0 Läs mer >>
Ganska precis två månader har jag hunnit jobba på ortopeden nu och det känns som att jag lärt mig massor. Det dyker förstås fortfarande upp patienter med besvär som jag inte sett tidigare och det är inte alltid jag är säker på mina bedömningar eller ens har en teori om vad som är "fel" med patienterna (alltså vad som orsakar deras besvär) men det är allt oftare jag känner att jag har koll. Jag trivs himla bra och har kollegor som, alla på sitt eget sätt, försöker hjälpa till och stötta så bra som möjligt. Oavsett om det är att stå och läsa över axeln på mig och ge tips om allt från patienten jag tar hand om just då till hur jag strukturerar anteckningar och rapporter, att fråga vad jag tycker när jag stämmer av något eller genom att ta några av patienterna på akuten när det är full fart sent på kvällen. 
I helgen gick jag sista jourpassen för den här sommaren och mitt ursprungliga vikariat slutar efter den här veckan, men eftersom jag fått förlängt året ut rullar schemat på. Det ser ut som att det blir betydligt färre jourer i höst och än så länge har jag bara fått en jourhelg på 1,5 månad istället för varannan helg sol det varit i sommar. Och inte en enda vardagsjournatt. Det visar sig om det bara tillfälligt är lättare eller om det faktiskt kommer fortsätta så. Mina sommarvikariekollegor har hunnit sluta båda två, en i fredags och den andra för en vecka sen. Det kändes lite tomt på ronden/morgonmötet imorse utan dem, men nästa vecka kommer två nya underläkare så behöver jag inte vara lika ensam som nybörjare. 
Det ska bli spännande att jobba i höst. Jag har alltid bara jobbat sommar på sjukhus, när det är semestrar och neddragna vårdplatser och generellt rörigt inom vården (bli inte sjuk på sommaren, det är kaos), men nu öppnar alla avdelningar upp igen och ordinarie personal är tillbaks så kanske det flyter på lite smidigare. Det har förstås inte varit kaos hela sommaren, men helgen som var (eller hela förra veckan egentligen) har vi haft alldeles för mycket patienter på sjukhuset och tvärfullt på alla avdelningar. 


En hel sommar

0 Läs mer >>
Så vips har jag bott i Luleå två månader, sommarvikariaten tar snart slut och jag har sett ytterst begränsade delar av Norrbotten. Den här sommaren har jag i vanlig ordning jobbat, jobbat lite till och sen jobbat ytterligare lite till. För snart två veckor sen var mina föräldrar, min mormor och min mammas faster här på besök och då passade vi ändå på att se oss omkring lite. Bodens fästning, Storforsen, Harsprånget och Jokkmokk klarade vi av på en och samma dag. Hamnen och domkyrkan en kväll. Sen åkte pensionärerna hem och vi kunde ta det lite lugnare och plockade Hitta ut-kontroller och besökte ett friluftsmuseum (som tyvärr odlade flyghavre istället för havre i sin utställning, lite jobbigt för gamla bondungar och flyghavreplockare). 







En helg, en gång för ...