick en kille, i min ålder ungefär, fram till mig och låtsades att han skulle spotta mig i ansiktet. Asså va?! Mycket konstigt, men han och hans kompis verkade tycka att det var kalaskul. Hade tusen saker jag funderade på att säga, men jag gick bara vidare utan att egentligen reagera. Kanske lika bra, så jag inte sa något extremt onödigt. 

Har städat ur mitt korridorsrum idag och om herr föreståndare lyckas hitta något jag måste göra om på måndag är han minsann riktigt noggrann. Typ så noggrann att jag måste ifrågasätta hans principer, för nu är rummet bra mycket renare än det var när jag flyttade in för snart två månader sen. Och då var det hyfsat rent. Putsat dörrar, dammsugit golven, tvättat toaletten, handfatet och duschen så de skiner och torkat garderoberna tills alla fläckar som någonsin kommer försvinna är borta. Mycket smidigt att flytta i samma trappuppgång måste jag säga! Än så länge har jag tillgång både till korridoren och lägenheten, men på måndag får jag lämna ifrån mig korridorsnyckeln så då får jag klara mig med mina 20 kvadrat. Stackars mig va? Haha!
Trött tjej...

Bara så konstigt

0 Läs mer >>
Träningsabstinens? Oh yes, big time! Har lyckats flytta ner mitt skrivbord, min bokhylla, min fåtölj och allt som fanns i garderoben och bokhyllan till min lilla etta två våningar under korridorsrummet som varit mitt hem sen början av november. Min kära granne Ali har gjort sitt bästa för att övertala mig att bo kvar i korridoren, utan några större framgångar. Kanske ska lägga till att jag har en hiss till hjälp? Har alltså bara burit grejerna ut till hissen och sen därifrån in i lägenheten, inte nerför trapporna. Bara kylskåpet slutar lukta mögel (fick börja med att skura det, efter att det stått avstängt och slarvstädat i jag vet inte hur länge), får en lämplig temperatur och jag (tillsammans med starkt folk) lyckas släpa ner sängen för trapporna är det redo för inflytt, passade nämligen på att packa upp alla grejer ur lådorna i brist på annat att göra. Justja, jag har en minibalkong, en sån där man har en dörr som öppnas inåt och där man inte kan gå ut utan bara vädra. Bara för att jag är så dumt nyfiken var jag tvungen att öppna dörren för att se om det gick. Det gjorde det, men att sen stänga samma dörr var en annan historia. Inte förrän jag gett upp, barrikaderat dörren med hjälp av en flyttlåda, gått därifrån och sen kommit tillbaks flera timmar senare lyckades jag få igen den genom att på nåt sätt hänga i handtaget tills det rörde sig och dörren stängdes ordentligt. I ain't touching that door again! Åtminstone inte i första taget.
 
Försöka sova kanske? Sen tror jag minsann fröken måste besöka gymmet imorgon och göra något åt den där abstinensen...

Kanske dags att träna...

0 Läs mer >>
Precis hämtat ut nyckeln till mitt licrum, så nu är det bara att plocka ner mitt pick och pack i lådor, bära ut det till hissen, åka två trappor ner och sen släpa in det i min lilla etta. Måste se till att få lite hjälp med att bära ner sängen för trapporna, men annars är det en ganska enkel flytt.
Jag har plågat mina grannar med det oväsen som kan kallas fiolspel, men det var ingen som bankade varken i väggar, golv eller på dörren, så antingen är de väldigt toleranta eller så störde jag inte så mycket. I övrigt är lilla jag som vanligt sjuk, men så mycket feber kan jag inte ha eftersom huvudet ändå klarade lite fiolande...

The moving game is ba...

0 Läs mer >>
Sista julklappen är inhandlad, jag kommer få ersättning både av resebyrån och reseförsäkringen för kaoset med storm och försening till Lanzarote, min fotobok med bilder från just Lanzarote (och tre filmer jag köpte förra veckan) kom med posten idag, jag kan få nyckeln till mitt licrum redan den här veckan och det snöar ute. Det skulle kunna vara super, men sen var det bara det att huvudet snurrar och jag tror att jag ska svimma när jag stått och gått en stund. Gah! Kanske ska låta bli att jobba den här veckan och fokusera på att gå klart min bildbehandlingskurs från sängsoffan istället...
Först Taizémässa med fina människor och lite häng på det så får vi se hur huvudet mår sen.

Snurrelisnurr

0 Läs mer >>
Huvudet snurrar och illamåendet hotar att slå till ordentligt, inget jobb imorgon heller med anda ord. Oavsett vad det är för skit har det suttit i sen i fredags, så heela helgen har jag gjort inte myckey vettigt. Kollat på föreläsningar i min sista distanskurs den här terminen, plöjt film, hängt med en febrig systeryster. Det känns nästan som feber, och jag pendlar på gränsen till feber (enligt mina definitioner, ingen läkare skulle acceptera 37.0 som feber) men huvudvärkstabletter gör bara snurrandet värre. Jag mår inte riktigt illa, men det känns som att jag skulle kunna börja må illa vilken sekund som helst. I fredags kände jag mig svimfärdig, idag bara trött. Orkar inte!! Bara för att jag kunde jobba heldagar hela den här veckan. Bara försöka vila och hoppas det går över. 

