0 Läs mer >>
Efter vad som känns som 3 veckor av konstant vändande på dygnet och jobb på akuten (not gonna lie, har stortrivts) har jag nu till slut semester. När exakt alla kommer tillbaks från sina semestrar. Kanske inte riktigt, men det känns ungefär så. Jag avslutade med nattpass i torsdags och har sen dess inte gått upp särskilt långt före 12 en enda gång. Jo, okej, idag gick jag kanske upp 11. Än så länge har jag läst, städat tvättat, möblerar om lite och gjort comeback både på gymmet och i löpspåret. Justja, och fått mina första myggbett sedan jag flyttade hit. Kan inte minnas att jag fick några förra året, men nu har jag någonstans mellan 5 och 10 på varje smalben. 
Jag har velat se Maxida Märak live ett tag och försökt få tag på biljetter till hennes spelningar antingen i Luleå eller Uppsala men det har antingen varit slutsålt eller inte passat rent schemamässigt. Så förra helgen insåg jag att hon skulle spela på Putte i Parken, festival i Luleå men gissa vem som skulle jobba extra på akuten? Precis, jag... Men, i lördags spelade hon på Boden alive (är det bara samma festival som flyttar runt mellan städerna här uppe?) så då tog jag mig dit för att lyssna. Därav myggbetten. Nog för att jag har vett nog att ha långbyxor och långärmat, men myggspray hade jag förstås bommat så att stå relativt still en hel timme var ju som att bjuda myggen på buffé. Värt det var det iallafall oavsett hur många myggbett jag hann få. Hon är en sån urkraft, minst lika bra live som på inspelningar. Det snurrar mycket Maxida ur högtalarna här hemma just nu. 

Egen tidszon

0 Läs mer >>
Snart två månader in i medicinblocket är jag inte omvänd och frälst, men kan inte påstå att jag vantrivs heller. Det är rätt trevligt på medicin, även om det är aningen långsammare än jag kanske skulle önska. Det kan förstås också vara så att jag haft tur (eller otur) och haft ovanligt lugna pass både på akuten och på avdelning, men ändå. Hittills har det varit akutmottagning varannan vecka och intermediärvårdsavdelning (=akut sjuka patienter som kräver mycket kontroller och övervak) varannan vecka och när jag idag fick schemat för resten av min tid på medicin fortsätter det lite i samma anda. Jag har två veckorna på infektion, tre veckor på kardiologen men annars är det akuten eller "inneliggande akuten" aka medicinsk akutvårdsavdelning. Klagar inte, trivs bättre så än jag tror att jag skulle göra på strokeavdelning eller geriatrisk avdelning eller så, men vet inte om det riktigt är så det är tänkt. Vi ska se en variation av internmedicin medan jag kanske främst ser akutmedicin.
Som mått på hur snälla pass jag haft på akuten har jag kunnat (även om jag inte utnyttjat det) sova minst 3 eller 4 timmar varje natt jag gått på akuten. Många får aldrig sova på nattjourer på medicin och att jag har kunnat göra det har haft noll och inget med min effektivitet och allt att göra med avsaknaden av patienter på akuten. Sist kom sista patienten in vid 1 på natten, sen var det som att vi stängt dörren och slängt nyckeln. Nämnde jag förresten att precis alla på akuten påpekar varje pass att jag är på "fel" ställe när jag är på medicinakuten istället för ortopeden? Nu börjar många komma tillbaks från semestrar som har missat att jag flyttat klinik så det pågår absolut fortfarande...

Zzzz