Sjukling

0 Läs mer >>
Jobb på förskola hela dagen idag och sen bandkväll med bästa HiHats, the Covers och Valhanna. Spinning imorse, sista chansen i år med favoritinstruktören, men kanske borde ha hoppat det passet. Huvudvärk, fryssen och så svartnar det för ögonen när jag reser mig för fort eller för ofta. Feber eller vätskebrist eller nåt sånt. Inte optimalt på förskola... 

Well, well. Bandkväll blir det hur som helst, det är standard att alla är sjuka. Har jag sagt att ni gärna får rösta på era favoriter på mhfotomaraton.wordpress.com? Rösta på en bild i varje kategori!

Förskolesjuka

1 Läs mer >>
Såå, bloggtorka much? Jupp! Vi lyckades hinna med estarktpp i Portugal på vägen hem från Lanzarote, planet fick inte tanka fullt på Lanzarote så vi tankade i Faro, men annars hade flyget inte mycket spännande att bjuda på. Eller, jag hade tre säten i bredd för mig själv. Inte helt fel! 

Spenderade helgen hemma hos familjen och den här veckan är det jobb och musikhjälpen för hela slanten. Har ätit fantastisk gryta och soppa i musikhjälpens mattält, lyssnat på radiosändningen så mycket jag kunnat, roddat fotomara och repat inför bandkväll. mhfotomaraton.wordpress.com, där har jag spenderat måånga timmar sen i måndags... Imorgon kväll har vi bandkväll till förmån för musikhjälpen, 19.00 i bälinge församlingshem. Mycket längre än så har jag inte planerat än. Att det redan är tredje advent på söndag känns rätt galet, var tog veckan vägen?! Eller, när blev det december?! Och var tog hösten vägen?
Rotsellerisoppa från musikhjälpens mattält, varmt, starkt och underbart gott med lillasyster!

Nej, jag har inte gåt...

0 Läs mer >>
Justja, förresten. Råkade titta på gamla inlägg och insåg att jag måste sluta lägga upp mobilbilder för herregud vad de ser hemska ut...
Jag menar, skillnaden i färg mellan de här två...
 
Den första är från kameran (och, jag erkänner, en aning redigerad i photoshop) den andra från mobilen (och redigerad i mobilens bildredigerare). Inte helt okej.
 

Bara en liten grej ja...

0 Läs mer >>
Känslan när bilderna ser bra ut i kameran och är alldeles korniga när man lägger in dem i datorn... Gaah! Om jag ändå kunnat hålla kameran stilla tillräckligt länge för att slippa kort slutartid och högt iso... Jaja, borde egentligen skriva hemtenta, men det tänker jag inte göra mer idag. Nu är det snart sängen som gäller, håller på att somna sittande och det vore ju lite tråkigt att däcka i en stol någonstans på hotellet. Menar, jag har en (ganska hård men ändå) säng (med kalla, råa lakan, vem hade trott det om Lanzarote...) som väntar på mig, där jag sovit en sådär 9 timmar per natt (händer aldrig någonsin att jag sover så länge hemma) sen jag kom hit, så jag kan ju försöka bege mig dit innan jag somnar.
 
Har för övrigt lyckats bränna mig idag, inte särskilt konstigt egentligen eftersom jag inte smörjde in mig imorse men ändå envisades med att vara ute och träna och sola (i träningskläder, fantastiskt snygg bränna får man då) hela förmiddagen och dessutom spela volleyboll en timme på eftermiddagen, fortfarande utan att ha smörjt in mig. Lite varm choklad så man vaknar till kanske? Haha, hade aldrig trott att jag skulle bli sugen på varm choklad den här veckan, jag skulle ju åka till solen och värmen, men till och från är varm dryck ett måste för att inte frysa något alldeles. Så kan det gå!

Det såg bra ut

0 Läs mer >>
Jag vågade mig ut på en löptur igår och sen kunde jag inte låta bli att ta en promenad längs samma stigar och vägar med kameran. Det är på något sätt precis som Gotlands slätter, men ändå helt annat. Svart av vulkanerna, platt men ändå kuperat. 

Bland svarta stenar

0 Läs mer >>
Storm gjorde att vi inte kunde landa på Lanzarote i fredags, så det blev mellanlandning med övernattning på Gran Canaria. Först en timmes väntan på flygplanet efter att vi landat, sen två timmars väntan på flygplatsen innan reseledarna dök upp.
Kaos när 200-300 resenärer ska checkas in på samma hotell bara sådär ändå på kvällen. Jag är inte avundsjuk på reseledarna...
Inte jätteimponerande men det är ett gym iallafall. Hade gärna haft en skivstång och lite viktskivor, men man kan inte få allt.
Vilket väder vi fick, stormbyar och regnskurar i en härlig blandning. 
Hotellet är helt klart inte byggt för regn, det rinner in överallt och handdukar, hinkar och varning för halka-skyltar står i varje hörn, korridor och trapp. Färgen faller av väggarna, så mycket har det regnat...
Så kom solen till slut! Det rinner fortfarande in vatten, regnskurarna har inte givit upp än, men stormvindarna har lugnat sig och till och från är det riktigt skönt.

Lanzarote, till slut